Κυριακή 3 Μαΐου 2015

“Λίφτινγκ” στην Δημοτική Αγορά Χανίων



Για το υπεραιωνόβιο κτίριο, που δεσπόζει στην όμορφη πόλη, εγκρίθηκε ποσό 5.000.000 ευρώ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, με τα έργα αποκατάστασης να ξεκινούν μετά το καλοκαίρι.Η Δημοτική Αγορά Χανίων, το υπερήφανο κτίριο, με τους χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, εδώ και πάνω από 100 χρόνια, θ΄αποκτήσει ένα καλύτερο πρόσωπο, αλλά και θ΄αποκατασταθούν κάποιες βλάβες, που έχει δημιουργήσει ο χρόνος στις δομές του κι αποτελούν και πρόβλημα ασφάλειας.
Τα ευχάριστα νέα προέκυψαν, μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα.
Ο θεμέλιος λίθος της Δημοτικής Αγοράς Χανίων τέθηκε τον Αύγουστο του 1911 και τα εγκαίνια έγιναν στις 4 Δεκεμβρίου του 1913 από τον τότε πρωθυπουργό Ελεύθέριο Βενιζέλο.
Το επιβλητικό κτίριο στεγάζει εμπορικά καταστήματα, όπου μπορεί να βρει κανείς τους θησαυρούς της Κρητικής Γης, μέσα σ΄ένα περιβάλλον  φιλόξενο και πολύβουο,με εκείνη την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα, που θυμίζει αγορά της Μέσης Ανατολής.
πηγη
Kritika_Epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου