Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γραπτές εγγυήσεις ζητούν οι Ευρωπαίοι




Γραπτή εγγύση από τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα στην οποία θα δεσμεύονται για τους όρους της συμφωνίας ζητά το Eurοgroup, όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος Όλι Ρεν μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.



Οι Ευρωπαίοι υπουργοί ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Ευ.Βενιζέλο για τις εξελίξεις στην Αθήνα και οι Βρυξέλλες καλωσορίζουν τη δέσμευση για κυβέρνηση συνεργασίας είπε εισαγωγικά ο κ.Γιούνγκερ.



Αργότερα ο λαμβάνοντας το λόγο ο κ.Ρεν υπογράμμισε πως "εφόσον υπάρξουν δεσμεύσεις" για το πακέτο διάσωσης, η έκτη δόση θα μπορεί να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.



"Περιμένουμε από την καινούρια κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να δεσμευτεί, εγγράφως, πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. "Με αυτήν την προϋπόθεση", συνέχισε ο επίτροπος, "η τρόικα θα μπορεί να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση εντός του μήνα".



Στη δήλωσή μετά το Eurogroup, ο Ευ.Βενιζέλος επιβεβαιώσε πως όταν επιβεβαιωθούν και εγγράφως οι δεσμεύσεις της χώρας "αμέσως μετά, η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα".





"Ισοτιμια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου