Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δημοσιευμα του BBC για την επενδυση στο Καβο Σιδερο της Κρητης προιδεαζει για εξελιξεις

Τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Μinoan Group, Duncan Wilson, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το BBC με κεντρικό θέμα τα επενδυτικά σχέδια... της εταιρείας στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο κ. Wilson στο διεθνές ειδησεογραφικό portal, μέσα στις επόμενες επτά εβδομάδες η εταιρεία θα έχει λάβει οριστική απάντηση από τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την τελική επενδυτική της πρόταση, ύψους 100 εκ. ευρώ (83,3 εκ. στερλίνες) για τη δημιουργία ξενοδοχείων και γηπέδου γκολφ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αρχικά σχέδια της Minoan προέβλεπαν την κατασκευή πέντε ξενοδοχείων, μίας μαρίνας και διαμερισμάτων ωστόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας, to 2009, έκανε δεκτή την προσφυγή των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των πολιτών και εισηγήθηκε ότι η συγκεκριμένη περιοχή προορίζεται μόνο για ήπια τουριστική ανάπτυξη και μόνο στο αναγκαίο μέτρο, ενώ η σχεδιαζόμενη από την αγγλική εταιρεία και το μοναστήρι αποτελεί εντατική τουριστική ανάπτυξη.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη η εταιρεία επιστρέφει με νέα πρόταση για πολύ μικρότερη επένδυση στην ίδια περιοχή της Κρήτης ελπίζοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει μέσω του προγράμματος για επενδύσεις fast-track.

Εξελίξεις μέσα από το "Invest in Greece"

Ο Οργανισμός «Invest In Greece» που σκοπό έχει την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, έχει συμφωνήσει όπως τονίζει ο κ. Wilson, να εξετάσει το πρόγραμμα.

Μάλιστα εμφανίζεται αισιόδοξος για την έγκριση της επένδυσης ενώ σε άλλο σημείο του άρθρου ο κ. Wilson αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές προωθούν (are fast traciking) τα σχέδια της για τη δημιουργία τουριστικού πάρκου με υπηρεσίες αναψυχής στην Κρήτη.

«Είναι πραγματικά σπουδαία νέα για εμάς. Η τελική εφαρμογή του σχεδίου, θα στηρίξει την προσπάθεια μας να αγοράσουμε νέες επιχειρήσεις και να αναπτύξουμε την εταιρεία. Το σημαντικό είναι ότι η τελική πρόταση μας έχει μπει σε διαδικασίες fast track» αναφέρει στο BBC ο κ. Wilson και συνεχίζει

«Η Ελλάδα περνάει μια ιστορική οικονομική κρίση… προχωράει όμως μπροστά και συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της συναρτάται από τους ξένους επενδυτές», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan.

Υπενθυμίζεται ότι για την επένδυση στη Χερσόνησο του Κάβο Σίδερο έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία αλλά και πολυετείς δικαστικές διαμάχες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης η οποία έχει παραχωρηθεί από τη Μονή Τοπλού στην εταιρεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό τύπο, από την αρχή του καλοκαιριού του περσινού έτους, στη διοίκηση της εταιρείας έφτασαν διαβεβαιώσεις ότι το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε μια περίοδο που θα κάνει δεκτό το επενδυτικό project που έχει για την περιοχή. Ο ίδος μάλιστα ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε συμπεριλάβει την επένδυση της Μinoan σε λίστα με τα 10 επενδυτικά project που θα πρέπει να ξεμπλοκάρουν και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Το νέο δημοσίευμα στο BBC και η βεβαιότητα του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας ότι όλα βαίνουν καλώς για την υπόθεση φανερώνουν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με την επένδυση στο Κάβο Σίδερο. Μένει να δούμε τί είδους θα είναι αυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου