Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, καθώς και οι αλλαγές στο ΕΣΥ και στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά θα τεθούν επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.



Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για τις διαθρωτικές αλλαγές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής θα θέσει τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για δύο νομοσχέδια, που σχετίζονται με την κτηνοτροφία και τις αγροτικές μισθώσεις.



Το σχέδιο νόμου Ραγκούση προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των ταξί. Οι άδειες θα περιέλθουν στο Δημόσιο και θα είναι αμεταβίβαστες. Το Δημόσιο θα τις παραχωρεί για τρία έως πέντε χρόνια σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, πληρώνοντας μόνο ένα παράβολο.



Στο ίδιο σχέδιο θεσπίζονται για πρώτη φορά ταξί επταθέσια ή εννεαθέσια οχήματα και τα μοτοταξί, δηλαδή τα επί μισθώσει δίκυκλα για όσους επιλέγουν τη λύση αυτή για τις μετακινήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό θα θεσπιστεί και η προμίσθωση ταξί μέσω Internet.





Δεν προβλέπεται να θεσμοθετηθούν πληθυσμιακά κριτήρια στον καθορισμό του αριθμού των αδειών, θέμα στο οποίο επιμένουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για τους καλλικρατικούς δήμους με λιγότερους από 70.000 κατοίκους.

"Ισοτιμια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου