Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Πόσους στόχους εξολοθρεύουν ταυτόχρονα οι S-300; Τ...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Πόσους στόχους εξολοθρεύουν ταυτόχρονα οι S-300; Τ...: Δείτε το βίντεο!

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Στα χέρια των δανειστών η εκποίηση περιουσίας

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Στα χέρια των δανειστών η εκποίηση περιουσίας: Η μεγάλη ψυχρολουσία που βίωσε ο Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο δεν είχε προ­ηγούμενο. Μετά τα καψώ­νια της καγκελαρίας, που εβδομάδες ολόκλη...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών προς το κράτος

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών προς το κράτος: http://www.epam-hellas.gr/ Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τους έκτακτους φόρους και τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τ...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΡΓΕ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟ ...ΑΘΩΟ Roundup!


Κίνδυνος-θάνατος το...αθώο Roundup!


Το Glyphosat είναι η πιο διαδεδομένη ουσία στη σύσταση των ζιζανιοκτόνων παγκοσμίως και το χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι στην Κρήτη- Νέα στοιχεία της Greenpeace το καθιστούν ύποπτο για τερατογενέσεις, γενετικές μεταλλάξεις κα- το χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι στην Κρήτη- Νέα στοιχεία της Greenpeace το καθιστούν ύποπτο για τερατογενέσεις και γενετικές μεταλλάξεις...
Η νωστή με την εμπορική ονομασία Roundup δραστική ουσία χρησιμοποιείται σήμερα ευρύτατα σε γενετικές μεθόδους καλλιέργειας. Τα φυτά αυτών των καλλιεργειών είναι θεωρητικά ικανά να αντιστέκονται στην αρνητική επίδραση του Glyphosat.
Η χρήση της ουσίας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ κυρίως στην καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης σόγιας. Με την επέκταση των αγρών σόγιας επήλθε και μία αισθητή αύξηση στη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας
Το Glyphosat χρησιμοποιείται όμως και πέρα από τις γενετικές καλλιέργειες. Στην Ευρώπη είναι γνωστό ως ζιζανιοκτόνο που ταυτόχρονα ‘καθαρίζει’ τα χωράφια πριν φυτρώσει το καλλιεργούμενο φυτό. Επίσης μπορεί να το βρει κάθε ερασιτέχνης κηπουρός στα ράφια ενός εμπορικού καταστήματος και να το χρησιμοποιήσει στα φυτά του.

Η διάψευση της ‘αθωότητας’


Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του σκευάσματος οφείλεται στην επικρατούσα άποψη ότι είναι απολύτως αβλαβές για την υγεία του ανθρώπου και του οικοσυστήματος. Άποψη που πλέον αμφισβητείται όλο και συχνότερα.
Πρόσφατες έρευνες κάνουν λόγο για σοβαρές ενδείξεις σχετικά με τερατογενέσεις, μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό, καθώς και διατάραξη της διατροφικής αλυσίδας, που μειώνει την βιοποικιλότητα. Άνθρωποι, θηλαστικά ζώα και πουλιά φαίνεται ότι μπορούν να υποστούν βλάβες εξαιτίας του.
Οι βιοχημικές ιδιότητες του Glyphosat μάλιστα καθιστούν σύμφωνα με τα στοιχεία τα φυτά επιρρεπή σε ασθένειες καταστρέφοντας παράλληλα τις θρεπτικές ουσίες του εδάφους. Άμεση συνέπεια αυτού είναι η ανάγκη ευρύτερης χρήσης ζιζανιοκτόνων και λιπασμάτων. Τα νέα στοιχεία δεν έχουν ληφθεί υπόψη μέχρι τώρα στις ευρωπαϊκές χώρες.
Μία άμεση επαναξιολόγηση του σκευάσματος είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει κίνδυνος μαζικής χορήγησης αδειών για καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων φυτών ανθεκτικών στο Glyphosat. Αυτή με τη σειρά της θα οδηγούσε σε μία επικίνδυνη αύξηση της χρήσης του βλαβερού ζιζανιοκτόνου και στη Γερμανία.

DW Greenpeace.de / Άρης Καλτιριμτζής - Υπεύθυνος Σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος

πηγη
"neatv"
 

Η.ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ:ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ







.





Η Βουλευτής Χανίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευαγγελία Κουρουπάκη, κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέμα την ταλαιπωρία των κατοίκων του Ακρωτηρίου από τις συνεχείς πτήσεις των ΝΑΤΟικών αεροσκαφών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Λιβύη.



Ως αναφορά κατατέθηκε δημοσίευμα από τα «Χανιώτικα Νέα» που καταγράφει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής που για τη διατάραξη της ζωής τους, την μόλυνση του περιβάλλοντος καθώς και την ανησυχία τους για την αυξημένη πιθανότητα ατυχήματος.





πηγη
http://www.neatv.gr/

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕ 125 ΔΙΣ.ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Το σχέδιο «Εύρηκα» αφορά στην εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας από εταιρεία holding της ΕΕ






Ένα γερμανικό σχέδιο έξι σημείων που θα έλυνε το πρόβλημα υπερχρέωσης της Ελλάδας χωρίς να προκαλέσει τη χρεοκοπία της χώρας και το οποίο περιλαμβάνει την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου από μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, παρουσιάζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα La Tribune.



Το σχέδιο αυτό, με την ονομασία «Εύρηκα» καταρτίστηκε από συμβούλους της κυβέρνησης της Άγκελα Μέρκελ, με επικεφαλής τον Μάρτιν Βίτιγκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Roland Berger.



Σε πρώτη φάση το σχέδιο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα συγκεντρώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της (τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες κλπ.) σε έναν φορέα παρόμοιο με την Treuhandastalt η οποία δημιουργήθηκε το 1990 στη Γερμανία για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση περίπου 8.500 εταιρειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.



Η αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων υπολογίζεται στα 125 δισεκατομμύρια ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει για ορισμένα από αυτά που περιλαμβάνονται στην «επίσημη» λίστα των προς ιδιωτικοποίηση εταιρειών.



Ο συγκεκριμένος φορέας στη συνέχεια θα εξαγοραστεί από ένα ευρωπαϊκό όργανο που θα χρηματοδοτείται από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και θα μπορούσε να έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο.



Το όργανο αυτό θα αναλάβει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να ολοκληρώσει το έργο του μέχρι το 2025.



Τα 125 δισ. ευρώ που θα «απελευθερωθούν» με τον τρόπο αυτό, θα χρησιμοποιηθούν από την Ελλάδα για την εξαγορά των υποχρεώσεών της προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.



Το άμεσο αποτέλεσμα θα ήταν να μειωθεί το χρέος στο 88% του ΑΕΠ, από 145% που είναι σήμερα.



Ταυτόχρονα, η έκθεση της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος θα πέσει στο μηδέν και τα επιτόκια του ελληνικού χρέους θα μειωθούν κατά 50%, επιτρέποντας στην Αθήνα να επιστρέψει στις αγορές.



Ο ευρωπαϊκός φορέας θα επενδύσει στη συνέχεια 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων ώστε να αυξηθεί η αξία τους κατά 50 δισ. ευρώ περίπου.



Το ποσό αυτών των επενδύσεων ενδέχεται να αυξηθεί κατά 10 με 15 δισ. από τα διαρθρωτικά ταμεία τα οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει επί του παρόντος. Με αυτήν την «ένεση» χρημάτων στην οικονομία η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.



Υπολογίζεται μάλιστα ότι η ανάπτυξη τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια θα μπορούσε να φτάσει το 5%.



Παράλληλα, η Ελλάδα θα ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα εξαγοράς του χρέους της, της τάξης του 1% του ΑΕΠ κατ' έτος, έτσι που μέχρι το 2018 το δημόσιο χρέος θα πέσει κάτω από το 60% του

ΑΕΠ.



Με τη λήξη της λειτουργίας του ευρωπαϊκού φορέα, το 2025, αν προκύψει κεφαλαιακό κέρδος αυτό θα επιστραφεί στην Ελλάδα. Αν υπάρξουν ζημίες, θα τις αναλάβει η Ελλάδα.



Ωστόσο, οι οικονομολόγοι του Roland Berger υπολόγισαν πως ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεν γίνει καμία ιδιωτικοποίηση το ελληνικό χρέος θα πέσει κάτω από το 70% του ΑΕΠ.



Το σχέδιο τέλος θα αποφέρει μηδενικά οφέλη στους κερδοσκόπους, που δεν πιστεύουν στη διάσωση της Ελλάδας ή της ευρωζώνης και ποντάρουν στην κατάρρευση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Ιταλίας, καθώς τα spread θα υποχωρήσουν.



Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, το γερμανικό σχέδιο παρουσιάζει πολλά θετικά στοιχεία:



προτείνει ένα νέο δρόμο την ώρα που η Ευρώπη περιστρέφεται ακόμη γύρω από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τη διάσωση της Ελλάδας·

η Αθήνα θα αποφύγει τη λήψη δρακόντειων μέτρων λιτότητας και θα έχει το χρόνο να

εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση·

δημιουργεί άμεσα ανάπτυξη επιτρέποντας στην Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές·

απομακρύνει την προοπτική μιας συστημικής κρίσης στην Ευρώπη και αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους.

«Το σχέδιό μας έχει ένα σαφή στόχο: να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα και να δημιουργήσει ανάπτυξη», εξήγησε ο Βίτιγκ.



"Ημερησια"

"IΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΕΣ"ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

 
Προσπαθεί να τα μαζέψει το υπουργείο Οικονομικών - Διπλή επιβάρυνση από φοροαπαλλαγές και αποδείξεις - Παραδείγματα
«Ισοσκελισμένες» οι φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος
Για τις αρχές του 2012 μετατίθεται το νέο σύστημα των αποδείξεων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, το νέο μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί για το τρέχον έτος καθώς τόσο οι εφορίες όσο και οι ίδιοι πολίτες είναι εντελώς απροετοίμαστοι.

Πάντως, εφόσον το μέτρο εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2012 είναι πολύ πιθανόν να προκύψει διπλή φορολογική επιβάρυνση για εκατομμύρια φορολογούμενους.

Επίσης, με το νέο έτος όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα ειδικό έντυπο στο οποίο θα καταγράφεται η κινητή και ακίνητη περιουσία τους και θα αποτελεί τη βάση ελέγχου για το «πόθεν έσχες». Στην περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάποια από τα περιουσιακά του στοιχεία θα πληρώσει πρόσθετο φόρο.

Αρκετές από τις φοροαπαλλαγές που έως σήμερα οδηγούν σε μείωση του φόρου σε ποσοστό έως και 20% καταργούνται και μεταφέρονται στο «φάκελο» με τις υπόλοιπες αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος όχι για να τύχει έκπτωσης φόρου αλλά για να μην φορολογηθεί επιπλέον.

Από την άλλη, όσοι πολίτες δεν καταφέρουν να «καταναλώσουν» τα ποσά που θα επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών και να μαζέψουν τις απαραίτητες αποδείξεις, θα κληθούν να πληρώσουν ετήσια «εισφορά» που θα αντιστοιχεί κάθε φορά στο 10% της διαφοράς μεταξύ των ποσών των αποδείξεων που συγκέντρωσε ο φορολογούμενος και αυτές που θα ορίσει η εφορία.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δέχεται και αποδείξεις οι οποίες έως σήμερα δεν λαμβάνονταν υπόψη όπως για παράδειγμα οι λογαριασμοί ρεύματος, τηλεφώνου, ύδρευσης και αποχέτευσης, κινητής τηλεφωνίας κτλ. Ετσι, θα μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει πιο εύκολα υψηλότερα ποσά αποδείξεων.

Ομως, για να συγκεντρώσει κανείς αποδείξεις αξίας ίσης με το 50% του εισοδήματος είναι βέβαιο ότι ακόμη και αν συμπεριλάβει αυτές που σήμερα δεν λαμβάνονται υπόψη θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή όλοι θα πρέπει να αναγράψουν στη φορολογική τους δήλωση το ποσό των καταθέσεων που έχουν ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και πραγματικών δαπανών με αποδείξεις. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρινίζει τι θα συμβεί αν κάποιος εμφανίσει λιγότερες αποδείξεις από αυτές που θα ορίζει ο νόμος και την ίδια στιγμή τη διαφορά την καλύπτει με αποταμίευση. Θα φορολογηθεί σε αυτή την περίπτωση για τις λιγότερες αποδείξεις;

Στο ερώτημα αυτό αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών απαντά ότι θα εξεταστεί ο τρόπος που θα φορολογείται η διαφορά των αποδείξεων σε περίπτωση που αποδεδειγμένα τα υπόλοιπα χρήματα έχουν αποταμιευτεί. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα προκύψει πρόσθετη φορολογία.

Όσον αφορά το πλήθος των φοροαπαλλαγών που σήμερα υφίστανται και λειτουργούν όχι μόνο προς όφελος των φορολογουμένων αλλά και της πολιτείας καθώς γι΄ αυτές ζητούνται αποδείξεις, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταλήξει ότι αρκετές από τις φοροαπαλλαγές θα λαμβάνονται υπόψη για το «χτίσιμο» του συνολικού ποσού των αποδείξεων και όχι για έκπτωση φόρου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος για παράδειγμα που νοικιάζει σήμερα Α΄κατοικία και μπορεί να εξασφαλίσει έκπτωση φόρου έως 160 ή 240 ευρώ κατά περίπτωση, με τις αλλαγές που δρομολογούνται αυτή η έκπτωση θα καταργηθεί. Υπάρχει όμως η σκέψη ορισμένες εκπτώσεις - φοροαπαλλαγές να εξακολουθήσουν να υφίστανται αν τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι κάτω από ένα όριο π.χ. 20.000 ευρώ για άγαμο και 40.000 ευρώ για έγγαμο.

Οσον αφορά το ποσοστό βάσει του οποίου θα υπολογίζουν οι φορολογούμενοι το ύψος των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αυτό να είναι κλιμακωτό ανάλογα τα δηλωθέντα εισοδήματα και την οικογενειακή κατάσταση. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης επιβεβαίωση σήμερα ότι το ποσοστό που ισχύει σήμερα και ανέρχεται σε 25% θα αυξηθεί χωρίς να προσδιορίσει όμως το ανώτατο ποσοστό.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στη σημερινή του δήλωση αναφέρει ότι «η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).

Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ). Αυτός ο απλός κανόνας, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, θα αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα μας σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα»
.

περισσοτερα
http://www.tovima.gr/

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΝΕΙΡΕΜEΝΑ ΧΡΟΝΙA: Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής...

ΟΝΕΙΡΕΜEΝΑ ΧΡΟΝΙA: Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής...: Μου ήρθε με email δεν εχω παρά να το μοιραστώ μαζί σας!! Αξίζει ο χρόνος να το διαβάσεις και 1 και 2 και 3 και.......φορές!!! Χαρείτε τη ...

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΚΙΣΑΜΟΣ: Με νέο στρατηγικό επενδυτή η εταιρεία S/M 'Αριάδνη...

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΚΙΣΑΜΟΣ: Με νέο στρατηγικό επενδυτή η εταιρεία S/M 'Αριάδνη...: Αλλάζουν τα πλάνα της εταιρείας σούπερ μάρκετ “Αριάδνη”, όπως αποφάσισε η Γ.Σ των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες, καθώς πορεύεται πλέον μ...

ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ: Παιχνιδιάρικο τσιζ κέικ ψυγείου

ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ: Παιχνιδιάρικο τσιζ κέικ ψυγείου: Είμαι σίγουρη ότι συνταγή για τσιζ κέικ θα έχετε! Μιλάω για τσιζ κέικ ψυγείου! Αυτό που το φτιάχνουμε με 250 γρ τριμμένο μπισκότο di...

κουζουλάδες: Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με Θέα το Σύμπαν

κουζουλάδες: Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με Θέα το Σύμπαν: Το Αστεροσκοπείο βρίσκεται στην κορυφή Σκίνακα ς του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 1750 μ. ( Γεωγραφικό μήκος 24 0 53’ 57’’ Ανατολικά, Γ...

Έχω μάτια και βλέπω: Όταν η Ελλάδα χάριζε στη Γερμανία τα χρέη της

Έχω μάτια και βλέπω: Όταν η Ελλάδα χάριζε στη Γερμανία τα χρέη της

The Secret Real Truth: Μα καλά, η Τρόικα ανέχεται το λαθρεμπόριο πετρελαί...

The Secret Real Truth: Μα καλά, η Τρόικα ανέχεται το λαθρεμπόριο πετρελαί...: Σε καθεστώς πλήρους αφωνίας από τα ΜΜ”Ε” πέρασε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ “νίκη” της κυβέρνησης εναντι της Τρόικας. Όχι, δεν κατήργησε το χαράτσι στα κο...

SADENTREPESE-ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ !!!: Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

SADENTREPESE-ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ !!!: Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ: Απόσπασμα από τα πρακτικά του Δ.Σ σχετικά με την ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ των σχολείων πρωτοβάθμια και δευτεροβ...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Συνθήματα Αγανακτισμένων Σύνταγμα (4)

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ



Η συνάντηση του υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις ΗΠΑ, ο αναβρασμός στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον Τύπο.



ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Το μεγάλο μας κούρεμα- Παιχνίδι με τη φωτιά για το χρέος"



ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Βγείτε στη σύνταξη για να σωθείτε"



ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Το γερμανικό σχέδιο για το μεγάλο "κούρεμα" στο χρέος"



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Σενάρια παραίτησης του Αρχιεπισκόπου"



Η ΕΠΟΧΗ: "Χρεοκοπία με... δόσεις"



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " "Αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα κερδίσουν οι απατεώνες..." Συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Απ. Ταμβακάκη"



Η ΝΙΚΗ: "350 ευρώ και όποιος αντέξει- Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που φέρνει η "βασική σύνταξη" "



ΚΕΡΔΟΣ: "Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης- Αναγκαστικές, επείγουσες κινήσεις μπροστά στα ανυπέρβλητα προβλήματα"



Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Να φύγουν τώρα, πριν μας χρεωκοπήσουν"



Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "5.000 παιδιά και συγγενείς βουλευτών έχουν προσληφθεί απ' το παράθυρο"



Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα νοικοκυριά κηρύσσουν πτώχευση"



Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αδιάκοπος παλλαϊκός αγώνας κόντρα στα νέα μέτρα-κόλαση"



Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Στήνουν "παιχνίδι" για να περάσουν τα μέτρα-σοκ"



ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Προτιμούν τον Βενιζέλο από τον Γιώργο- Γκάλοπ της RASS- Μπροστά η ΝΔ"



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μνημόνιο εξαθλίωσης φέρνει η ελεγχόμενη χρεοκοπία"



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Δεύτερη έκτακτη εισφορά στο plan B"



ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ολα στον αέρα- Πιθανή ακόμα και η ακύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου"



ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Βόμβες ζωής για Παπανδρέου και χαλκευμένο έλλειμμα!"



REAL NEWS: "Ωρα μηδέν για την κυβέρνηση- 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα "κάγκελα"



FREE SUNDAY: "Κλονίζεται η κυβέρνηση"



ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Το μαρτύριο της σταγόνας... Αγωνία και ανασφάλεια με τα νέα μέτρα"



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Δεν συμφέρει κανέναν η έξοδος από το ευρώ

naftemporiki

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Διήμερη περιοδεία στην πόλη των Χανίων πραγματοποιεί ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.
Σε ομιλία του σήμερα το μεσημέρι, τόνισε την ανάγκη να ενωθεί ο λαός και να υπάρχει κοινός στόχος ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση που σήμερα υπάρχει. Η περιοδεία του ξεκίνησε από το χωριό Νίππος Αποκορώνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι οργανώσεις Χανίων, Σφακίων και Κισσάμου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, που προχώρησε και στην ίδρυση δύο ακόμα οργανώσεων του Κινήματος «Σπίθα» για τον Αποκόρωνα και το Ρέθυμνο, στο Νίππος, έγινε δεκτός με μπαλωθιές, κρητικούς χορούς και ριζίτικα τραγούδια, ενώ ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης σε χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι το θεατράκι που δημιουργείται στο δήμο θα πάρει το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης».

Σε ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την ευχή οι «Σπίθες» να γίνουν γρήγορα φλόγα, προέβλεψε ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται στο τέλος του και χαρακτήρισε την οικονομική κρίση παγκόσμια.

«Τα επιτεύγματα εκείνοι που τα έκαναν ήταν οι λαοί. Εκείνοι που τα χάλασαν ήταν αυτοί που ο λαός επέλεξε», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε την ανάγκη να ενωθεί ο λαός και να υπάρχουν κοινοί στόχοι.

«Κάθε φορά που είμαστε ενωμένοι κάνουμε θαύματα», είπε ο μουσικοσυνθέτης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε την πολιτισμό, άρμα των λαών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει μουσική για τους δούλους δεν υπάρχει τέχνη για τους δούλους. Μόνο για τους ελεύθερους».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη αντίστασης του ελληνικού λαού στους ξένους, εμφανίσθηκε ενοχλημένος από την παρουσία στα υπουργεία ξένων εμπειρογνωμόνων και υποστήριξε ότι σήμερα δεν έχει σημασία για το ποιος κυβερνά τον τόπο, όταν πάνω από αυτόν βρίσκεται η τρόικα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο Γαλατά.

"creteplus.gr"

CRETEPLUS – ΕΙΔΗΣΕΙΣ –-ΚΡΗΤΗ-Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες

CRETEPLUS – ΕΙΔΗΣΕΙΣ –-ΚΡΗΤΗ-Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΗΡΙΚΑΡΙ


Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Σηρικάρι Κισσάμου.
Η φωτιά ανεπτυγμένη σε δύο εστίες έκαψε στο πέρασμά της μεγάλες θαμνώδεις εκτάσεις ενώ έφτασε μέχρι τις ανεμογεννήτριες στη θέση "μελλισιά", χωρις ώστοσο να προξενήσει ζημιές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από Χανια και Κίσσαμο ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του πυροσβεστικού ελικοπτέρου το οποίο πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις νερού.

neatv.gr

ΜΕΤΡΑ "ΣΟΚ"ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ



Αφορολόγητο στα 4.000 ευρώ, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης, περικοπές ως 20% στους μισθούς, πλαφόν 1.770 ευρώ στις συντάξεις και μπλόκο σε συνταξιοδότηση πριν τα 55 χρόνια, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων









Στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τριμερούς που άρχισε πριν από λίγο εξετάζονται μεταξύ των άλλων μείωση του αφορολόγητου στα 4.000 ευρώ (από 8.000 που είναι σήμερα), άμεση εξίσωση της φορολογίας σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έως 20%, χαμηλότερο πλαφόν στις συντάξεις (στα 1.700 από 2.770 ευρώ που ισχύει σήμερα) και μπλόκο σε όσους βγαίνουν στη σύνταξη πριν από κλείσουν τα 55 χρόνια.



Εξάλλου οι διαπραγματεύσεις αφορούν :



Απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου αλλά και αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των εκπαιδευτικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως την έξοδο από το δημόσιο ίσως δουν και όσοι προσλήφθηκαν πρόσφατα δηλαδή στη διετία 2010 – 2011 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε όλο το δημόσιο με άμεση γραπτή ενημέρωση όλων των υπαλλήλων που θα εισαχθούν στον προθάλαμο της απόλυσης. Για το σκοπό της ταχείας εφαρμογής της απόφασης προωθείται άμεσα η έκδοση όλων των απαιτούμενων προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.

«Λουκέτο» σε 65 δημόσιους φορείς. Προς κλείσιμο οδεύουν όχι μόνον οι 35 φορείς που προβλέπονται στο μνημόνιο αλλά και επιπλέον 30 άλλοι. Για το σκοπό αυτό αναμένεται άμεσα έκδοση υπουργικών αποφάσεων.

Εξάλλου, σχέδια εκτάκτου ανάγκης καταστρώνουν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανή έλλειψη ρευστότητας σε περίπτωση που καθυστερήσει να εκταμιευτεί η έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ.



Έτσι εξετάζουν την αλλαγή του συστήματος πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.



Σήμερα στο Δημόσιο την πρώτη κάθε μήνα δίνεται η προκαταβολή και στις 15 εξοφλείται ο τρέχον μήνας. Αν για παράδειγμα το σύστημα αλλάξει από τον Οκτώβριο η προκαταβολή θα δοθεί στις 15 και η εξόφληση του μήνα στις 30. Επί της ουσίας θα χάσουν ένα δεκαπενθήμερο αυτό που θα έπαιρναν την 1η Οκτωβρίου.



Επίσης εξετάζεται η μετάθεση της πληρωμής του δώρου Χριστουγέννων τον Ιανουάριο του 2012 .



Όπως σημειώνουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες πρόκειται για μέτρα ταμειακής διευκόλυνσης και όχι μόνιμου χαρακτήρα που θα συνέτειναν στη δημοσιονομική προσαρμογή.



"Η"

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης των Χανίων που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί από 19 – 23 Σεπτεμβρίου έκθεση εικαστικής δημιουργίας, φωτογραφίας και αρχειακού υλικού.

Στην έκθεση που λειτουργεί 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00, περιλαμβάνονται :

Εκθεσιακός χώρος ισογείου

Έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Συγκεκριμένα έργα των :
ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΚΗΣ, ΓΡΑΒΒΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΛΙΛΙΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΠΟΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α., ΡΩΜΑΝΟΣ Κ., ΤΡΙΟΜΑΤΑΚΗΣ

Έργα Σύγχρονων εικαστικών δημιουργών και συγκεκριμένα :
ΒΕΡΥΚΑΚΗ ΟΛΓΑ, ΒΟΛΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, FENN EDDIE, ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΗ, ΚΟΥΝΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΥΝΑΛΗΣ ΚΩN/ΝΟΣ, ΛΙΛΙΚΑΚΗΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, MACFARLANE DAVID, MACFARLANE SUE, ΜΠΑΓΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΝΙΟΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΕΤΣΟΥΡΑ ΣΥΛΒΙΑ, ΣΕΡΔΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΤΣΕΜΠΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Έκθεση βιβλίου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Εκθεσιακός χώρος 2ου ορόφου

Έκθεση φωτογραφίας μελών των συλλόγων ΛΕΦΚΙ , ΙΡΙΣ καθώς και ανεξάρτητων φωτογράφων
FISCHER KONSTANTIN, ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΑΝΝΙΤΣΑΚΗ MΑΡΙΑ, ΒΑΡΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΑΒΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΚΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΖΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΜΠΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΛΟΥΒΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ - ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ, ΚΟΥΤΡΑΚΗ ΧΑΡΑ, ΜΑΝΑΤΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΜΑΝΩΛΙΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΠΕΚΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΪΖΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΣΕΙΣΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΑΝΝΑ, ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΗ, ΤΡΑΝΤΑΛΛΙΔΟΥ - ΡΑΣΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΨΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Συνεδριακός χώρος (2ος όροφος)

"neatv"

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι 15 όροι της τρόικας - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι 15 όροι της τρόικας - oικονομία

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Η ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ



Κάθε σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών.







Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε, μετά τη λήξη του Eurogroup και του Ecofin στην Πολωνία, σύμφωνα με τις οποίες, «η Ελλάδα το ξέρει ότι δεν πετυχαίνει τους στόχους», αλλά αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «η χώρα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια» και εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν το νέο έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα «θα αποφέρει έσοδα φέτος», δήλωσε τα εξής:





«Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε και δεν μπορώ να τις σχολιάσω. Μπορώ να επαναλάβω τις θέσεις της χώρας που παρουσίασα και στο Eurogroup. Η Ελλάδα πράγματι έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια, μειώνοντας το πρωτογενές της έλλειμμα από τα 24 δις. το 2009, στα 1,8 δις. το 2011 και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την έξοδο σε πρωτογενή πλεονάσματα ήδη από τις αρχές του 2012, εφόσον όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει εφαρμοστούν και αποδώσουν.





Για την εφαρμογή και την απόδοση αυτών των μέτρων, όχι μόνον η Κυβέρνηση, αλλά όλος ο τόπος καταβάλλει και κυρίως πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.





Η Ελλάδα γνωρίζει και να θέτει και να πετυχαίνει στόχους προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της ανεξαρτησία.



Στις δηλώσεις που έκανα και χθες και σήμερα από την Πολωνία, περιγράφω με απόλυτη ακρίβεια το κλίμα και το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαμε τόσο στο Eurogroup, όσο και στις κατ' ιδίαν επαφές με τους ομολόγους μου ή άλλους διεθνείς θεσμικούς παράγοντες.





Η χώρα είναι και πρέπει να είναι ενωμένη, ψύχραιμη, αποφασισμένη και αποφασιστική. Να κάνει όλες τις κινήσεις που πρέπει, προκειμένου να πάψουμε να λειτουργούμε ως ο αποδιοπομπαίος τράγος που αποκτά διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πράγματι έχει ως οικονομικό μέγεθος, στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.





Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι το κεντρικό και μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας.



Έχουμε δε, ένα πάρα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η σταθερότητα και η πολλαπλή εγγύηση της ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωσυστήματος. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και κυρίως οι Έλληνες πολίτες.





Δεν είναι συνεπώς μόνον ανεύθυνα αλλά και γελοία τα σχόλια ή οι περισπούδαστες αναλύσεις για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία. Κάθε σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών.





Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις. Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική. Η παραμονή του στην Αθήνα, όπως και όλης της Κυβέρνησης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει.





Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και καθένας που διατυπώνει με ευκολία δημόσιο λόγο, όποια ιδιότητα και να έχει, πρέπει να γνωρίζει ότι τίποτα δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για την δήθεν αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και επιτρέπουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναπαράγουν και να διογκώνουν μια συζήτηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος της χώρας.





Σημασία δεν έχει να δημιουργούμε εφήμερους αρνητικούς μύθους, αλλά να αντιμετωπίσουμε το διαρθρωτικό και διαρκές πρόβλημα της χώρας, που είναι δυστυχώς όχι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά και πρόβλημα νοοτροπιών και πρακτικών».


πηγη
"Η"

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Πυρετώδεις κυβερνητικές συσκέψεις σήμερα με αιχμή τη σύσκεψη του πρωθυπουργού και βασικών υπουργών μετά την ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, όπου θα συμμετείχε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και θα είχε επαφές με διεθνείς αξιωματούχους. Ως αιτία το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται την κρίσιμη οικονομική συγκυρία.



Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα είναι η επίσκεψη του υπ. Οικονομικών, κ. Βενιζέλου στην Πολωνία μετά το Ecofin και το Eurogroup, καθώς και τα μηνύματα που έλαβε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Έντονες είναι οι συζητήσεις σε κυβερνητικούς κύκλους για τη λήψη νέων μέτρων, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων.



Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε νέο γύρο επαφών με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Όσον αφορά στο σενάριο πρόωρων εκλογών, δεν δείχνει να απασχολεί επί της παρούσης την κυβέρνηση, ωστόσο οι συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση εντείνονται.



Νωρίτερα διεξήχθη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου που παραδέχθηκε πως η κατάσταση , «είναι σοβαρή» και όπως είπε πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις.



«Πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.



Επίσης, διεξήχθη ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών για την πορεία της οικονομίας και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να τεθούν στην κυβερνητική επιτροπή.

Περισσοτερα-πολιτικη
http://www.isotimia.gr/

ΥΠ.ΟΙΚ.ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ


Την επιβολή προστίμου στη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους σε περίπτωση που δεν κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν καταβάλουν το νέο τέλος για τα ακίνητα προβλέπει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.



Το πρόστιμο θα ισούται με το τέλος προσαυξημένο κατά 25% και θα υποχρεούται να καταβάλει η ΔΕΗ ή ο εναλλακτικός πάροχος. Παράλληλα η εταιρεία οφείλει να ενημερώνει το δημόσιο για τους οφειλέτες αυτούς προκειμένου να κινηθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής.



Η τροπολογία περιλαμβάνει τα κλιμάκια και τους συντελεστές υπολογισμού του τέλους, από το οποίο προσδοκώνται ετήσια έσοδα 2,6 δισ. ευρώ. Δίνονται επίσης διευκρινίσεις σχετικά με τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή του μέτρου. Ειδικότερα για τους ανέργους μη επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ και με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 8.000 ευρώ προβλέπεται ότι για να είναι δικαιούχοι του μειωμένου ειδικού συντελεστή (0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), θα υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ προκειμένου να γίνει διασταύρωση με τα αρχεία της εφορίας ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Στη συνέχεια θα ενημερώνεται η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές προκειμένου να υπολογιστεί ο μειωμένος συντελεστής και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επιστροφής τυχόν καταβληθέντος μεγαλύτερου τέλους.



Από την τροπολογία προκύπτει πως οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ΟΑΕΔ δεν θα φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή αλλά με τους κανονικούς της κλίμακας. Στην τροπολογία ορίζεται αναλυτικότερα ότι: «Για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο ή μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ και μη επιδοτούμενο από αυτόν, με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο του έτους επιβολής του τέλους, μέχρι 8.000 ευρώ ή είναι ο ίδιος ή πρόσωπο που τον βαρύνει φορολογικά, ανάπηρος, το ειδικό τέλος ισούται με 0,5 ευρώ το τμ ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου. Το μειωμένο αυτό τέλος δεν ισχύει για ακίνητο που βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ και για το πλέον των 200 τμ εμβαδόν του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου».



Νωρίτερα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διεμήνυσε ότι θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους ακινήτων στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως και την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος, ενώ θα εμποδίσει και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.

isotimia.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΥΔΟΣ-ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ

 
Την Παρασκευή το πρωί θα τελειώσει η ταλαιπωρία των επισκεπτών που έχουν παραμείνει στη Γαύδο με τα οχήματα τους καθώς μετά από περίπου 2 εβδομάδες το Υπουργείο Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έδωσε το πράσινο φως για την δρομολόγηση του πλοίου «Δασκαλογιάννης».

Έτσι το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα με προμήθειες από τα Σφακιά και αύριο το πρωί οι οδηγοί θα βάλουν τα οχήματά τους στο πλοίο. Οι ίδιοι θα αναχωρήσουν με άλλο επιβατικό πλοίο καθώς στο «Δασκαλογιάννης» δε δόθηκε άδεια να μεταφέρει τους επισκέπτες.

Η λύση δόθηκε μετά από πιέσεις των Μέσων ενημέρωσης, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που χαρακτήρισαν το κράτος ανάλγητο στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι ομάδα επισκεπτών της Γαύδου σκέφτεται να προχωρήσει σε μηνύσεις τόσο προς την εταιρία όσο και προς το αρμόδιο Υπουργείο. Χθες μαζί με κατοίκους του ακριτικού νησιού, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να ξεμείνουν από προμήθειες, πραγματοποίησαν κατάληψη στο Δημαρχείο της Γαύδου ζητώντας άμεσα λύση.
neatv.gr - Ευαγγελία Ξηρουχάκη

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ





Η δίκη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ εκτιμάται ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο


Τις ελληνικές θέσεις παρουσίασαν σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου εκδικάζεται η προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας, οι καθηγητές Διεθνούς Δικαίου Σ. Περάκης και Α. Μπρεδήμα.



Η Γερμανία έχει προσφύγει στη Χάγη επιδιώκοντας την καταδίκη της Ιταλίας, επειδή θεωρεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου, αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία. Οι κατασχέσεις Γερμανικής περιουσίας αφορούν την αποζημίωση και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου και επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο.



Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής και δικηγόρος, Μιλτιάδης Σφουντούρης, που βρίσκεται στη Χάγη, εκπροσωπώντας και τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου, ανέφερε πως σήμερα έγινε ιστορική αναδρομή στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.



Στη συνέχεια, υποστηρίχθηκαν οι ιταλικές θέσεις, σχετικά με την ετεροδικία και για το ποιος είναι αρμόδιος να αποφασίζει, για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο έχει βάλει στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι μόνο τα κράτη, ενώ εξήγησαν και το ρόλο του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου της Ελλάδας.



“Πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει, αν και ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος. Ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα πάει καλά, καθώς η ελληνική παρουσία στο δικαστήριο ήταν απρόσμενα καλή και γι αυτό ευχαριστούμε τον κ. Περάκη”, τόνισε ο κ. Σφουντούρης.



Η δίκη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ εκτιμάται ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.



"Η"

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: EIΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ...

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: EIΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ...: Και ομως ειναι οι δικοι μας ελληνες ταξιτζηδες...Ανθρωποι που δουλευουν 15 και 18 ωρες στο τιμονι για να τα βγαλουν περα και με την ...

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ!

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ!: Η οικονομικη κριση της χωρας μας,ο οικονομικος πολεμος που περναει, μας εχει κανει ολους να παραμιλαμε..Απολυσεις,ανεργια,μισθοι...

Aganaktismenoi ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: Γιατί λέμε όχι στην "κάρτα του πολίτη", στη φοροκά...

Aganaktismenoi ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: Γιατί λέμε όχι στην "κάρτα του πολίτη", στη φοροκά...: Το Κράτος έρχεται τώρα να εφαρμόσει και τη Συνθήκη του Σένγκεν που οι χριστιανοί με μεγαλειώδης συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις μεγάλες...

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΡΟΜΑΧΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΝΔΑΚΑ !!!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΡΟΜΑΧΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΝΔΑΚΑ !!!: Στα ενετικά τείχη του Χάνδακα κατασκευάστηκαν 4 επιπρομαχώνες. Ο επιπρομαχώνας Μαρτινέγκo, Ζανέ, Βιτούρι, και Αγίου ...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Η κρίση αυξάνει τους... πλούσιους!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Η κρίση αυξάνει τους... πλούσιους!: Η κρίση αυξάνει τους... πλούσιους! Αναυδος και βαθύτατα προβληματισμένος ως προς την πραγματική φύση της οικονομικής κρίσης μένει κανείς ...

The Secret Real Truth: Ιδιωτικές εταιρείες θα αξιολογούν τους δημοσίους υ...

The Secret Real Truth: Ιδιωτικές εταιρείες θα αξιολογούν τους δημοσίους υ...: Για πρώτη φορά, εταιρείες αξιολόγησης εργαζομένων αναμένεται να μπουν στον δημόσιο τομέα προκειμένου να αξιολογήσουν προσωπικό, όχι όμω...

Κόλαση στην ΔΕΘ με πετροπόλεμο και χημικά

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

7.000 ταξιτζήδες στην Θεσσαλονίκη!

NEXUS Management Consultants: Νόμιμη η στήριξη της Ελλάδας, έκρινε το Συνταγματι...

NEXUS Management Consultants: Νόμιμη η στήριξη της Ελλάδας, έκρινε το Συνταγματι...: Νόμιμη η στήριξη της Ελλάδας, έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας Το γερμανικό δικαστήριο θεωρεί ότι η βουλή θα πρέπει να έχει ...

Psifiakoohiro: Οργή λαού στη Θεσσαλονίκη - Πετροπόλεμος και δακρυ...

Psifiakoohiro: Οργή λαού στη Θεσσαλονίκη - Πετροπόλεμος και δακρυ...: Στο χώρο μπροστά στο πανεπιστήμιο μεταφέρθηκε λίγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού η ένταση στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν, στ...

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

 Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέβαινε στην Δ.Ε.Θ. έχοντας στην ομιλία του μια τρανταχτή εξαγγελία. «Λεφτά υπάρχουν» είπε τότε, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο μπορεί να βρει εύκολα 31 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φοροφυγάδες και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όσων μέχρι τότε δεν πλήρωναν. Φώναζε τότε ο φουκαράς υπουργός Οικονομίας Αντ. Μπέζας, ότι από τα 31 δισεκατομμύρια των βεβαιωμένων χρεών, μπορεί να εισπραχθεί μόνο το ένα, αλλά δεν τον άκουγε κανένας.


Δύο χρόνια μετά, η κυβέρνηση έκανε την Πέμπτη μια κίνηση για να επιβεβαιώσει τον κ. Μπέζα και να διαψεύσει και επισήμως τον εαυτό της.



Δημιουργώντας την αίσθηση ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων, τελικώς δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με εταιρείες που οφείλουν μεγάλα ποσά στο δημόσιο και δεν τα έχουν καταβάλει..



Πρώτα πρώτα αυτός δεν είναι κατάλογος με φοροφυγάδες. Τον κατάλογο των φοροφυγάδων που έχει εντοπίσει η κυβέρνηση, εξακολουθεί να τον κρατά μυστικό!



Δεύτερον, ο κατάλογος που έδωσε στην δημοσιότητα είναι ένας κατάλογος κοροϊδία!



Από τις 6.000 επιχειρήσεις, οι μισές περίπου δεν υπάρχουν πια (ΚΥΔΕΠ, ΜΙΝΙΟΝ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ). Κι ως γνωστόν οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν.



Από τις άλλες μισές, οι περισσότερες είναι κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες ακόμη κι αν πληρώσουν, τα χρήματα θα βγουν από τη μια τσέπη και θα μπουν στην άλλη.



Κάποιες είναι αθλητικά σωματεία (ΑΕΚ, ΑΡΗΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ) που επίσης δεν έχουν μία στα ταμεία τους.



Αλλά ακόμη κι αυτές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμη κι αρνούνται να πληρώσουν, δεν είναι απλές επωνυμίες. Πίσω τους κρύβονται επιχειρηματίες, τους οποίους εξακολουθεί να καλύπτει η κυβέρνηση. Έπειτα από μια διαμάχη μηνών με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η κυβέρνηση κρατά μυστικά όλα τα ονόματα και μας σερβίρει Ε.Π.Ε και Α.Ε. χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι από αυτούς που οργώνουν με τους θαλαμηγούς τους το Αιγαίο και το Ιόνιο, δεν πληρώνουν τα χρέη τους στο δημόσιο.



Ή λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει ονόματα φοροφυγάδων ή μεγαλοοφειλετών στο δημόσιο, ή διαφορετικά ας μην μας ζαλίζει με λίστες φαντάσματα, χωρίς καμιά αξία.



Κι ας βγει κάποτε να μας πει: Από τα 31 δισεκατομμύρια των εσόδων που είχε υποσχεθεί, πόσα μπορεί τελικώς να συλλάβει;


Β.Χιωτης



πηγη
"το Βημα"

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, καθώς και οι αλλαγές στο ΕΣΥ και στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά θα τεθούν επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.



Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για τις διαθρωτικές αλλαγές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής θα θέσει τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για δύο νομοσχέδια, που σχετίζονται με την κτηνοτροφία και τις αγροτικές μισθώσεις.



Το σχέδιο νόμου Ραγκούση προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των ταξί. Οι άδειες θα περιέλθουν στο Δημόσιο και θα είναι αμεταβίβαστες. Το Δημόσιο θα τις παραχωρεί για τρία έως πέντε χρόνια σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, πληρώνοντας μόνο ένα παράβολο.



Στο ίδιο σχέδιο θεσπίζονται για πρώτη φορά ταξί επταθέσια ή εννεαθέσια οχήματα και τα μοτοταξί, δηλαδή τα επί μισθώσει δίκυκλα για όσους επιλέγουν τη λύση αυτή για τις μετακινήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό θα θεσπιστεί και η προμίσθωση ταξί μέσω Internet.





Δεν προβλέπεται να θεσμοθετηθούν πληθυσμιακά κριτήρια στον καθορισμό του αριθμού των αδειών, θέμα στο οποίο επιμένουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για τους καλλικρατικούς δήμους με λιγότερους από 70.000 κατοίκους.

"Ισοτιμια"

Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους: Τρεις «πράσινες» ομελέτες

Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους: Τρεις «πράσινες» ομελέτες: Με σπαράγγια , ή με σταμναγκάθι, ή με αγκινάρες. Τα ανοιξιάτικα χόρτα και τα λαχανικά της είναι ιδανικά για ομελέτες. Αλλά και τα αυγά α...

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΥΔΑΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Οι επικίνδυνες ουσίες καταλήγουν στο γλυκό και στο νερό της θάλασσας μέσω διαφόρων οδών και από ποικίλες πηγές, ανάμεσα στις οποίες τη βιομηχανία, τη γεωργία, τις μεταφορές, τα μεταλλεία και τη διάθεση αποβλήτων, καθώς επίσης και από τις οικίες. Οι επικίνδυνες ουσίες που καταλήγουν στα νερά ποικίλλουν και μπορεί να είναι μέταλλα, φυτοφαρμάκα και φαρμακευτικά είδη.






Οι χημικές ουσίες έχουν διεισδύσει στην καθημερινή μας ζωή και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, για την προστασία ή την αποκατάσταση της υγείας μας και για την παραγωγή προϊόντων. Εντούτοις, μερικές χημικές ουσίες είναι επικίνδυνες τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία. Οι επικίνδυνες ουσίες εισβάλουν στο γλυκό και στο θαλασσινό νερό μέσω διαφόρων τρόπων, γεγονός που μπορεί να έχει τα καταστρεπτικά αποτελέσματα στον υδρόβιο βιόκοσμο.



Οι άνθρωποι κινδυνεύουν να εκτεθούν στις επικίνδυνες ουσίες που βρίσκονται στα νερά μέσω της κατάποσης μολυσμένου νερού, της κατανάλωσης μολυσμένων ψαριών του γλυκού νερού και μολυσμένων θαλασσινών, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Η έκθεση υπογραμμίζει ότι ενώ η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι σχετικά ισχυρή, πρέπει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις μεταξύ των οποίων και αυτή των αναδυόμενων ρύπων (που έχουν πρόσφατα ανακαλυφθεί στο περιβάλλον) των οποίων οι όποιες επιπτώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως κατανοητές.



Οι επικίνδυνες ουσίες καταλήγουν στο γλυκό και στο νερό της θάλασσας μέσω διαφόρων οδών και από ποικίλες πηγές, ανάμεσα στις οποίες τη βιομηχανία, τη γεωργία, τις μεταφορές, τα μεταλλεία και τη διάθεση αποβλήτων, καθώς επίσης και από τις οικίες. Οι επικίνδυνες ουσίες που καταλήγουν στα νερά ποικίλουν και μπορεί να είναι μέταλλα, φυτοφαρμάκα και φαρμακευτικά είδη.



Μακροχρόνια

Μερικές ουσίες, όπως για παράδειγμα οι ενώσεις τριβουτυλοκασσιτέρου (TBT), χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στις αντιρρυπαντικές βαφές που χρησιμοποιούνται για την καρίνα των μεγάλων πλοίων, παραμένουν στα υδρόβια περιβάλλοντα μακροχρόνια, παρ' όλο που έχουν καταργηθεί σταδιακά.



Οι επικίνδυνες ουσίες μπορούν να έχουν τα καταστρεπτικά αποτελέσματα στον υδρόβιο βιόκοσμο. Οι ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές, για παράδειγμα, μπορούν να εξασθενίσουν την αναπαραγωγή στα ψάρια και τα οστρακόδερμα, ενώ οι επιπτώσεις των οργανοχλωρίνων (ρυπογόνων ουσιών από φυτοφάρμακα που αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα) στη θαλάσσια ζωή είναι καταστροφικές. Ανάμεσα στους αντίκτυπους των επικίνδυνων ουσιών είναι και η μείωση των υπηρεσιών που παρέχονται από τα υδρόβια οικοσυστήματα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής τροφίμων. Οι άνθρωποι μπορούν να εκτεθούν στις επικίνδυνες ουσίες που έχουν εισχωρήσει στο νερό καταναλώνοντας το μολυσμένο νερό ή τα μολυσμένα ψάρια του γλυκού νερού και τα θαλασσινά. Μερικά μέταλλα έχουν βρεθεί στα θαλασσινά πάνω από τα όρια ασφαλείας, ενώ τα επίπεδα κάποιων απαγορευμένων ουσιών, όπως το γνωστό φυτοφάρμακο DDT, μπορούν επίσης να είναι υψηλά.



Νομοθεσία

Η υπάρχουσα νομοθεσία στην Ευρώπη έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, ανάμεσα στα οποία τη μείωση των εκπομπών των μετάλλων στον αέρα και το νερό. Η εφαρμογή της πιο πρόσφατης νομοθεσίας συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας πλαισίου για το νερό και του κανονισμού REACH, σχετικά με την εγγραφή, την αξιολόγηση, την έγκριση και τον περιορισμό των χημικών ουσιών, αναμένεται να διαδραματίσει ένα βασικό ρόλο στην καταγραφή των επικίνδυνων ουσιών στο νερό. Ομως, για μερικούς ρύπους, η συνειδητοποίηση των πιθανών επιπτώσεών τους έχει συμβεί πρόσφατα και η επιστημονική κατανόηση μπορεί ακόμα να είναι ελλιπής. Σε αυτούς τους αναδυόμενους ρύπους περιλαμβάνονται ουσίες που έχουν υπάρξει για κάποιο διάστημα, όπως τα φαρμακευτικά είδη και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, αλλά και σχετικά νέες όπως τα νανοϋλικά.



Από τα υδρόβια περιβάλλοντα στην τροφική αλυσίδα



Επικίνδυνες χημικές ουσίες που βρίσκονται στα υδρόβια περιβάλλοντα μπορούν να βιο - συσσωρευτούν σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, γεγονός που αυξάνει τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, κάτι που μπορεί να συμβεί με την κατανάλωση θαλασσινών (ψάρια, καρκινοειδή, μαλάκια και θαλάσσια θηλαστικά) και ψαριών του γλυκού νερού. Ο υδράργυρος, για παράδειγμα, απορροφάται σχεδόν τελείως από το αίμα και διανέμεται σε όλους τους ιστούς συμπεριλαμβανομένων του εγκεφάλου.



Στη θάλασσα της Βαλτικής τα επίπεδα οργανοχλωρικών στο σολομό και στις ρέγκες υπερέβαιναν τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ίδιο και στα μπλε μύδια στο φιόρδ Χόρσεν στη Δανία. Στην Ιταλία, τα επίπεδα διοξινών -όπως οι χλωριωμένοι αρωματικοί υδρογονάνθρακες- βρέθηκαν να είναι δύο φορές υψηλότερα στις πέρκες θαλάσσιων ιχθυοκαλλιεργειών. Σε μια νορβηγική μελέτη, τα θαλασσινά βρέθηκαν να είναι μια σημαντική πηγή φθοριούχων ενώσεων στους ανθρώπους, δίχως να έχουν ξεπεραστεί τα όρια των τιμών ασφαλείας.


"Η"

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΟ 19% ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ




Μείωση του ΦΠΑ στο 19% και ηπιότερο ποινολόγιο, για μια σειρά φορολογικών αδικημάτων, προωθεί από το 2012 η κυβέρνηση. Όπως λένε έγκυρες πηγές, τα δύο αυτά μέτρα θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι», με το οποίο θα πάει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ.



Ως προς τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση καταλήγει σε μείωση του φόρου. Αυτό, αφού διαπίστωσε ότι οι αλλεπάλληλες αυξήσεις που έγιναν στους συντελεστές, όχι μόνο δεν έφεραν τα αναμενόμενα έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά, αντίθετα, συνέβαλαν στην άνοδο της φοροδιαφυγής.



Το σχέδιο με τις αλλαγές στην έμμεση φορολογία, που παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τρόικα, προβλέπει μείωση του υψηλού ΦΠΑ στο 19%, από τα σημερινά επίπεδα του 23%. Πρόκειται για μία υποχώρηση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, η οποία εκτιμάται ότι θα αλλάξει την ψυχολογία της αγοράς, θα τονώσει την κατανάλωση και θα περιορίσει το κύμα ακρίβειας σε μια σειρά από υπηρεσίες και προϊόντα.



Από τη μείωση θα εξαιρεθούν τα υπόλοιπα δύο κλιμάκια του φόρου: ο χαμηλός συντελεστής του 13% και ο υπερμειωμένος του 6,5%, ο οποίος επιβάλλεται σε μια μικρή κατηγορία αγαθών. Με τον τρόπο αυτό, οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις απώλειες στα φορολογικά έσοδα που θα προκαλέσει η μείωση των συντελεστών. Αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα από τα κενά των εισπράξεων.



Σύμφωνα με την έκθεση που υποστηρίζει το σχέδιο, το κόστος για τον προϋπολογισμό από την μείωση του υψηλού ΦΠΑ υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Ένα μέρος, σχεδιάζει να καλύψει η κυβέρνηση με τις περικοπές που θα γίνουν στους μισθούς του Δημοσίου και στις φοροαπαλλαγές. Έτσι: τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο), εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλα αγαθά, θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%. Καμία επίσης μεταβολή δεν θα γίνει και για το πολύ χαμηλό κλιμάκιο του φόρου (6,5%) στο οποίο θα διατηρηθούν τα φάρμακα, τα βιβλία, οι εφημερίδες, τα θέατρα και η διαμονή στα ξενοδοχεία. Ιδιαίτερα, μετά την ανάσα που έδωσε ο τουρισμός, στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.



Αντίθετα: με ΦΠΑ 19% θα επιβαρύνονται, από το 2012, τα καύσιμα, η ένδυση, η υπόδηση, η αγορά αυτοκινήτου, τα οινοπνευματώδη ποτά, τα είδη οικιακής χρήσης, η αγορά ακινήτου (σ.σ. εφόσον δεν καταργηθεί), οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κ.ά. Στον ίδιο συντελεστή θα ενταχθεί και η εστίαση, που πρόσφατα επλήγη από την αύξηση του φόρου από το 13% στο 23%, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους εστιάτορες και στους εμπλεκόμενους φορείς. Παρά την υποχώρηση στο 19%, επιχειρήσεις του κλάδου εκτιμούν ότι ο συντελεστής δεν πρέπει να είναι τόσο υψηλός σε τέτοιου είδους υπηρεσίες.



Το νέο ποινολόγιο της Εφορίας



Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ που έχει κάνει ο Παντελής Οικονόμου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προβλέπει μείωση των εξοντωτικών προστίμων της Εφορίας, που ενεργοποιούνται για μια σειρά από φορολογικά αδικήματα, όπως:

· Τα πρόστιμα που επιβάλλει η Εφορία κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου.

· Τα πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ο οποίος καταργείται.

· Οι κυρώσεις που επιβάλλονται, σε όσους ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν το εισόδημά τους από ακίνητα ή από γεωργικές επιχειρήσεις.

· Τα πρόστιμα που βάζει η Εφορία για τις περιπτώσεις μη υποβολής φορολογικής δήλωσης και ΦΠΑ ή ανακριβούς δήλωσης, ή εκπρόθεσμης υποβολής κ.λπ.



Πολλά από αυτά τα χρηματικά πρόστιμα, το Υπουργείο Οικονομικών έχει φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να τα εισπράξει, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες φορολογούμενοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα πρόστιμα που επιβάλλονται για παραβάσεις που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος, να μην μπορούν να πληρωθούν από τους υπόχρεους. Και να απογειώνεται έτσι ο λογαριασμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών.



Για το λόγο αυτό, στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι μία μείωση αυτών των προστίμων, θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την καταβολή τους από τους πολίτες, που στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε φορολογικά αδικήματα.

Πηγη
"Ισοτιμια"