Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Υπεγράφη η σύμβαση για την παράκαμψη του Έλους Κισάμου

Άλλο ένα έργο από τα 540 συνολικά που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013 υλοποιείται, με τις αναπτυξιακές υποδομές να έχουν απλωθεί ισόρροπα σε όλο το νησί που με την παράλληλη εκτέλεση από την Περιφέρεια Κρήτης 1000 και πλέον έργων την τελευταία τριετία δίνουν ώθηση και οικονομική ανάκαμψη στο νησί. 

Αυτό δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπέγραψε την σύμβαση έργου «Οδικός Άξονας Καλουδιανά-Τοπόλια-Μύλοι-Έλος-Βάθη-Χρυσοσκαλίτισσα» προϋπολογισμού 4,4 εκ. ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι προετοιμασμένη με 70 μελέτες για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 που αφορούν έργα στην οδική ασφάλεια και παρεμβάσεις σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης. 

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο από τα 540 που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης υλοποιείται. Με την σωστή συνεργασία που είχαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες κατορθώσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και κατασκευάζεται αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή των Χανίων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε:

«Επίσης έχουν κατατεθεί 3,7 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις, ένα σημαντικό ποσό, και μέσα στη δύσκολη οικονομική περίοδο η Περιφέρεια προσπαθεί, διεκδικεί, υλοποιεί. Αυτά που έχει σχεδιάσει με τους φορείς, τις υπηρεσίες, η Περιφέρεια Κρήτης τα κάνει πράξη, γιατί εκτός από τα 540 έργα, την τελευταία τριετία έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται πάνω απο 1000 έργα σε ολόκληρο το νησί. Ο στόχος είναι τα έργα αυτά να ολοκληρωθούν έως το 2015 που λήγει η Προγραμματική Περίοδος του ΕΣΠΑ 2007-2013». 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε επίσης στις δηλώσεις του ότι «είμαστε προετοιμασμένοι μέσα από 70 μελέτες που έχουμε ολοκληρώσει με τις υπηρεσίες μας, να υποβάλλουμε προτάσεις για την οδική ασφάλεια για έργα σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020». 

Από τη πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Απόστολος Βουλγαράκης με ικανοποίηση ανέφερε ότι το «έργο που υπογράφτηκε σήμερα και αμφισβητήθηκε από πολλούς παίρνει «σάρκα και οστά». Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, ότι έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την ΠΕ Χανίων σε επίπεδο έργων-υποδομών γίνεται πράξη. Ο εργολάβος ξεκινά αύριο, ενώ τις επόμενες 15-20 ημέρες ο Περιφερειάρχης αναμένεται να υπογράψει άλλα 15 εκ. ευρώ που αφορά την παράκαμψη Τοπολίων». Στην σημερινή υπογραφή σύμβασης του έργου στην ΠΕ Χανίων εκτός του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων παραβρέθηκαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών.

Το έργο

Το έργο αφορά στην παράκαμψη του οικισμού Έλους με κατασκευή νέου τμήματος 1380 μέτρων βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου σε μήκος 785 μέτρων και μήκος 2,165 μέτρων. 

Αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δρόμου Καλουδιανά-Τοπόλια- Μύλοι-Έλος-Βάθη-Χρυσοσκαλίτισσα σημαντικού άξονα επικοινωνίας του βόρειου τμήματος της ΠΕ Χανίων με τα νότια παράλια που παρουσιάζουν αυξημένη κυκλοφορία. Στόχος του έργου η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου ώστε σε συνδυασμό με τα άλλα δυο έργα στην περιοχή –αντιστήριξη πρανών στα Τοπόλια και παράκαμψη Τοπολίων- να αυξηθεί η ασφάλεια διερχομένων και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βαθμιαίας ανάπτυξης της περιοχής. Η διάρκεια του έργου στους 12 μήνες. 

πηγη
"flashnews.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου