Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΒΙΑΝΝΟ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥς ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!


ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εξαγριωμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν το βράδυ σε πυροσβέστες - Εικόνα καταστροφής από την πυρκαγιά που συνεχίζει να κατακαίει περιουσίες...
Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Βιάννου, καθώς από το μεσημέρι παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στον Κερατόκαμπο ενώ δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Λίγο πριν τις 17:30 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες, που μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο. Ο ένας είχε πάθει διάστρεμα στο πόδι, ο δεύτερος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και ο τρίτος είχε πρόβλημα στα μάτια, από στάχτη που είχε μπει.

Επιτέθηκαν σε πυροσβέστες

Σύμφωνα με το flashnews.gr, κάτοικοι που είδαν τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας να προσεγγίζουν τις περιουσίες τους, έχασαν την ψυχραιμία τους και επιτέθηκαν σε βάρος πυροσβεστών που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά. Τα αίματα άναψαν και δυστυχώς χρειάστηκε η επέμβαση των ΤΑΕ για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.


ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής (10 οχήματα, 20 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και δυο ελικόπτερα) που δίνουν πραγματική μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φορά των ανέμων αλλάζει συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέχεις αναζωπυρώσεις.

Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες. Τα ξημερώματα εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Βιάννος, Χόνδρος και Περιβόλια.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα ξημερώματα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και σήμανε συναγερμός. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Κάτω Βιάννου και του Χόνδρου, ενώ κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι όλο το δυτικό τμήμα της Βιάννου. Ακόμη και το δημαρχείο ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια. Τα συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Εμμανουήλ Αγαπούλακης, αντιδήμαροχος της Βιάννου, μετέφερε στο NewsIt την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά. Κάηκαν δεκάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα, ενώ έχουν καταστραφεί και τα δίκτυα ύδρευσης. Κανείς από τους κατοίκους των οικισμών που εκκενώθηκαν δεν κινδύνευσε. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Βιάννου και είναι ασφαλείς.

Για τη φωτιά, υπάρχουν υπόνοιες ότι ξεκίνησε λόγω του ''πολέμου'' για τα βοσκοτόπια, που υπάρχουν στην περιοχή. Αυτό που προέχει πάντως είναι να τεθεί έγκαιρα υπό έλεγχο. Τα υπόλοιπα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνέχεια...

Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα της Κρήτης

Δεν είναι μόνο η Βιάννος που χρειάζεται την παρουσία των πυροσβεστών. Στον Κεραμέ Ρεθύμνου η φωτιά μπορεί να βρίσκεται υπό ύφεση ωστόσο επειδή όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν εξαιρετικά μεγάλη και επικίνδυνη ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, παραμένουν στο σημείο 5 οχήματα με 15 άνδρες και ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι πάντα ορατός.

Στον Κάστελο του δήμου Ρεθύμνου η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο αφού οι πυροσβέστες κατάφεραν να την σβήσουν μέσα σε τρεις ώρες. Έτσι στο σημείο μέχρι τώρα μένει ένα όχημα με 3 άνδρες. Μια φωτιά που εκδηλώθηκε ανατολικότερα, στο χωριό Αμπελάκι ελέγχθηκε και αυτή σχετικά νωρίς χωρίς να προλάβει να κάψει μεγάλες εκτάσεις. Εκεί μένουν 2 οχήματα με 6 άνδρες ενώ το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά και στη θέση Μαύρο Κόλυμπο της Ιεράπετρας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις που έθεσαν τη φωτιά γρήγορα υπό έλεγχο.


πηγη
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου