ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1/4 της κουπας ζαχαρη
μισο κουταλακι γλυκου μπεικιν παουντερ
μισο κουταλακι γλυκου σοδα
1/4 κ.γ αλατι
μισο κουταλακι γλυκου μαστιχα κοπανισμενη
1/4 κ.γ κανελλα
1/4 κ.γ γαρυφαλλο
μια κουπα καλαμποκελαιο(τα εκανα 1/2 κουπας ελαιολαδο και 1/2 κουπας καλαμποκελαιο)
2/3 της κουπας χυμο πορτοκαλιου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 κουπες καρυδια ψιλοκομμενα,1 κουπα αμυγδαλα χωρις τη φλουδα(λευκα),1/4 της κουπας σουσαμι,
1/4 κ.γ μαστιχα
2-3 κ.σ μελι,2-3 κ.σ νερο.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Ζαχαρη Αχνη,Ανθονερο
Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι.Την σοδα τη διαλυουμε στο χυμο πορτοκαλιου και το προσθετουμε στο υπολοιπο μειγμα των υλικο για τη ζυμη.Δεν πρεπει η ζυμη να ειναι σφιχτη.
Α νακατευουμε τα υλικα για τη γεμιση εκτος του μελιου το οποιο το ζεσταινουμε με τις κουταλιες νερο για να λιωσει και το προσθετουμε στα υλικα της γεμισης μεχρι να ενωθουν καλα.
Στη ζυμη προσθετουμε λιγα-λιγα τα υλικα της γεμισης(γιατι μπορει να μην χρειαστουν ολα),και ανακατευουμε καλα για να γινει ομοιομορφη ζυμη.
Πλαθουμε σε μικρες μπαλιτσες η οτι σχημα θελουμε.
Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25-30 λεπτα.
Οταν τα βγαλουμε απο το φουρνο τα ραντιζουμε με το ανθονερο και τα πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου