Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σε σπιτι πολιτισμου μετατρεπεται το παλιο τελωνειο


Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013 με συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 7.600.000,00 Eurο
Σε σπίτι πολιτισμού μετατρέπεται το παλιό τελωνείο
Ένα σύγχρονο κέντρο ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αναμένεται να αποκτήσουν τα Χανιά, με την ολοκλήρωση σε δύο χρόνια του έργου «αποκατάσταση και διαρρύθμιση του κτιρίου του παλαιού τελωνείου».
Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, υπογράφηκε σήμερα από τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, τον εκπρόσωπο της αναδόχου παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη.
«Το έργο της αποκατάστασης του παλαιού τελωνείου έχει στόχο αφενός την προστασία και την ανάδειξη ενός νεώτερου διατηρητέου μνημείου, που βρίσκεται στην καρδιά του ενετικού λιμανιού της παλιάς πόλης και αφετέρου την ένταξή του στην σύγχρονη πολιτιστική ζωή της πόλης μας» επεσήμανε κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Χανίων.
«Με την ολοκλήρωσή του, η οποία περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων και την διαμόρφωση θεάτρου 400 θέσεων θα καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο κενό σε σύγχρονες και επαρκείς κτιριακές υποδομές πολιτισμού που έχουν αυτή τη στιγμή τα Χανιά, μια πόλη με δραστήριους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων (εκθέσεις, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις), ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που αναζητούν κατάλληλο και ασφαλή χώρο στέγασης», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013 με συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 7.600.000,00 Euro και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
«Με το έργο αυτό τα Χανιά πρωτοπορούν στον τομέα του πολιτισμού» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και αναφέρθηκε σε δυο ακόμα έργα.
Στο έργο ανακαίνισης του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα που ήδη εκτελείται και στο έργο ανέγερσης νέου αρχαιολογικού μουσείου που βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης των εργασιών.

πηγη
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου