Με μεγάλη επιτυχία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης στην 80η έκθεση τροφίμων-ποτών «International Green Week» που πραγματοποιείται στο Βερολίνο  16 με 25 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή 70 χωρών και επισκέπτες που ξεπερνούν μέχρι τώρα τους 400.000.
Η παρουσία του νησιού μας στην έκθεση είναι εντυπωσιακή καθώς η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει με δικό της περίπτερο το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες καταναλωτές,  εμπορικοί επιχειρηματίες, που γεύονται τα παραδοσιακά μας ποιοτικά προϊόντα όπως: λάδι, κρασί, ελιές, αρωματικά βότανα, σταφίδα, τυροκομικά, απάκι, λουκάνικο, σταμναγκάθι, παξιμάδια, ξεροτήγανα.
Το εκθεσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης σε ημερήσια βάση επισκέπτονται περισσότερα από 500 άτομα που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα. Παράλληλα  στις 19 Ιανουαρίου σε γαστρονομικό event που διοργανώθηκε με παραδοσιακά εδέσματα, που είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη, (απάκι, σταμναγκάθι, φάβα, τυριά, τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια, σαλάτες) ο μάγειρας Πέτρος Μανιαδής ετοίμασε παραδοσιακά πιάτα που γεύτηκαν πάνω από 1000 επισκέπτες που έκαναν ενθουσιώδεις κριτικές.
Την σπουδαία ετήσια έκθεση του Βερολίνου, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου και στελέχη της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης από Χανιά και Λασίθι, που έχουν αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία του περιπτέρου μας.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην διάρκεια της έκθεσης επισκέφθηκαν επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Πάνος Καλογερόπουλος, ο εμπορικός ακόλουθος Χρήστος Ντοκομές, αξιωματούχοι της Γερμανικής Κυβέρνησης, αλλά και επιχειρηματίες εισαγωγείς τροφίμων και ποτών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου στο πλαίσιο της  έκθεσης παραχώρησε 10λεπτη συνέντευξη στο κρατικό κανάλι της Γερμανίας, DW, όπως επίσης συνεντεύξεις σε θεματικά περιοδικά διατροφής και τουρισμού της χώρας, όπου πρόβαλε-παρουσίασε τα προϊόντα της Κρήτης, την διατροφική τους αξία, αλλά και τον τουρισμό.
«Τα αποτελέσματα από την συμμετοχή μας στην έκθεση είναι πολύ θετικά. Είχαμε την ευκαιρία στην διάρκεια της έκθεσης, να υποδεχτούμε χιλιάδες επισκέπτες στους οποίους προσφέραμε τα παραδοσιακά μας προϊόντα, ενώ συγχρόνως προβάλλαμε και τον ποιοτικό μας τουρισμό. Η Περιφέρεια Κρήτης στοχευμένα συνεχίζει να διασυνδέει με επιτυχία σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, και τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά ευρύτερα για την οικονομία του νησιού, τον τουρισμό της, το εξαγωγικό της εμπόριο», ανέφερε η κ. Βρέντζου.
                        πηγη   www.flashnews.gr


π