Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Πυρετώδεις κυβερνητικές συσκέψεις σήμερα με αιχμή τη σύσκεψη του πρωθυπουργού και βασικών υπουργών μετά την ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, όπου θα συμμετείχε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και θα είχε επαφές με διεθνείς αξιωματούχους. Ως αιτία το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται την κρίσιμη οικονομική συγκυρία.



Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα είναι η επίσκεψη του υπ. Οικονομικών, κ. Βενιζέλου στην Πολωνία μετά το Ecofin και το Eurogroup, καθώς και τα μηνύματα που έλαβε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Έντονες είναι οι συζητήσεις σε κυβερνητικούς κύκλους για τη λήψη νέων μέτρων, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων.



Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε νέο γύρο επαφών με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Όσον αφορά στο σενάριο πρόωρων εκλογών, δεν δείχνει να απασχολεί επί της παρούσης την κυβέρνηση, ωστόσο οι συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση εντείνονται.



Νωρίτερα διεξήχθη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου που παραδέχθηκε πως η κατάσταση , «είναι σοβαρή» και όπως είπε πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις.



«Πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.



Επίσης, διεξήχθη ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών για την πορεία της οικονομίας και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να τεθούν στην κυβερνητική επιτροπή.

Περισσοτερα-πολιτικη
http://www.isotimia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου