Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΥΔΟΣ-ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ

 
Την Παρασκευή το πρωί θα τελειώσει η ταλαιπωρία των επισκεπτών που έχουν παραμείνει στη Γαύδο με τα οχήματα τους καθώς μετά από περίπου 2 εβδομάδες το Υπουργείο Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έδωσε το πράσινο φως για την δρομολόγηση του πλοίου «Δασκαλογιάννης».

Έτσι το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα με προμήθειες από τα Σφακιά και αύριο το πρωί οι οδηγοί θα βάλουν τα οχήματά τους στο πλοίο. Οι ίδιοι θα αναχωρήσουν με άλλο επιβατικό πλοίο καθώς στο «Δασκαλογιάννης» δε δόθηκε άδεια να μεταφέρει τους επισκέπτες.

Η λύση δόθηκε μετά από πιέσεις των Μέσων ενημέρωσης, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που χαρακτήρισαν το κράτος ανάλγητο στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι ομάδα επισκεπτών της Γαύδου σκέφτεται να προχωρήσει σε μηνύσεις τόσο προς την εταιρία όσο και προς το αρμόδιο Υπουργείο. Χθες μαζί με κατοίκους του ακριτικού νησιού, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να ξεμείνουν από προμήθειες, πραγματοποίησαν κατάληψη στο Δημαρχείο της Γαύδου ζητώντας άμεσα λύση.
neatv.gr - Ευαγγελία Ξηρουχάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου