Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Και νέα μεγάλη σεισμική δόνηση στην Κρήτη! - Δύο μικροτραυματισμοί



Δεύτερος ισχυρός πρωινός σεισμός στην Κρήτη- 5,2 Ρίχτερ η έντασή του- Ανησυχία και προβληματισμός από τους απανωτούς σεισμούς - Δύο μικροτραυματισμοί σε Τυμπάκι και Χανιά- Ίσως πρόκειται για το φαινόμενο των "δίδυμων σεισμών"




Ο Εγκέλαδος ξύπνησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Κρήτη, καθώς το νησί "σείστηκε" από νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, εντάσεως 5 ρίχτερ, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.33 τα ξημερώματα σε απόσταση 83 χλμ βόρεια του Ηρακλείου και 45 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, σε εστιακό βάθος 14,2 χλμ., και πάλι στην ίδια περιοχή στην οποία καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα κατά το τελευταίο 24ωρο.



Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), η δόνηση ήταν 5,1 Ριχτερ . Οι Αμερικάνοι τον δίνουν 5,2 Ρίχτερ.



Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ισχυρή και προερχόταν από απόσταση 247 χιλιομέτρων Νότια-Νοτιοανατολικά της Αθήνας ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα στο θαλάσσιο χώρο Νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.



Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι συμβαίνει πολλές φορές να έχουμε «δίδυμους» σεισμούς και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με το σεισμό της Σαντορίνης.



Όλα τα σεισμολογικά ινστιτούτα δίνουν μετασεισμους συνεχεις σε μικρό εστιακό βάθος και στην ευρύτερη περιοχή...

Δύο μικροτραυματισμοί



Ο πανικός ήταν η αιτία δύο μικροτραυματισμών που αναφέρθηκαν στο Τυμπάκι και στα Χανιά.



Στο Τυμπάκι μία 65χρονη, πανικόβλητη, έσπευσε να τρέξει έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα να πέσει και να σπάσει το πόδι της, ενώ στο Ακρωτήρι στα Χανιά ο σεισμός ξύπνησε απότομα έναν 34χρονο άνδρα, ο οποίος έπεσε από το κρεβάτι, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί σοβαρά.

"cretalive.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου