Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Άσκηση «Λευκός Αετός 2013» ώρα μηδέν!- Σήμερα η βολή των S-300, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας



Κρήτη | 13/12/2013 


Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρήτης, η βολή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Τον κ. Αβραμόπουλο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συνοδεύουν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Να θυμίσουμε ότι η βολή ήταν προγραμματισμένη αρχικά για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ωστόσο η άσκηση αναβλήθηκε τελικά για σήμερα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει και το defencenet.gr, η άσκηση «Λευκός Αετός» όπως έχει ονομασθεί, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ξένων χωρών, κυρίως των δυτικών και της Τουρκίας, οι οποίοι θα στείλουν πέραν των Ακολούθων Άμυνας και αντιπροσώπους για να παρακολουθήσουν τη βολή.

Κι αυτό γιατί τα S-300 θα υποστηρίζονται και από TOR-M1, αφού σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα πρέπει να υπάρχει «προστασία» του αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος.
ΠΗΓΗ
"creteplus.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου