Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου: Εγκρίθηκε ένταξη εκθεμάτων στο ΕΣΠΑ


Σε νέο χώρο η προσωρινή έκθεσηα
Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου: Εγκρίθηκε ένταξη εκθεμάτων στο ΕΣΠΑ
Από τη μόνιμη Έκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου


Ρέθυμνο 
Εγκρίθηκε τελικά η ένταξη της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου στο ΕΣΠΑ. Η ΚΕ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα λάβει 287.900 ευρώ για την υλοποίηση της πράξης, η οποία προβλέπει τη μετεγκατάσταση των εκθεμάτων από το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας, στο Καθολικό της Μονής του Αγίου Φραγκίσκου στο Ρέθυμνο, καθώς και την οργάνωση και λειτουργία νέας προσωρινής έκθεσης.

«Μια προσπάθεια μηνών είχε αίσια έκβαση. Με τη χρηματοδότηση θα γίνουν πολύ σημαντικές και απαραίτητες εργασίες, που θα διασφαλίσουν και θα προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολύτιμα αντικείμενα της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, τα οποία αποτυπώνουν διαχρονικά την ιστορία του τόπου μας. Ευχαριστούμε θερμά τη γενική γραμματέα Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία αναγνώρισε την αναγκαιότητα αυτής της χρηματοδότησης και εργάστηκε για την υλοποίησή της» 
δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει αντικείμενα από τη Νεολιθική Περίοδο έως και την περίοδο της Ενετοκρατίας, προκειμένου να προβληθεί η διαχρονική ιστορία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η διάρθρωση της έκθεσης γίνεται σε χρονολογικές ενότητες, στο πλαίσιο των οποίων θα εκτεθούν περίπου 1.000 αντικείμενα, είτε τοποθετημένα σε προθήκες, είτε ελεύθερα στον χώρο, ενώ για την κατανόηση του ιστορικού πλαισίου και των εκθεμάτων θα αξιοποιηθούν σύγχρονα εποπτικά μέσα, με το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό.

Το έργο, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός περίπου 16 μηνών, περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών για την απρόσκοπτη λειτουργία της έκθεσης, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων χρήζει ανάγκης το μουσείο, σε επίπεδο συντήρησης των εκθεμάτων, αλλά και ενημέρωσης επισκεπτών.

ΠΗΓΗ
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου