Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Έως το 2021 απτά αποτελέσματα από τους υδρογονάνθρακες



Το 2020-'21 θα υπάρξουν οι πρώτες εξελίξεις σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη, όπως εκτίμησε μιλώντας στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος ,που μίλησε και στο ράδιο 9,84. Όπως είπε θα δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα από τα γεωτρύπανα που θα έχουν "πιάσει" δουλειά, ενώ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται ξένος επενδυτής αφού τα χρήματα που χρειάζονται είναι παρά πολλά 

Διαμαρτυρία για τις σφαγές Παλαιστινίων
Έξω από το χώρο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από το Σύλλογο Παλαιστινίων Κρήτης, της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», των «φίλων του αγωνιζόμενου παλαιστινικαού λαού», καθώς και άλλων φορέων του Ηρακλείου, καθώς στο συνέδριο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ιερουσαλήμ, όπως ειπώθηκε από τους διαμαρτυρόμενους "τη στιγμή που συνεχίζονται οι σφαγές στη λωρίδα της Γάζας".


Οι γεωπολιτικές και γεωοικονομικές προεκτάσεις
Το επιστημονικό συνέδριο με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στο θέμα της ενέργειας, καθώς επίσης τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές προεκτάσεις πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Το σημαντικό συνέδριο διεξάγεται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ινστιτούτο "The Harry S. Truman Research Institute for the Advancement of Peace". Χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Βιργινία Μανασάκη, αρμόδια για θέματα ενέργειας-βιομηχανίας. Ομιλητές είναι καθηγητές Πανεπιστημίων από χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης.
Ειδικότερα στην ομιλία της η κ. Β. Μανασάκη, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας-Βιομηχανίας ανέφερε:
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα, ως αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα "Ενέργειας και Βιομηχανίας", να βρίσκομαι ανάμεσά σας κατά την έναρξη των εργασιών του παρόντος συνεδρίου. Ενός επιστημονικού συνεδρίου με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα τις εξελίξεις εκείνες που σχετίζονται με τα ζωτικής σημασίας θέματα ενέργειας, καθώς επίσης και τις γεωπολιτικές -γεωοικονομικές προεκτάσεις τους.
Οι πρόσφατες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στον τομέα των υδρογονανθράκων και αφορούν εν πολλοίς και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, καθιστούν αν μη τι άλλο την παρούσα χρονική συγκυρία "κομβική" από πολλές απόψεις».
πηγη
"neakriti.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου