Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η ''αψιδα του θριάμβου'' και του...ευχαριστώ!

Όταν κινείστε στην εθνική οδό της Κρήτης ( ΒΟΑΚ) θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.

Όσοι είχαν την τύχη να περνάνε εχθές το πρωί από το συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, έκαναν και ένα εν κινήσει μπανάκι!
Το υπερσύγχρονο αυτό οδικό δίκτυο δεν σας αφήνει να βαρεθείτε ποτέ. 
Παρά την κακόβουλη κριτική ορισμένων που μιλούν για ένα απαράδεκτο, επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, η εικόνα αποδεικνύει ότι έστω και τυχαία ο δρόμος αυτός σας παρέχει έκτος από τις ασφαλείς μετακινήσεις…. μέχρι και μπανάκι!
Και μην ακούσω ότι κινδύνευσαν οι οδηγοί που έκαναν σλάλομ για να αποφύγουν την ‘’αψίδα του θριάμβου''. 
Έλεος πια με την αχαριστία !!
Ένα σχισμένο λάστιχο που βρισκόταν δίπλα στον δρόμο ήταν η αφορμή. Την αιτία μην την ψάξετε, θα χαθείτε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους που οδηγούν σε μια μαγική λέξη, που δεν την γνωρίζουμε εδώ στο Ελλάδα και ονομάζεται σχεδιασμός.
Τίποτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο, άλλωστε, σε ένα άρτια σχεδιασμένο και σύγχρονο οδικό δίκτυο που στόχο έχει – και τον καταφέρνει - την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων που έχουν την τύχη να κινούνται σε αυτό.
Βέβαια κάποιοι κάτοικοι που δεν διέκριναν την χρησιμότητα της δροσιστικής αυτής ανάσας, έσπευσαν με την μέθοδο της πατέντας, και στέρησαν από τους υπόλοιπους οδηγούς την χαρά της έκπληξης από ένα εν κινήσει μπουγέλωμα με νερό υπό πίεση. 
Αλλά δεν πειράζει....δεν ήταν λίγοι οι τυχεροί που το έζησαν.
Ασφάλεια, χαρά και διασκέδαση. Το τρίπτυχο των χαρούμενων ταξιδιωτών στους δρόμους της Κρήτης.
Μια ''αψίδα θριάμβου'' που δημιούργησε μόνος του ο ΒΟΑΚ για να πει με τον τρόπο του ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις κυβερνήσεις που διαχρονικά έχουν περάσει και έχουν βάλει το λιθαράκι τους για την δημιουργία αυτού του σύγχρονου θαύματος….