Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Με 17 συνολικά θέματα συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 19.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου.


Μεταξύ των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν ξεχωρίζει η έγκριση της μελέτης των έργων «Ανάπλαση Οικισμού Τοπολίων» και «Βελτίωση αγροτικών δρόμων δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Κισσάμου», η συγκρότηση επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Δήμου Κισσάμου και η συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Αναλυτικά, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως αυτά περιλαμβάνονται στην 21/2014 Πρόσκληση της Προέδρου του ΔΣ κας Πατερομιχελάκη-Νικολακάκη Αικατερίνης, είναι τα εξής:

1.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής έργου «Επισκευή τουαλέτας Δημοτικού Καταστήματος Δήμου Κισσάμου».
2.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής έργου «Μετατόπιση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Λύκειο».
3.    Σύσταση επιτροπής προσωρινής παραλαβής έργου «Βελτίωση οδοποιίας Οικισμού Μελισσιάς Τ.Κ. Κάμπου».
4.    Έγκριση 2ου Α.Π.έργου «Διανοίξεις δρόμων Σχ. Πόλεως & Ζώνης Επαφής για τα δίκτυα του Βιολογικού Καθαρισμού».
5.    Παράταση θητείας Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ».
6.    Εκποίηση κινητής περιουσίας Δήμου και ορισμός μελών για την επιτροπή εκτίμησης.
7.    Διαγραφή μέρους του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων από τους χρηματικούς καταλόγους .
8.     Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών.
9.    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος.
10.    Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
11.    Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού έτους 2014.
12.     Αναμόρφωση προϋπολογισμού  έτους 2014.
13.    Έγκριση μελέτης έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΠΟΛΙΩΝ» και καθορισμός τρόπου διαγωνισμού.
14.    Έγκριση μελέτης έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ»
15.    Συγκρότηση επιτροπής θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Δήμου Κισσάμου.
16.    Καθορισμός αριθμού αδειών υπαίθριου εμπορίου.
17.    Καθαρισμός θαλασσίων περιοχών για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

πηγη
www.creteplus.gr

                                                  

Θ. Σταθάκης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει τη δημιουργία ενεργειακών συνεταιρισμών»


Τις θέσεις του Δήμου Κισσάμου όσον αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και υλοποίηση ενεργειακών έργων, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης φορέων που πραγματοποιήθηκε – στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας - το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεταιρισμών για τις ΑΠΕ στο Ν. Χανίων και στη Κρήτη γενικότερα.

Όπως τόνισε ο κ. Θ. Σταθάκης «μέσα από τη διαχείριση της ενέργειας και επενδύσεων που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να υπάρξει βελτίωση και των οικονομικών των ΟΤΑ» ενώ συμπλήρωσε πως «οι ΟΤΑ μπορούν και πρέπει από καταναλωτές ενέργειας να γίνουν και παραγωγοί ενέργειας».

Σχετικά με τις ΑΠΕ ο Δήμαρχος Κισσάμου σημείωσε πως «στην Κρήτη, οι προοπτικές αξιοποίησης των ΑΠΕ είναι πολύ μεγάλες, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη κατάλληλο αιολικό δυναμικό καθώς και αξιοποιήσιμο υδάτινο δυναμικό στις ορεινές περιοχές». Κομβική ωστόσο προϋπόθεση - σύμφωνα με τον κ. Θ. Σταθάκη - για να μπορέσει να υπάρξει ορθολογική αξιοποίηση των ΑΠΕ σε όλη την επικράτεια αλλά και στην Κρήτη, είναι ο σχεδιασμός για τα ενεργειακά έργα να λαμβάνει χώρα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο από τους ίδιους τους πολίτες μαζί με τους δήμους και τις περιφέρειες.

Αναφερόμενος τέλος στις προοπτικές αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών συνεταιρισμών ο Δήμαρχος Κισσάμου εμφανίστηκε θετικός τονίζοντας πως «οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί αποτελούν ένα από τα μέσα για να ενδυναμωθεί η κοινωνική συμμετοχή στην ανάπτυξη ενεργειακών έργων σε τοπικό επίπεδο, αφού εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τόσο στη φάση του σχεδιασμού όσο και στην υλοποίηση και τη λειτουργία των έργων εξοικονόμησης και των μονάδων παραγωγής ενέργειας, με τα οφέλη μιας τέτοιας πρότασης να είναι αρκετά και σημαντικά».

Ως παράδειγμα μάλιστα, ο κ. Σταθάκης, ανέφερε πως μέσω της τοπικής συμμετοχής μπορεί να αυξηθεί η αποδοχή των έργων αξιοποίησης ΑΠΕ στο βαθμό που αυτά γίνονται καλύτερα κατανοητά και οι πολίτες μπορούν να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά ενός τέτοιου έργου.

πηγη
www.flashnews.gr

Κάτι παλιά ζεϊμπέκικα