Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Χανιά: Προτάσεις για τα υδροπλάνα.Ποιες εταιρίες ενδιαφέρονται?

14:3112/12/2013 - Δύο προτάσεις για τη δρομολόγηση υδροπλάνων στον κόλπο της Σούδας εξετάζει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.
Η Λιμενική Επιτροπή συνεδρίασε χθες και ασχολήθηκε με την έκδοση άδειας λειτουργίας σε υδατοδρόμιο. Την απόφαση για την ανάθεση θα πάρει εντός των ερχόμενων ημερών.
Οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι οι “Υδροπλάνα Ελλάδας” και “Ελληνικά Υδατοδρόμια”.
«Συζητήσαμε στη Λιμενική Επιτροπή το θέμα της άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Σούδας. Το είχαμε συζητήσει το θέμα και στην προηγούμενη συνεδρίαση και είχαμε
ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Μας έδωσαν τα επιπλέον στοιχεία, αλλά επειδή ο όγκος τους είναι μεγάλος και χρειάζεται προσεκτικός και ενδελεχής έλεγχος, θα πάρουμε απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα για το ποια εταιρεία θα αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου για το υδατοδρόμιο. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο άδειας λειτουργίας», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Λ.Τ. Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης.
Οπως είπε ακόμη ο κ. Μπροκαλάκης, «για να εκδοθεί η οριστική άδεια λειτουργίας πρέπει να γίνουν κατάλληλες υποδομές . Όπως να κατασκευαστεί πλωτή εξέδρα με 3 – 4 θέσεις πρόσδεσης, εκδοτήριο εισιτηρίων, και φυσικά να υπάρξουν και τα αεροσκάφη.
Το κόστος κατασκευής, θα το αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων και είναι περίπου 80.000 ευρώ. Απομένει να αποφασισθεί ο φορέας διαχείρισης για να ληφθεί η τελική έγκριση.
«Την κατασκευή θα την κάνουμε εμείς αν και υπήρχε η πρόταση από τις εταιρείες να το κάνουν εκείνες. Ομως, αυτό θα σήμαινε μακροχρόνια παραχώρηση με πολύ μικρό μίσθωμα γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς την υποδομή», είπε τέλος ο κ. Μπροκαλάκης.
Πηγή: Χανιώτικα Νέα
"inews.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου