Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κρήτη: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά - Δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων από πλημμυρισμένα σπίτια - Μεγάλες καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους!


ΦΩΤΟ από candianews.gr
Κρήτη: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά - Δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων από πλημμυρισμένα σπίτια - Μεγάλες καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους!

- Οι εικόνες και τα βίντεο που θα δείτε αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από το κύμα κακοκαιρίας
- Στο λιμάνι του Ηρακλείου βυθίστηκε σκάφος και στο Παγκρήτιο ξηλώθηκε μέρος από το σκέπαστρο
- Με βάρκες απεγκλωβίστηκαν οικογένειες με μικρά παιδιά από πλημμυρισμένα σπίτια στο Ηράκλειο
- Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από το Ρέθυμνο όπου η θάλασσα βγήκε στη στεριά
- Λαχτάρησαν οι επιβάτες αεροπλάνου που δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στα Χανιά και επέστρεψε στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων από πλημμυρισμένα σπίτια στις Μαλάδες και Φοινικά του Ηρακλείου προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού 38χρονου από το πλημμυρισμένο του σπίτι στις Μαλάδες, το όποιο προσέγγισε η ΕΜΑΚ με βάρκα καθώς ήταν αδύνατον να το πλησιάσουν με άλλο τρόπο επειδή το ύψος του νερού έφθανε περίπου τα δύο μέτρα.


Νωρίτερα, στην ίδια περιοχή απεγκλωβίστηκε μία γυναίκα με δυο παιδιά που είχαν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες, ενώ στην περιοχή του Καρτερού κινδύνεψαν τρία άτομα καθώς από την έντονη βροχόπτωση τα νερά μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους και σώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε και σε άλλους απεγκλωβισμούς στην περιοχή των Μαλάδων και της Φοινικιάς από σπίτια, και στο Καστέλι Πεδιάδος και στο Αβδού από αυτοκίνητα, ενώ βρίσκεται επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να παρέμβει σε όποιες περιπτώσεις χρειασθεί.



Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και στο σκέπαστρο του Παγκρήτιου σταδίου στο Ηράκλειο, με τους τεχνικούς να προσπαθούν να το επισκευάσουν με το πρώτο φως της ημέρας...



Αεροπλάνο της Aegean, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα για Χανιά, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο της πόλης και επέστρεψε στο Ελ. Βενιζέλος ενώ η πτήση τελικά πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο λιμάνι της Παντάνασσας στο Ηράκλειο, βυθίστηκε μικρό σκάφος που ηταν δεμένο στο λιμάνι...



Στο Ρέθυμνο, η θάλασσα βγήκε στη στεριά και οι σχετικές φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου...



Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση λόγω κεραυνών αλλά και των ισχυρών ανέμων που προκάλεσαν βλάβες σε καλώδια και το δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα σημαντικότερα εντοπιζονται στο Ανατολικό Σέλινο, από Ροδοβάνι μέχρι Σέμπρωνα που παραμένει χωρίς ρεύμα από το βράδυ ενώ από την Πέμπτη ειδικό κλιμάκιο θα ξεκινήσει την σύνταξη μελέτης για το δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή το οποίο παρουσιάσε αρκετές βλάβες το τελευταίο διάστημα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, flashnews.grcandianews.gr

πηγη-αναδημοσιευση απο http:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου