Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

                                                   ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κουπες ελαιολαδο
1 κουπα χυμο πορτοκαλιου
κονιακ 1/3 της κουπας
2 κ.σ ζαχαρη
1 κ.γ κανελλα
1 κ.γ γαρυφαλλο
1/2 κ.γ αμμωνια
1/2 κ.γ σοδα
ξυσμα πορτοκαλιου και μανταρινιου

       ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κουπες ζαχαρη,2 κουπες νερο
3-4 ξυλακια κανελλα
φλουδες πορτοκαλιου
1/2 κουπα μελι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1 κουπα καρυδια,1 κουπα μελι,κανελλα και γαρυφαλλα και μια κουπα σουσαμι

                                         ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε τη ζαχαρη,το κονιακ,το λαδι και τα μυρωδικα.Ανακατευουμε τη σοδα στο χυμο του πορτοκαλιου και τα προσθετουμε στα υπολοιπα υλικα.
Ανακατευουμε την αμμωνια στο αλευρι και το ριχνουμε λιγο-λιγο στα υπολοιπα υλικα.Τα ανακατευουμε για να γινουν μια ομοιομορφη ζυμη.Τα πλαθουμε και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους για 25-30 λεπτα.
Οταν κρυωσουν αφου εχουμε ετοιμασει το σιροπι τα σιροπιαζουμε και τα στολιζουμε με τα καρυδια και το κανελλογαρυφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου