Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Νέος κανονισμός λειτουργίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου


d.s.kisamoy2Σε ισχύ τίθεται, από την ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου (η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015), ο νέος κανονισμός λειτουργίας αυτού – ο οποίος είχε ψηφιστεί με την υπ. αρ. 229/2014 Απόφαση του ΔΣ – μετά και την σχετική εγκριτική απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου κα. Αικατερίνη Πατερομιχελάκη – Νικολακάκη «με το νέο κανονισμό, ο οποίος συντάχθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου μας κ. Γαβριήλ Κουρή και ο οποίος περιλαμβάνει 15 άρθρα συνολικά, ρυθμίζονται μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ προσδιορίζονται με απόλυτη σαφήνεια οι υποχρεώσεις και δικαιώματα των Δημοτικών Συμβούλων. Επιπλέον, στον κανονισμό περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων, τις αναφορές – προτάσεις και την πληροφόρηση των πολιτών».
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του οργάνου, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:
•Ο χρόνος για τη συζήτηση στο ΔΣ των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία (1) ώρα.
•Η διάρκεια της εισήγησης σε κάθε θέμα δεν μπορεί χρονικά να ξεπερνά τα πέντε (5) λεπτά ενώ κάθε εισηγητής (Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος) θα έχει τη δυνατότητα δευτερολογίας για τρία (3) λεπτά.
•Παρεμβάσεις για θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορεί να κάνει κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος μπορεί να ζητήσει το λόγο και να μιλήσει έως δύο φορές. Η διάρκεια της πρωτολογίας αυτού ορίζεται έως τρία (3) λεπτά και της δευτερολογίας έως δύο (2) λεπτά.
•Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου απαγορεύεται εντός της αίθουσας: α) το κάπνισμα, β) η χρήση κινητών τηλεφώνων και γ) η διανομή, από άτομα πλην Δημοτικών Συμβούλων, έντυπου υλικού οποιουδήποτε περιεχομένου χωρίς την έγκριση του Προεδρείου.


Read more: http://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου