Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Που δημιουργουνται τα 99 Κεντρα Εξυπηρετησης Φορολογουμενων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων και την κατάργηση 127 εφοριών σε όλη η χώρα δρομολογεί μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών.

Πού δημιουργούνται τα 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων
Σύμφωνα με το σχέδιο ανασυγκρότησης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού, 114 εφορίες θα παραμείνουν σε λειτουργία ενώ θα καταργηθούν σε 127 σε όλη την Ελλάδα.
Στο πόρισμα της επιτροπής για την αναδιοργάνωση των εφοριών συστήνεται η άμεση λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, οπουδήποτε διακόπτεται η λειτουργία μιας ΔΟΥ.
Το πρώτο διάστημα τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού, μέχρι ολοκλήρωσης της μηχανογραφικής συγχώνευσης των αρχείων θα λειτουργούν με χειρόγραφες διαδικασίες. Με την μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων τα Γραφεία αυτά θα λειτουργούν ως απομακρυσμένοι σταθμοί εργασίας των ΔΟΥ Υποδοχής.
Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το Υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. στο χώρο του ΚΕΠ ή του ΟΤΑ), ακόμη και όταν υπάρχει ιδιόκτητο κτίριο στο Νομό, ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες που επιβαρύνουν το Υπουργείο Οικονομικών (π.χ. ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές γραμμές σύνδεσης κλπ).
Τα Γραφεία αυτά θα μπορούσαν να ονομαστούν, π.χ. Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ).
Σύμφωνα με το σχέδιο τα ΚΕΦ θα έχουν τις εξής ενδεικτικές αρμοδιότητες:
-Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ.
- Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, όπου απαιτείται.
-Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του Γραφείου χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μην συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.
-Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής μεταστέγαση αυτών των ΔΟΥ απαιτεί δαπάνες (μεταφοράς, διαρρύθμισης / διαμόρφωσης των χώρων, υποδομών πληροφορικής), οι οποίες εκτιμούνται περίπου σε 4,25 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και απρόβλεπτων εξόδων 15,3%), το οποίο μπορεί και να επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κατά 95%.
Ταυτόχρονα, το έργο των παραπάνω ενοποιήσεων θα αποφέρει όφελος περίπου 19 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014.
Συνεπώς το κόστος μεταφοράς και διαρρυθμίσεων των κτιρίων που θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ, εφόσον συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις που καταγράφονται στο παρόν πόρισμα, θα αποσβεστεί σε 5,4 μήνες, ενώ αν επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, τότε το κόστος για το δημόσιο θα είναι ελάχιστο.
Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού, που προτείνονται στο πόρισμα, κατανέμονται ως εξής:
Νησιά:
Ανδρος, Κέα, Αίγινα, Πόρος, Μήλος, Ύδρα, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Κάρπαθος, Κάλυμνος, Λέρος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Θάσος, Παξοί, Ιθάκη, Πάρος, Θήρα, Μύκονος, Τήνος, Κύθηρα, Λήμνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Αγιος Κήρυκος Ικαρίας
Ορεινές περιοχές:
Δημητσάνα, Καλάβρυτα, Δεσκάτη, Νευροκόπι, Φιλιάτες, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Νεστόριο, Ελασσόνα, Αριδαία, Δομοκός, Αμφίκλεια, Αμύνταιο, Αρναία
Εθνικής / στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόρια περιοχή:
Σουφλί, Διδυμότειχο, Σάππες, Σιδηρόκαστρο
Εξυπηρέτηση άλλων περιοχών:
Ναύπακτος, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Κρανίδι, Λεωνίδιο, Παράλιο Αστρος, Μεγαλόπολη, Ιστιαία, Κύμη, Λίμνη, Κάρυστος, Κρέστενα, Λεχαινά, Ζαχάρω, Αμαλιάδα, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Μοίρες, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη, Αρκαλοχώρι, Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, Μολάοι, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Γύθειο, Σκάλα, Αγιά, Σητεία, Ιεράπετρα, Καλλονή Λέσβου, Κυπαρισσία, Μουζάκι, Σοφάδες, Γουμένισσα, Νιγρίτα, Νέα Ζίχνη, Ηράκλεια, Καλαμπάκα, Φανάρι, Φιλιππιάδα, Πύλος, Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Μακρακώμη, Αταλάντη, Κίσσαμος
Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης:
Λαύριο, Μέγαρα, Αγιος Στέφανος, Αγιος Αθανάσιος, Λιμένα Χερσονήσου, Φάρσαλα, Τύρναβος, Αλμυρός, Μεσσήνη
πηγη
"ΕΘΝΟΣ"

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Προγραμματα προωθησης αγροτικων προιοντων υψους 12,8 εκατ.ευρω



Τέσσερις νέες συμβάσεις για προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων τόσο στην ΕΕ όσο και σε τρίτες χώρες, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 12,8 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Σταθερός μας προσανατολισμός, δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της αγροτικής οικονομίας και η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της πρωτογενούς μας παραγωγής καθώς ο δρόμος που οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης περνά από αυτούς τους δύο παράγοντες.
πηγη
"naftemporiki.gr

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ATENIZONTAS: 'Χαλεπόν, εσθλόν έμμεναι ''

ATENIZONTAS: 'Χαλεπόν, εσθλόν έμμεναι '': Λέμε ότι σε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, ο άνθρωπος  πρέπει να δείχνει αλληλεγγύη, να συμπονά, να συμπάσχει, να βοηθά όπου μ...

SADENTREPESE-ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ !!!: ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

SADENTREPESE-ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ !!!: ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ: Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (κτίριο Λότζια – Πλατεία Λιονταρι...

Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ: Οι ξένοι πατεντάρουν ελληνικές ποικιλίες

Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ: Οι ξένοι πατεντάρουν ελληνικές ποικιλίες: Η κορωνέικη ελιά θεωρείται η «βασίλισσα» των ελληνικών ποικιλιών ελιάς προϊόν αιώνων συστηματικής καλλιέργειας με «πατρίδα» την Κορώνη ...

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλωση στο "Αρχαιο Ελαιοδεντρο των Βουβων"


Την επόμενη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η 1η Συγκομιδή Ελαιοκάρπου από το Αρχαίο Ελαιόδεντρο Βουβών στα πλαίσια της προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων, αλλά και της προβολής του Τόπου μας ευρύτερα.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΠ) ενώ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ελαιοσυλλογή του ελαιόκαρπου με παραδοσιακό τρόπο (με τα χέρια). Θα ακολουθήσει πιστοποίηση του παραχθέντος Ελαιοκάρπου αλλά και του Ελαιολάδου από Διαπιστευμένο φορέα .

Την παραπάνω Δράση θα παρακολουθήσουν Σύνεδροι από όλο τον κόσμο που θα παρευρίσκονται σε Διεθνές Συνέδριο στην περιοχή μας.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα με  γεύσεις ελαιολάδου.
πηγη
flashnews.gr

Χανια:Οι Μαδαρες κρυβουν κινδυνους




 
«Κανένας μόνος του στο βουνό, ούτε για την πιο μικρή διαδρομή. Ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία μπορούν να κατευθύνουν τους τουρίστες τους που θέλουν να περπατήσουν στις ορεινές μας περιοχές στα γραφεία μας προκειμένου να τους ενημερώσουμε. Όλο το καλοκαίρι αποθαρρύναμε εκατοντάδες ανθρώπους να πάνε να περπατήσουν σε διαδρομές δύσκολες σε δυσπρόσιτες περιοχές και τους συστήσαμε διαδρομές βατές και εξίσου όμορφες».
 
Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων κ. Σταύρος Μπαδογιάννης κάνει έκκληση μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα στους επισκέπτες και τους ανθρώπους του τουρισμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 
«Μας παίρνουν από τις ρεσεψιόν ξενοδοχείων και μας δίνουν απευθείας τους ανθρώπους  που θέλουν να πάνε στα βουνά μας και τους εξηγούμε γιατί δεν πρέπει να πάνε σε κάποια μέρη και σε ποια μπορούν να πάνε. Μας παίρνουν τηλέφωνο καθημερινά ακόμα και στις δουλειές μας. Όλο το καλοκαίρι έρχονται ξένοι καθημερινά από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου. Έρχονται ζευγάρια, μεμονωμένοι και πραγματικά αποθαρρύνουμε πάρα πολύ κόσμο, ειδικά τους μεμονωμένους που επ’ ουδενί τους λέμε να μην πλησιάσουν τα βουνά.  Υπάρχουν μέρη που τους λέμε ότι δεν μπορούν να πάνε. Στο φαράγγι της Τρυπητής π.χ. δεν μπορεί να πάει ο καθένας είναι πολύ επικίνδυνο. Τους λέμε λοιπόν πηγαίνετε στα φαράγγια της Ίμπρου, της Αγ. Ειρήνης, του Καλλικράτη, υπάρχουν ωραιότατα φαράγγια, θαυμάσια μονοπάτια για να περπατήσεις και να χαρείς τη φύση γιατί να πας σε άλλα μέρη που θα κινδυνεύσεις, που θα φας τα πόδια σου και που θα βάλεις σε κίνδυνο και άλλους ανθρώπους;» τονίζει ο πρόεδρος του Ορειβατικού.
 
Ο Σύλλογος έχει σηματοδοτήσει και έχει επισημάνει 10 πανέμορφες διαδρομές, εκτός των μονοπατιών του Ε4, τις οποίες και συστήνει για όποιον θέλει να γνωρίσει την Κρητική φύση.
 
Όπως τονίζουν έμπειροι ορειβάτες, πολλοί ξένοι τουρίστες παρά την εμπειρία τους στο περπάτημα στα δικά τους βουνά, αγνοούν τις ιδιαιτερότητες του ορεινού όγκου των Λευκών Ορέων. Τις διαδοχικές κορφές, το γεγονός ότι υπάρχουν 60 κορυφές άνω των 2.000 μέτρων σε μια μικρή αναλογικά έκταση και ότι στον δρόμο προς τη θάλασσα που μπορεί να φαίνεται πολύ κοντινός από μια βουνοκορφή μπορεί να μεσολαβούν άλλες 3-4 κορυφές και αντίστοιχα ή περισσότερα φαράγγια, χαράδρες κ.ά..
 
Η ΣΗΜΑΝΣΗ
 
Χάρη στην εθελοντική συμβολή των μελών του στα μονοπάτια των Χανίων, υπάρχει καλή σήμανση. Πινακίδες και στύλοι που ορίζουν το μονοπάτι Ε4. Δυστυχώς όμως κατά καιρούς πέφτουν θύματα ανόητων και επικίνδυνων που με τις πράξεις τους βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
 
«Σε πάρα πολλά σημεία έχουμε αντικαταστήσει κλεμμένα ή φθαρμένα ή διαλυμένα πινακίδια, στύλους. Πριν από 4 μήνες πήγαμε σε μια διαδρομή προς τη  Χώρα Σφακίων και αντικαταστήσαμε τουλάχιστον 4-5 πινακίδες» λέει ο κ. Μπαδογιάννης. Οι φθορές οφείλονται κυρίως σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ορειβατικού στα παρακάτω:
 
• Υπάρχουν άνθρωποι που  βγάζουν τα ταμπελάκια από τους στύλους για να τα πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο από την επίσκεψη τους στα Λευκά Όρη!
• Άλλοι τα χρησιμοποιούν  ως στόχους, πυροβολώντας τα!
• Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν κάποια συμφέροντα και θέλουν να λένε ότι πάνε στα Λευκά Όρη και ξέρουν μόνο αυτοί, έτσι όπου υπάρχει σήμανση, τη βγάζουν!
 
ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ
 
Αναφορικά με τα διαδοχικά περιστατικά εξαφάνισης τουριστών στα βουνά μας, με πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό με τον Νορβηγό στη Σούγια, ο κ. Μπαδογιάννης τονίζει πως σε μεγάλο βαθμό πολλά από αυτά τα περιστατικά οφείλονται σε απροσεξία και έλλειψη συγκέντρωσης και ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά μας λέει πως «πριν από 15 ημέρες κανάμε οργανωμένη εκδρομή στο φαράγγι της Τρυπητής που είναι παράληλλο στο φαράγγι της Σαμαριάς. Από τον Ομαλό ανεβαίνεις πάνω προς τον Γκίγκιλο και στη συνέχεια κατεβαίνεις προς τη θάλασσα. Πήγαμε 35 άτομα μετά από επιλογή γιατί είναι πολύ δύσκολη διαδρομή, για δύο 8ωρα περπατήματα.
 
Στη διαδρομή προς το Γκίγκιλο βλέπω μια κυρία να είναι ανάμεσά μας που δεν ήταν ανάμεσα στους 35 που είχαμε ξεκινήσει από τα γραφεία μας. Ηταν ξένη, καλοστεκούμενη περιποιημένη, κρατούσε ένα μικρό σακιδιάκι, ενώ εμείς είχαμε 5 κιλά νερό, μεγάλα σακίδια με sleeping bang. Κάνουμε μια στάση μετά από μιάμιση ώρα για να πάρουμε νερό από μια πηγή και την ρωτάω στα αγγλικά «εσείς τι γυρεύετε εδώ;». Μου λέει «πάω στο φαράγγι της Σαμαριάς»! Τρελαθήκαμε! Είχε πάρει την εντελώς διαφορετική κατεύθυνση ενώ είχαν προηγηθεί πάμπολλα σήματα, βέλη όπου έδειχναν προς τα πού είναι το φαράγγι της Σαμαριάς και προς τα που ο Γκίγκιλος! Και όμως δεν τα είδε! Φυσικά της δείξαμε ότι πρέπει να γυρίσει πίσω προς το Ξυλόσκαλο. Προφανώς βλέποντας εμάς να κατευθυνόμαστε προς τα πάνω με σακίδια, μας ακολούθησε χάνοντας το δικό της γκρουπ».
 
Αναγκαία η ανανέωση της σήμανσης
 
Πριν από 20 χρόνια ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων είχε βοηθήσει καθοριστικά στην τοποθέτηση των στύλων και της σήμανσης σε πολλά μονοπάτια. Ειδικά σε πολλά σημεία οι στύλοι πρέπει να ανανεωθούν. Στην κατεύθυνση αυτή όπως λέει ο κ. Μπαδογιάννης «έχουμε κινητοποιήσει μια ομάδα και μέσα στην άνοιξη, τον Μάρτιο με δικούς μας εθελοντές όπως κάναμε το 1992, θα ανανεώσουμε τη σήμανση σε όλο το νότιο παραλιακό μέτωπο. Θα παρακαλέσω τους δύο δημάρχους Καντάνου - Σελίνου και Σφακίων να συνδράμουν με μια βάρκα, κάποιον εργάτη και να πάμε να κάνουμε σήμανση στα μονοπάτια Ε4. Ελπίζουμε ότι θα μας στηρίξουν».
 του Γιώργου Κώνστα Χανιώτικα Νέα
πηγη
"neatv.gr"

Δασκαλάκης Ιάκωβος: Αρκουδόσπηλιος - Ακρωτήρι Χανίων

Δασκαλάκης Ιάκωβος: Αρκουδόσπηλιος - Ακρωτήρι Χανίων: Το Σπήλαιο της Αρκούδας ή Αρκουδόσπηλιος ή σπήλαιο της Παναγίας της Αρκουδιώτισσας , βρίσκεται στο Ακρωτήρι Χανίων σε απόσταση δύο χλιομέτ...