Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Χανουν την παραλια κατω απο...τα ποδια τους!


Τεράστιο το πρόβλημα της διάβρωσης των παραλιών στην Κρήτη και κυρίως στα δυτικά - Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Χάνουν την παραλία κάτω από...τα πόδια τους!
Το άκρως σοβαρό θέμα της...απώλειας παραλιών και ακτών στην Κρήτη συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Κώστας Συνολάκης, παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα μελέτη για τη διάβρωση και την προστασία των ακτών της δυτικής Κρήτης.

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε στα Χανιά - σε Κολυμπάρι και Ταυρωνίτη - το 2006 όταν κινδύνευσαν ακόμη και άνθρωποι από τι σφοδρές βροχοπτώσεις αφού υποχώρησε τότε η ακτή!

Το πρόβλημα με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις είναι γνωστό και πανελλαδικό..με τη δημιουργία λιμανιών και λιμενικών καταφυγίων άκριτα και χωρίς καμία απολύτως οργάνωση και μελέτη..

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι πρέπει να εξεταστεί πού πήγε η τόση.. άμμος από τις παραλίες κυρίως στα δυτικά της Κρήτης ενώ πιο δηκτικός ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι σε λίγο "η θάλασσα θα φτάσει στα...Λευκά όρη"!!!

Αυτό που αποφασίστηκε είναι νε υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΛΚΕΘΕ 380.000 ευρώ προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.

πηγη
Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου