Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πυρκαγιες σε Χανια και Ρεθυμνο


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγεμα στην Κίσαμο. Οι αρχές προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα και εξαιτίας του ότι η φωτιά απειλεί κατοικημένες περιοχές έχουν ήδη προβεί στην εκκένωση από τους κατοίκους του, του χωριού Παπαδιανών.

Να σημειώσουμε ότι η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και  Αμυγδαλοκεφάλι και εκτείνεται σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης στην οποία για την ώρα συμμετέχουν περισσότερα απο 16 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίσης περισσότερους απο 40 άνδρες, και μια ομάδα πεζοπόρο από το Ηράκλειο και άλλη μια απο τα Χανιά.

Επίσης και λογω της κρισιμότητας της κατάστασης, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς θα λάβουν μέρος και πυροσβετικα οχήματα απο την 115 ΜΠ, και το Ναύσταθμο Χανίων, ενώ συμμετέχουν και υδροφόρες από τους δήμους του νομού.


Παρά το οτι πάντως η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης το Πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν συμμετείχε  στις επιχειρήσεις κατάσβεσης γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην κινδυνεύσιυν σπίτια, και να περιοορίσουν όσο ειναι δυνατόν το μέτωπο της φωτιάς, αν και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν πολύ δύσκολες τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες γίνεται η πυρόσβεση.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε στις 17:05 στην περιοχή Πρασές του Ρεθυμνου η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Φωτιά επισης εκδηλώθηκε και στην περιοχή των Αρμένων, αλλά και στην περιοχή του Πλατανιά.

"flashnews.gr"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου