Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΑΔΜΗΕ: Η Siemens στο β’ γύρο για τους converters της Κρήτης - Αττικής

ΑΔΜΗΕ: Η Siemens στο β’ γύρο για τους converters της Κρήτης - ΑττικήςΟλοκληρώθηκε χθες η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών της Siemens και της NARI για τους σταθμούς μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Η γερμανική εταιρία στον δεύτερο γύρο για την οικονομική προσφορά.

ΑΔΜΗΕ: Η Siemens στο β’ γύρο για τους converters της Κρήτης - Αττικής


Στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για την οικονομική προσφορά σε ό,τι αφορά το έργο της κατασκευής των Σταθμών Μετατροπής (Converters) για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική περνά η Siemens.
Αυτό αναφέρουν πηγές της «Αριάδνη Interconnection», της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, καθώς την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών στον διαγωνισμό των Σταθμών Μετατροπής (Converters). Σημειωτέον ότι τεχνική προσφορά είχε υποβάλλει και η κινεζική NARI.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξιολόγηση των δύο τεχνικών προσφορών, διήρκησε περισσότερους από τέσσερις μήνες και προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότερη δυνατή αξιολόγηση, ο ΑΔΜΗΕ χρειάστηκε να επιστρατεύσει εμπειρογνώμονες που έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχα κορυφαία έργα διεθνώς. Σύμφωνα επίσης με πηγές, βαρύτητα για την αξιολόγηση είχε η εμπειρία και η τεχνογνωσία των δύο συμμετεχόντων που ειδικεύονται στο κομμάτι του εξοπλισμού των σταθμών μετατροπής. 

δημοσιευση απο την πηγη και συνεχεια
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου