ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΣΟΛΙΕΣ
----------------------------------------------------------
ΥΛΙΚΑ
---------
1 1/2 κιλο χορτα για τσιγαριαστα,διαφορα:Πασχαλετες,ραδικια,λαπαθα,χατζικους,σεσκουλα,πρασα,γαλατσιδες κ.λ.π
1 ματσακι κρεμμυδια
1 φλιντζανι μαραθο ψιλοκομμενο
3-4 σκορδα φρεσκα
1 φλιντζανι μαιντανο μετρια κομμενο
1 ντοματα ψιλοκομμενη
1 κουταλια μεγαλη ντοματοπελτε
1 φλιντζανι αλατσολιες
1 φλιντζανι ελαιολαδο,αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-----------------
Καθαριζουμε και πλενουμε τα χορτα και τα μυρωδικα.Κοβουμε τα χορτα σε χοντρα κομματια και ψιλοκοβουμε τα μυρωδικα.Βαζουμε στην κατσαρολα το λαδι με τα κρεμμυδια
και τα μυρωδικα και τα τσιγαριαζουμε για λιγο μεχρι να "μαραθουν".
Κατοπιν προσθετουμε τα χοντροκομμενα χορτα.Τα ανακατευουμε για μερικα λεπτα σε δυνατη φωτια.Σε αυτη τη φαση εχουμε δυο επιλογες.1)Ειτε χαμηλωνουμε τη φωτια στο ελαχιστο,σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε το φαγητο να πιει τα υγρα του,ειτε συμπληρωνουμε μισο ποτηρι νερο και συνεχιζουμε το μαγειρεμα χωρις να χαμηλωσουμε τη φωτια.Μετα απο 15 λεπτα προσθετουμε την ντοματα ψιλοκομμενη και τον πελτε.Αλατιζουμε και πιπερωνουμε.Πεντε λεπτα πριν ολοκληρωθει το ψησιμο προσθετουμε τις ελιες.(με το κουκουτσι)......
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ