Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ενδιαφέρον ουκρανικών επιχειρήσεων για κρητικά προϊόντα




Με στόχο την άμεση σύναψη εμπορικών συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς της Κρήτης, για κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, ο επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη, Γιάννης Λίτινας, συναντήθηκε σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή.



Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος ουκρανικής εταιρείας εισαγωγών, αφορούσε σε συνέχεια των εμπορικών συναντήσεων, που είχαν το Φεβρουάριο στο Κίεβο, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου με Ουκρανούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες.



Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των ουκρανικών επιχειρήσεων, να εισάγουν και να διανείμουν στην πολυπληθή ουκρανική αγορά, κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, κηπευτικά, εσπεριδοειδή, σταφίδα, κρασί, φρούτα εποχής, γλυκά κουταλιού και τυροκομικά, τα οποία υπερτερούν σε ποιότητα έναντι άλλων εισαγόμενων προϊόντων. Μάλιστα, βαρύτητα δόθηκε στη σωστή τυποποίηση των προϊόντων, στις μεγάλες ποσότητες αυτών, καθώς και στη συνέπεια σχετικά με την τήρηση των εμπορικών συμφωνιών.



Αμέσως μετά η ουκρανική αποστολή μετέβη στις εγκαταστάσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, όπου συζήτησαν με στελέχη και γεύτηκαν προϊόντα, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με το Σύλλογο Τυροκόμων Ρεθύμνου.



Στο μεταξύ, στα μέσα Μαΐου αναμένεται να επισκεφτεί την Κρήτη και το Ρέθυμνο ο περιφερειάρχης του Κιέβου μαζί με Ουκρανούς επιχειρηματίες, προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω εμπορικές συναντήσεις.





"Ισοτιμια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου