Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Χανια:Αφιερωμα του BBC για την πιο... αγνωστη παραλια της Κρητης!Μεταξύ των πέντε καλύτερων "άγνωστων" παραλιών τηςΕυρώπης κατατάσσει το BBC Travel και μία ελληνική. Πρόκειται για το Ελαφονήσι στην Κρήτη που αποτελεί έναν τόπο σπάνιου φυσικού κάλλους με μεγάλη οικολογική σπουδαιότητα. ''Μπορείτε να περπατήσετε στα ρηχά διάφανα νερά για να φτάσετε στο μικρό νησάκι κοντά στην ακτή που βρίσκεται στην νοτιοανατολική άκρη της Κρήτης'', αναφέρει το δημοσίευμα. Είναι ασυνήθιστα ήσυχο και απαλλαγμένο από εμπορικές δραστηριότητες, τονίζει και ενημερώνει πως μπορεί κανείς να φτάσει εκεί και με λεωφορείο και με αυτοκίνητο.
Σε Σκωτία, Σαρδηνία, Γαλλία και Ισπανία, οι άλλες 4 καλύτερες ''άγνωστες παραλίες''
Τα υπόλοιπα τέσσερα "καλά φυλαγμένα μυστικά" της Ευρώπης είναι: η παραλία του Isle of Harris στις Εβρίδες της Σκωτίας, που διαθέτει άσπρη άμμο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά, ενώ μοιάζει να έχει "δημιουργηθεί" για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των σέρφερ.
Η Côte Sauvage στην δυτική ακτή της Γαλλίας, η οποία πλαισιώνεται από πλούσιο δάσος με πεύκα και βελανιδιές και άσπρη άμμο, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω "δύσκολης" πεζοπορίας. Η παραλία Bidderosa της Σαρδηνίας, επίσης περιοχή που προστατεύεται για τη μεγάλη της οικολογική αξία. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά μπλε νερά της περιοχής με την "εξωτική" άσπρη άμμο και βρίσκεται κοντά στην μεσαιωνική πόλη Οροσέι.
Η παραλία Cala Varques της Μαγιόρκα που είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης και ενός μονοπατιού. Τα νερά της σύμφωνα με το BBC θυμίζουν πισίνα ενώ στο περιβάλλον της βρίσκεται ένα όμορφο πευκοδάσος. Στην παραλία δεν υπάρχει καμία τουριστική εγκατάσταση.

πηγη
gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου