Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΒΙΑΝΝΟ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥς ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!


ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εξαγριωμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν το βράδυ σε πυροσβέστες - Εικόνα καταστροφής από την πυρκαγιά που συνεχίζει να κατακαίει περιουσίες...
Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Βιάννου, καθώς από το μεσημέρι παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στον Κερατόκαμπο ενώ δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Λίγο πριν τις 17:30 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες, που μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο. Ο ένας είχε πάθει διάστρεμα στο πόδι, ο δεύτερος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και ο τρίτος είχε πρόβλημα στα μάτια, από στάχτη που είχε μπει.

Επιτέθηκαν σε πυροσβέστες

Σύμφωνα με το flashnews.gr, κάτοικοι που είδαν τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας να προσεγγίζουν τις περιουσίες τους, έχασαν την ψυχραιμία τους και επιτέθηκαν σε βάρος πυροσβεστών που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά. Τα αίματα άναψαν και δυστυχώς χρειάστηκε η επέμβαση των ΤΑΕ για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.


ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής (10 οχήματα, 20 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και δυο ελικόπτερα) που δίνουν πραγματική μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φορά των ανέμων αλλάζει συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέχεις αναζωπυρώσεις.

Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες. Τα ξημερώματα εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Βιάννος, Χόνδρος και Περιβόλια.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα ξημερώματα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και σήμανε συναγερμός. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Κάτω Βιάννου και του Χόνδρου, ενώ κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι όλο το δυτικό τμήμα της Βιάννου. Ακόμη και το δημαρχείο ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια. Τα συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Εμμανουήλ Αγαπούλακης, αντιδήμαροχος της Βιάννου, μετέφερε στο NewsIt την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά. Κάηκαν δεκάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα, ενώ έχουν καταστραφεί και τα δίκτυα ύδρευσης. Κανείς από τους κατοίκους των οικισμών που εκκενώθηκαν δεν κινδύνευσε. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Βιάννου και είναι ασφαλείς.

Για τη φωτιά, υπάρχουν υπόνοιες ότι ξεκίνησε λόγω του ''πολέμου'' για τα βοσκοτόπια, που υπάρχουν στην περιοχή. Αυτό που προέχει πάντως είναι να τεθεί έγκαιρα υπό έλεγχο. Τα υπόλοιπα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνέχεια...

Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα της Κρήτης

Δεν είναι μόνο η Βιάννος που χρειάζεται την παρουσία των πυροσβεστών. Στον Κεραμέ Ρεθύμνου η φωτιά μπορεί να βρίσκεται υπό ύφεση ωστόσο επειδή όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν εξαιρετικά μεγάλη και επικίνδυνη ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, παραμένουν στο σημείο 5 οχήματα με 15 άνδρες και ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι πάντα ορατός.

Στον Κάστελο του δήμου Ρεθύμνου η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο αφού οι πυροσβέστες κατάφεραν να την σβήσουν μέσα σε τρεις ώρες. Έτσι στο σημείο μέχρι τώρα μένει ένα όχημα με 3 άνδρες. Μια φωτιά που εκδηλώθηκε ανατολικότερα, στο χωριό Αμπελάκι ελέγχθηκε και αυτή σχετικά νωρίς χωρίς να προλάβει να κάψει μεγάλες εκτάσεις. Εκεί μένουν 2 οχήματα με 6 άνδρες ενώ το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά και στη θέση Μαύρο Κόλυμπο της Ιεράπετρας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις που έθεσαν τη φωτιά γρήγορα υπό έλεγχο.


πηγη
newsit.gr

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πυρκαγιες σε Χανια και Ρεθυμνο


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγεμα στην Κίσαμο. Οι αρχές προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα και εξαιτίας του ότι η φωτιά απειλεί κατοικημένες περιοχές έχουν ήδη προβεί στην εκκένωση από τους κατοίκους του, του χωριού Παπαδιανών.

Να σημειώσουμε ότι η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και  Αμυγδαλοκεφάλι και εκτείνεται σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης στην οποία για την ώρα συμμετέχουν περισσότερα απο 16 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίσης περισσότερους απο 40 άνδρες, και μια ομάδα πεζοπόρο από το Ηράκλειο και άλλη μια απο τα Χανιά.

Επίσης και λογω της κρισιμότητας της κατάστασης, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς θα λάβουν μέρος και πυροσβετικα οχήματα απο την 115 ΜΠ, και το Ναύσταθμο Χανίων, ενώ συμμετέχουν και υδροφόρες από τους δήμους του νομού.


Παρά το οτι πάντως η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης το Πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν συμμετείχε  στις επιχειρήσεις κατάσβεσης γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην κινδυνεύσιυν σπίτια, και να περιοορίσουν όσο ειναι δυνατόν το μέτωπο της φωτιάς, αν και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν πολύ δύσκολες τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες γίνεται η πυρόσβεση.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε στις 17:05 στην περιοχή Πρασές του Ρεθυμνου η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Φωτιά επισης εκδηλώθηκε και στην περιοχή των Αρμένων, αλλά και στην περιοχή του Πλατανιά.

"flashnews.gr"


Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κ.Χατζηδακης:Κρισιμοι μηνες ο Ιουλιος και ο Αυγουστος


Τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης απαρίθμησε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μετά από συνεργασία που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας μάλιστα ότι η δουλειά πρέπει να «τρέξει» το καλοκαίρι.

«Προσπαθούμε, όπως ξέρετε, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών με προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, με άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, με προσπάθεια για να ξεκολλήσει το ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα», τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και προανήγγειλε ότι σχετικές ανακοινώσεις για τα ζητήματα αυτά θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε το καλοκαίρι, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες για τη δουλειά μας, για τις προτεραιότητές μας, αλλά παράλληλα και για το χειρισμό διαφόρων προβλημάτων που βρήκαμε με το "καλημέρα"».

«Ένα τέτοιο πρόβλημα», συμπλήρωσε, «είναι το μείζον θέμα της ρευστότητας. Ένα άλλο, επίσης, πρόβλημα είναι η καυτή πατάτα με τους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους».

"Ισοτιμια"