Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ

       Στις εκπομπες της τηλεορασης συχνα υπαρχει το θεμα συγχωνευσεις σχολειων και κλεισιμο των μονοθεσεων και διθεσιων σχολειων.
        Ναι ειναι ενα θεμα που καιει,ιδιως τα σχολεια δεν πρεπει να κλεινουν η να συγχωνευονται λογω κρισης.
        Γιατι η παιδεια μας ειναι το μελλον της χωρας μας...

         Ομως ειναι λιγοι οι δημοσιογραφοι που ασχολουνται εκτος απο τους τοπικους με το θεμα των παιδιων που μενουν στην επαρχια και στα νησια μας και αναγκαζονται να περπατουν χλμ για να φτασουν στα σχολεια τους.

         θα αναφερω ενα προβλημα που υπαρχει χρονια πολλα και δεν βλεπω να γινεται τιποτα τοσα χρονια........
          Στον πρωην Δημο Ιναχωριου (στην Κρητη) και που τωρα συμφωνα με τον Καλλικρατη ανηκει στον Δημο Κισσαμου,τα παιδια του Δημοτικου,Γυμνασιου και Λυκειου,ξεκινανε απο τα χωρια τους και για να πανε στα σχολεια τους που ειναι στο Καστελλι περνανε απο τον δρομο της σηραγγας.
          Αυτος ο δρομος που ο πρωην Νομαρχης ειχε πει οτι οποιος περναει,περναει με δικη του ευθυνη(αρα οι αρμοδιοι κυριοι των υπουργειων εχουν και αυτοι ευθυνη για τους μαθητες και για τον κοσμο που περναει)..
          Οπως ολοι γνωριζουμε η σηραγγα ειναι φτιαγμενη απο το 1930 και καθε τοσο πεφτουν πετρες ειδικα τον χειμωνα και κινδυνευουν οι παντες.
           Για τους μαθητες αυτους που κανουν αυτη την διαδρομη περνωντας με κινδυνο αφου ειναι ο μονος δρομος για το σχολειο τους τοσα χρονια νοιαστηκε κανεις?
           Να σας πω εγω ...ΟΧΙ!
         Υπαρχει καποιος αραγε να ενδιαφερθει για αυτο το προβλημα που ειναι τοσο αμεσο?Γιατι αυτα δεν φταινε για την κριση που περναει η χωρα τους και δεν "εφαγαν"λεφτα!.

   Διαδωστε το παντου και στους αρμοδιους,γιατι ειναι θεμα που καιει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου