Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: “Στα θρανία” υποχρεωτικά όλοι οι αγρότες- ψεκαστές



Στα θρανία θα κληθούν να καθίσουν το προσεχές διάστημα όλοι οι αγρότες- ψεκαστές που διαθέτουν τρακτέρ με ψεκαστικά ή νεφελοψεκαστήρες.
Σε εφερμογή του νόμου 4036/2012 για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, όλοι οι αγρότες- ψεκαστές θα πρέπει να ακολουθήσουν εκπαίδευση και να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση έως τις 26 Νοεμβρίου 2015.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Χανίων:
Κατόπιν του Ν 4036/27-01-2012 (ΦΕΚ 8/Α/2012) «διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των περιφερειακών ενοτήτων πρέπει να καταγράψουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.
Επισημαίνεται δε ότι, σύμφωνα με τον προαναφερόμενο νόμο, όλοι οι χρήστες γεωργικών φαρμάκων θα πρέπει να παρακολουθήσουν εκπαίδευση, ενώ μετά την καταληκτική ημερομηνία 26-11-2015 δεν θα μπορούν να γίνονται ψεκασμοί από μη πιστοποιημένους χρήστες γεωργικών φαρμάκων (πχ δακοκτονία κλπ).
Για τη δήλωση του εξοπλισμού τους οι κάτοχοι νεφελοψεκαστήρων ή ψεκαστικών αγρού θα απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, Όαση Αγυιάς, τηλ. 2821346516. Αρμόδια υπάλληλος: Γεωργατζή Ελευθερία.”.
Στο μεταξύ σε εφαρμογή του νέου νόμου για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, όλα τα καταστήματα πώλησης είναι υποχρεωμένα από 1-1-2014 να χορηγούν τα σκευάσματα στους αγρότες συνοδευόμενα από ειδικό έντυπο καταγραφής πώλησης φυτοφαρμάκων.
Οι αγρότες από την πλευρά τους θα πρέπει να διατηρούν το ειδικό αυτό έντυπο στο αρχείο τους επί μια τριετία.
Bαρδής Καλογεράκης 
πηγη
"neatv.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου