Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παράνομη διάνοιξη δρόμου από Ελαφονήσι μέχρι Κριό καταστρέφει δασική έκταση


Δεκάδες πεύκα και δασική βλάστηση σε μια μεγάλη έκταση έχουν καταστραφεί σε μιαν απόπειρα παράνομης διάνοιξης δρόμου στην περιοχή μεταξύ του Ελαφονησίου και του ακρωτηρίου Κριός της Παλαιόχωρας.

Πρόκειται για μια περιοχή που είναι ενταγμένη στο δίκτυο «Natura 2000” και σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Flashnews.gr, ο «δρόμος» αρχίζει από την περιοχή Αμουτσερά, συνεχίζει στην περιοχή Κτιστά, περνά από την περιοχή Γαιδάρου Ζάλο, στρίβει προς ανατολάς και στα 500 μέτρα σταματά. 

Όμως υπάρχει και ένα άλλο τμήμα το οποίο ξεκινά από τον παλιό δρόμο Σκλαβοπούλα - Ελαφονήσι από τη θέση Σταυρός, περνά από την περιοχή Ξερολίμνες και φθάνει έως την περιοχή Άμπελα.
Όπως φαίνεται σκοπός εκείνων που διάνοιξαν τον δρόμο είναι να ενωθούν τα δύο τμήματα.


Το Flashnews.gr, επικοινώνησε με την Διεύθυνση Δασών Χανίων, εκ μέρους της οποίας, ο Τμηματάρχης Προστασίας και Διατήρησης Δασών, κ.Γιάννης Φωτάκης, είπε πως το πρωί της Τετάρτης 18/9 θα μεταβεί κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή προκειμένου να γίνει αυτοψία.


«Θα κληθούν οι τοπικές αρχές να δηλώσουν τι γνωρίζουν» είπε ο κ.Φωτάκης, επισημαίνοντας πως το είδος και το μέγεθος της προσπάθειας διάνοιξης του δρόμου, «δείχνει» πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Να σημειωθεί πως πριν από δύο περίπου χρόνια, είχε γίνει πάλι μια απόπειρα διάνοιξης παράνομου δρόμου στην ίδια δασική περιοχή, η οποία είχε σταματήσει από το Δασαρχείο Χανίων.
πηγη
Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου