Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ - Έπεσε «μαύρο» στις 23.15 της Τρίτης

ert banner sigiseΤην ώρα που χιλιάδες πολίτες παραμένουν έξω από το κτίριο το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων αλλά και όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην επικράτεια, η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση διακοπής του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το πρώτο «θύμα» ήταν το αναλογικό σήμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεκόπη η λειτουργία των πομπών στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.
Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ βγήκαν στον αέρα λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση της ανακοίνωσης από τον Σίμο Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ και μέχρι τη στιγμή που έπεσαν όλοι οι πομποί, μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις για την απώλεια του σήματος από διάφορες περιοχές.
Την ίδια ώρα στη συγκέντρωση που ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα κατόπιν καλέσματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, σωματείων, επαγγελματικών ομάδων, φοιτητικών συλλόγων κ.α.
Από το ραδιομέγαρο πέρασαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Μανώλης Γλέζος.
Στις 10:30 το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε και συναυλία των μουσικών συνόλων με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών που κατά δεκάδες βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

πηγη
www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου