Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Δύο επετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης παρουσιάζονται στα ΧανιάΔύο σημαντικές εκδόσεις από τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης

Οι δύο νέες επετειακές εκδόσεις του Δήμου Χανίων, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, θα παρουσιαστούν στο αναγνωστικό κοινό των Χανίων την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, στις 19.00, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι.
Πρόκειται για τον 7ο τόμο της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”, καθώς και της έκδοσης“ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΧΑΝΙΩΝ 1913”, η οποία κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.
Έχει αποφασισθεί από της δημιουργίας της η έκδοση ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ να κυκλοφορεί κάθε 1η του Δεκέμβρη, καταδεικνύοντας τόσο τη σημαντική ημερομηνία όσο και τον τόπο στον οποίο επισφραγίσθηκε ο ιστορικός δεσμός Κρήτης και Ελλάδας, τα Χανιά μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5/12/2913, το πρωί, στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη, και η επιμελήτρια της έκδοσης, ειδική συνεργάτης του Δημάρχου, Ζαχαρένια Σημανδηράκη.
Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η έκδοση “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα έκφρασης των ερευνητών και των συγγραφέων, που ασχολούνται με τον πολιτισμό στον τόπο μας, ενώ αναφερόμενος στο “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΧΑΝΙΩΝ 1913” το χαρακτήρισε πολύτιμη επετειακή έκδοση, στην οποία παρουσιάζεται η καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης κατά το 1913, μέσα από μικρές ειδήσεις του τοπικού Τύπου, από κείμενα και αναφορές, που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο εικόνες από τις γειτονιές της πόλης.
Ο κ. Σκουλάκης μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κα. Σημανδηράκη για την καθοριστική συμβολή της στην επιμέλεια των δύο εκδόσεων.
περισσοτερα
απο "www.creteplus.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου