Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΟΙ 47 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ





Το πρώτο μέτωπο είναι η προώθηση των κρίσιμων νομοθετικών παρεμβάσεων που θα υλοποιήσουν τις μεγάλες αλλαγές







Τα «μπάνια του λαού» δηλαδή ότι σηματοδοτούσε η περίφημη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, για την κυβερνητική «ραστώνη» είναι παρελθόν, όπως και πολλά άλλα στην Ελλάδα της κρίσης. Μέσα στις 30 επόμενες μέρες η κυβέρνηση καλείται να φέρει σε πέρας μια πολυμέτωπη μάχη η οποία θα την οδηγήσει, ούτως ή άλλως, σε ένα δύσκολο και απαιτητικό φθινόπωρο που ως πρώτο χρονικό και πολιτικό ορόσημο, έχει τη ΔΕΘ.



Το πρώτο μέτωπο δεν είναι άλλο από την προώθηση των κρίσιμων νομοθετικών παρεμβάσεων, που κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού, θα υλοποιήσουν τις μεγάλες αλλαγές και θα βάλουν «το θεμέλιο για μια χώρα καλύτερη πιο δίκαιη και πιο δημοκρατική».



Με καταιγιστικούς ρυθμούς η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει το νομοθετικό έργο για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των 47 προτεραιοτήτων που έθεσε στους υπουργούς του ο Γ. Παπανδρέου και έχει ορίζοντα τα τέλη Αυγούστου. Ενιαίο μισθολόγιο, νέο φορολογικό, αναδιοργάνωση εισπρακτικών μηχανισμών με εμπλοκή και ιδιωτών, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πλήρης ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, η απεμπλοκή των μεγάλων οδικών έργων, η επιτάχυνση αδειοδότησης για τις ενεργειακές επενδύσεις, η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, η συγχώνευση των νοσοκομείων κ.λπ. περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες.



Μόνο το πολυνομοσχέδιο

Ωστόσο είναι αμφίβολο αν ο τεράστιος όγκος νομοθετημάτων θα μπορέσει να λάβει τη μορφή νόμου πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κι αυτό με δεδομένο ότι η Βουλή πριν τη δεκαπενταήμερη διακοπή (8 με 22 Αυγούστου) θα έχει προλάβει να ψηφίσει μόνο το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, όπου θα ενταχθεί ως τροπολογία η ρύθμιση για την κατάργηση των 29 οργανισμών του Δημοσίου. Ενώ στο χρόνο που θα απομείνει ως τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.



Οπως αναγνώριζαν έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή είναι σχεδόν αδύνατο, αν ακολουθηθεί η συνήθης κοινοβουλευτική διαδικασία, να παραχθούν όλοι οι αναγκαίοι νόμοι στους χρόνους που η κυβέρνηση επιθυμεί.



Απολύτως συναρτημένο με τη «νομοθετική παραγωγή» είναι και το δεύτερο μέτωπο το οποίο είναι διαρκώς ανοικτό για το Μαξίμου και τους επιτελείς του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή: Τις διαφωνίες και ενστάσεις των κυβερνητικών βουλευτών που ενίοτε εξελίσσονται σε σκληρές κόντρες με υπουργούς. Κατά σύμπτωση οι σκληρότερες κόντρες εξελίχθηκαν με υπουργούς οι οποίοι δεν προήλθαν από την κομματική επετηρίδα και στους οποίους καταλογίζεται μεταξύ άλλων ότι αγνοούσαν ή αγνοούν την Κ.Ο. στηριζόμενοι στη στενή σχέση τους με τον πρωθυπουργό.



Τελευταίο «κρούσμα» η περίπτωση του Γ. Ραγκούση με αφορμή το χειρισμό στο θέμα των ταξί, ενώ δεν αναμένεται εύκολη και η αποστολή του Γ. Παπακωνσταντίνου να περάσει αναίμακτα το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Νέο πρώτο μεγάλο crash test για την ενότητα, αλλά και την εικόνα του κυβερνητικού στρατοπέδου είναι πώς θα γίνει δεκτή η ρύθμιση που θα αφήσει «μετέωρους» μεταξύ εργασιακής εφεδρείας και απόλυσης χιλιάδες υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.



Ο νέος τσάρος της οικονομίας Eυάγγ. Βενιζέλος -που ευτύχησε να δει τον εαυτό του να περνάει «χωρίς να ανοίξει μύτη» διατάξεις που ο προκάτοχός του έδινε ομηρικές μάχες -θα πρέπει να εξαντλήσει όλη του την πολιτική και ρητορική δεινότητα στη διαπραγμάτευση με τους βουλευτές που καλούνται με την ψήφο τους να θέσουν τέλος σε ένα μέχρι τώρα ιερό «κεκτημένο». Ο μόνος τρόπος πάντως για το Μέγαρο Μαξίμου και τους υπουργούς να αναστρέψουν το κλίμα «διαρκούς οργής» στους κόλπους της Κ.Ο. είναι να κερδηθεί η μάχη στο τρίτο μέτωπο: την εκκίνηση της ανάπτυξης.



Αναγκαία προϋπόθεση

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου έχει θέσει την ανάπτυξη -συνεπεία και των διαρθρωτικών αλλαγών- ως αναγκαία προϋπόθεση για μερική αποκατάσταση όσων έχουν κληθεί να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο εξαιτίας του «επείγοντος», μέτρων που ελήφθησαν όπως η οριζόντια περικοπή των συντάξεων. «Φιλί ζωής» για την ανάπτυξη θεωρούν στην κυβέρνηση την πρόσφατη συμφωνία που επετεύχθη με την Ε.Ε. για την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ με μειωμένη την εθνική συμμετοχή και με τη δημιουργία ειδικού στην Κομισιόν το οποίο θα ασχολείται με την άμεση εκταμίευση των κονδυλίων.



Οσον αφορά στις ξένες επενδύσεις βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη προσπάθεια Αθήνας και Βερολίνου ώστε οι γερμανικές επιχειρήσεις που αναζητούν επενδυτικό πεδίο στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τη «ζούγκλα της γραφειοκρατίας» και να επενδύσουν δίνοντας έτσι «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.


Πηγη
"Η"

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ: "Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με τους ιδιοκτήτες ταξ..."

Ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της ζημιάς για τον τουρισμό;

Ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της ζημιάς για τον τουρισμό;

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011

Απο 5-9 Αυγουστου θα πραγματοποιηθουν οι φετινες εκδηλωσεις του "Αγροτικου Αυγουστου"στην Δυτικη Ταφρο του Ενετικου Λιμενα Χανιων.
Στην εκθεση μπορουν να συμμετασχουν φορεις που ασχολουνται με την τουριστικη και παραγωγικη αναπτυξη της Κρητης.
Τα εγκαινια της εκθεσης θα γινουν την Παρασκευη 5 Αυγουστου στις 8μ.μ.
Η εκθεση θα λειτουργει απο τις 7.30μ.μ εως τις 11.30μ.μ.
Εκδηλωσεις στο πλαισιο του "Αγροτικου Αυγουστου"θα γινουν στην Κισσαμο και τον Πλατανια.
Ο "Αγροτικος Αυγουστος" θα  μεταφερθει φετος στην Αθηνα και Θεσσαλονικη,και για το λογο αυτο ο δημαρχος Χανιων Μανωλης Σκουλακης εστειλε σχετικες επιστολες στους δημαρχους Αθηνας και Θεσσαλονικης.Στην Αθηνα θα γινει στις 30 Σεπτεμβριου-3 Οκτωβριου.
Στην Θεσσαλονικη 11-13 Νοεμβριου.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ









Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η πρώτη διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή σεισμικών θαλάσσιων ερευνών στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη, προκειμένου να διερευνηθεί η έκταση και η ποσότητα των ελληνικών υδρογονανθράκων.



Αυτό ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ενέργειας Ι. Μανιάτης, ο οποίος σημείωσε ευοίωνα πως τα μηνύματα που καταφτάνουν στο υπουργείο, δημιουργούν αισιοδοξία η οποία θα επιβεβαιωθεί έμπρακτα, όταν το προσεχές τρίμηνο κατατεθούν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων.



Αυτή, όπως υπογράμμισε, «θα είναι η Λυδία λίθος επί της οποίας θα αξιολογηθούμε ως χώρα, για το εάν έχουμε ή όχι δυναμικό υδρογονανθράκων από τις εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την έρευνα».



Επεξεργασία

Πρόσθεσε μάλιστα με σχετική βεβαιότητα ότι «ουσιαστικά θα ξέρουμε το δυναμικό μας σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συλλογή και επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων». Αναφορικά με τα ευρήματα των ερευνών, ο κ. Μανιάτης, είπε, πως θα γνωστοποιηθούν μεν στο ελληνικό δημόσιο, αλλά ταυτόχρονα, θα πωληθούν «ως πακέτα πληροφοριών» και σε άλλες πετρελαϊκές εταιρείες.



«Με τον τρόπο αυτόν, η δαπάνη για τις σεισμικές έρευνες επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες» σημείωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, εξηγώντας ότι το Δημόσιο θα ωφεληθεί από τη συμμετοχή του στα κέρδη που θα προέλθουν από τα έσοδα διανομής των ερευνητικών δεδομένων.


Πηγη
"Η"

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑΝ"Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ









Υποχωρεί ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης στο θέμα των ταξί μετά τις έντονες αντιδράσεις και μπροστά στο ενδεχόμενο να υποστεί ένα καίριο πλήγμα η εικόνα της κυβέρνησης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.



Ο κ. Ραγκούσης συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, η κυβέρνηση θα ανέβει στη ΔΕΘ έχοντας λύσει το θέμα.



Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε πως υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο, που ρυθμίζει τον τρόπο αδειοδότησης των ταξί, το οποίο εκτίμησε, ότι θα τύχει της πλήρους στήριξης της κοινωνίας.



Πάντως πρόσθεσε ότι, η Ελλάδα δεν έχει ξεμπερδέψει με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ακόμη και αυτών, που έχουν ήδη ρυθμιστεί.



Επικαλέστηκε, μάλιστα, επιστολή της Κομισιόν με την οποία ζητούνται εξηγήσεις για τους περιορισμούς στο άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος.



πηγη
http://www.newsbomb.gr/

ΟΑΕΔ: Εγκρίθηκε πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

ΟΑΕΔ: Εγκρίθηκε πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ρουμπινί: 30% πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ρουμπινί: 30% πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

CHANIA-GREECE....FOR EVER!!!

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑXI

621.340 ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, την οποία διενήργησε τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες (50,8%). Στην Περιφέρεια Κρήτης οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 621.340. Αναλυτικά τα αποτελέσματα Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου 304.270 Δήμος Ηρακλείου 173.450 Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων 16 500 Δήμος Βιάννου 5.500 Δήμος Γόρτυνας 15.710 Δήμος...

 
Πηγη
http://www.palo.gr/

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΚΙΣΑΜΟΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 27 Ι...

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΚΙΣΑΜΟΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 27 Ι...: "*1.020 λιγότεροι οι κάτοικοι του Δήμου Κισάμου. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης απογραφής *Αυξάνονται οι τουρίστες που παίρν..."

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΑΞΙ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΥΩΝΥΜΟΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΑΞΙ: "Σημερα 26/7/2011 συγκεντρωθηκαν οι ιδιοκτητες ταξι απο ολη την Ελλαδα,μπροστα στη Βουλη στο Συνταγμα,οπου ο Υπουργος Γ.Ραγκουσης ενημερωνε ..."

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Νοσοκομείο Χανίων | Σύντομα επαναλειτουργεί η μονάδα νεογνών | CHANIA MAGAZINE

Νοσοκομείο Χανίων Σύντομα επαναλειτουργεί η μονάδα νεογνών CHANIA MAGAZINE

ΣΟΥΠΕΡ ΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΟΥΔΑ


 

Θα πληρώνουμε όλα τα έξοδα, από τη διαμονή, τα φαγητά, τα διόδια, μέχρι και τα… σεντόνια, ενώ απαλλάσσονται από δασμούς1.500.000 ευρώ το ετήσιο κόστος

Μνημόνιο για νέα βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα ψηφίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρόκειται για τη Συμφωνία Τεχνικής Διευθέτησης μεταξύ της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων της Νάπολης και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, σχετικά με την εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. (Memorandum of Understanding – Μνημόνιο Κατανόησης).
Η Συμφωνία αυτή είχε υπογραφεί από το ΓΕΕΘΑ επί πρωθυπουργίας Καραμανλή το 2008 και κατατέθηκε τον Απρίλιο για κύρωση στη Βουλή από τον τέως υπουργό Άμυνας Βενιζέλο, και ήδη ψηφίστηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τις επόμενες μέρες θα σταλεί στην Ολομέλεια.
Ένα γαλάζιο Μνημόνιο που υιοθετήθηκε από τους πράσινους…
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενη το κείμενο της ΝΔ, δίνει «γην και ύδωρ» στα αφεντικά του ΝΑΤΟ, τους Αμερικάνους, ιδρύοντας στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού –πέραν της ήδη υπάχουσας αεροναυτικής βάσης των ΗΠΑ– ειδική βάση πετρελαίου και υπηρεσιών για να υποστηρίζει της ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις υπό την κωδική ονομασία «Ενεργή δράση» (ACTIVE ENDEAVOUR) στη Μεσόγειο.
Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου προσφέρει στον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα εθνικό χώρο, καθιστώντας τη Σούδα μια σούπερ βάση, ίσως τη μεγαλύτερη του πλανήτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης, ειδικά σε αυτήν την περίοδο, όπου η Σούδα έχει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη του βομβαρδισμού της Λιβύης του Καντάφι.
Όπως και στη Δανειακή Σύμβαση με την «τρόικα», έτσι και σε αυτό το Μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας, η χρεοκοπημένη, ουσιαστικά, Ελλάδα, δημεύεται ως «Έθνος Υποδοχής» (Host Nation), σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία, να παρέχει στο προσωπικό του «Αποστέλλοντος Έθνους» (Sending Nation), δηλαδή στον στρατό των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, ελευθερία εισόδου και εξόδου πλοίων, αεροσκαφών, υλικών, εξοπλισμών όπλων, εφοδίων, χωρίς κανέναν φόρο!
Και όχι μόνο αυτό. Το Μνημόνιο ορίζει ρητώς ότι η Ελλάδα «θα παρέχει γεύματα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανέξοδα και θα παρέχει ανέξοδα στις δυνάμεις που στρατωνίζονται υπηρεσίες δημόσιας ωφέλειας, λευκά είδη, υπηρεσίες καθαριότητας, υφιστάμενες εγκαταστάσεις γραφείων, εξοπλισμό γραφείου, επαρκή χώρο στάθμευσης, εγκαταστάσεις πλυντηρίων». (Παράρτημα Ε – Υποστήριξη Ακινήτων και Εγκαταστάσεων).
Επιπλέον, η Ελλάδα υποχρεούται να προσφέρει «ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες και μεταφορές με ασθενοφόρο για τους ασθενείς».
Ακόμα και για την αποστολή των νεκρών στο «Αποστέλλον Έθνος» προνοεί το κείμενο, ορίζοντας ότι «η μεταφορά της σορού θα συντονίζεται και θα υποστηρίζεται από το “Έθνος Υποδοχής”» (Ελλάδα).
Στην ειδική έκθεση που επισυνάπτεται αναφέρεται το κόστος όλων αυτών των υπηρεσιών προς τους αμερικανονατοϊκούς στρατιώτες –από τις δωρεάν προμήθειες, μέχρι την παροχή θέρμανσης και υγειονομικής περίθαλψης–, κόστος που προσδιορίζεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ ετησίως για τους έλληνες υπερφορολογούμενους!
Όσον αφορά την απώλεια εσόδων από τις φοροαπαλλαγές, τα δωρεάν διόδια και την απαλλαγή από δασμούς και τέλη, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αριθμητική προσέγγιση στην έκθεση, αλλά μόνο μια απλή δέσμευση, ότι: «η ανωτέρω απώλεια εσόδων θα αντιμετωπισθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού»!
Πηγη

Χανιά | Ξαναζωντανεύει το θέατρο της Αρχαίας Απτέρας

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ-ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ





Kινητοποιήσεων συνέχεια χθες από τους ιδιοκτήτες ταξί, που για δεύτερη ημέρα προχώρησαν από νωρίς το πρωί στον αποκλεισμό του κτηρίου των ΔΟΥ στην οδό Τζανακάκη.

Οι αυτοκινητιστές δήλωσαν και χθες αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, χωρίς να θίξουν τον τουρισμό ή άλλες κοινωνικές ομάδες, και τόνισαν πως ζητούν από το Υπουργείο να κάνει δεκτό το αίτημά τους για πληθυσμιακά κριτήρια στην απελευθέρωση των αδειών καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται στην ανεργία.



ΜΕ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

To απόγευμα στα γραφεία τους στις Μουρνιές το Δ.Σ. του σωματείου ταξί συναντήθηκε με τον βουλευτή της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Οι αυτοκινητιστές ενημέρωσαν τον κ. Μαρκογιαννάκη για τις θέσεις τους και ο τελευταίος τους ζήτησε οι κινητοποιήσεις τους να μην στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. "Πηγαίνουμε από τη μια σε ένα άνοιγμα-απελευθέρωση που μας επιβάλλεται με μια κυβέρνηση που ουσιαστικά έχει 'χάσει την μπάλα'. Κατά τρόπο απαράδεκτο εμπαίζει, και ενώ υπήρχε ένα υπουργός που είχε κάνει μια συμφωνία με τη Συνομοσπονδία των ταξί, και τα πράγματα πήγαιναν απαλά, έρχεται ένας άλλος υπουργός και ανατρέπει τα πάντα με αποτέλεσμα να βρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση. Αυτή δεν είναι εικόνα κυβέρνησης που θέλει να λέγεται σοβαρή. Και αυτό που θέλουμε όλοι μας σε μια περίοδο πολύ άσχημη για τη χώρα, είναι να κάτσει σοβαρά και να συζητήσει με τους ιδιοκτήτες ούτως ώστε τα πράγματα να ομαλοποιηθούν" είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Απευθυνόμενος στους ταξιτζήδες, τους συνέστησε οι μορφές αγώνα τους να είναι τέτοιες που να μην τους φέρνει αντίθετους με την κοινωνία. "Θεωρώ απαράδεκτο να κλείνουν αεροδρόμια και λιμάνια. Μπορούν να κάνουν πράγματα πιο αποτελεσματικά που δεν θα τους φέρουν αντίθετους στην κοινωνία" είπε.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

"Tη συμπαράστασή της στον αγώνα των ιδιοκτητών ταξί στο Ν. Χανίων και σε όλη την χώρα" εκφράζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι κ. Παπαδεράκης και κ. Κουρομιχελάκης "καταδικάζει τους ανερμάτιστους χειρισμούς του Υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση και της Κυβέρνησης, η οποία υπαναχωρώντας από τις αρχικές δεσμεύσεις της, οδηγεί την κοινωνική ομάδα των ιδιοκτητών ταξί σε οικονομική και επαγγελματική καταστροφή. Η αδικαιολόγητη επιμονή της Κυβέρνησης στην Νεοφιλελεύθερη εμμονή της πλήρους απελευθέρωσης οδηγεί σε ένταση των κοινωνικών προβλημάτων και υπονομεύει περαιτέρω σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις δεσμεύσεις της και να σταματήσει την τακτική της δημιουργίας αντιπαραθέσεων μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, η οποία διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε 'ζουγκλοποίηση'".



ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων στην οποία αναφέρει πως "είναι γεγονός ότι στα Χανιά το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών των ταξί πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες και προέρχεται από τον τουρισμό όταν η κίνηση των ταξί αυξάνεται κατακόρυφα.

Στην Αθήνα την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις η εικόνα είναι διαφορετική, όπου η κίνηση διαχέεται όλο τον χρόνο σχεδόν ομοιόμορφα και προέρχεται αποκλειστικά από Ελληνες.

Με βάση τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ταξί στην πόλη μας θα πρέπει να κατανοήσουν το μακροπρόθεσμο συμφέρον τους και να μην δώσουν την εικόνα άλλων περιοχών.

Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε το πρόβλημα που προκύπτει στον κλάδο των ταξί αλλά εάν ο τουρισμός πληγεί ανεπανόρθωτα από τυχόν αποκλεισμούς και του χρόνου δεν υπάρχουν τουρίστες, τότε δουλειά δεν θα υπάρχει ούτε για τα ταξί ούτε για μας αλλά και για πολλούς άλλους κλάδους επιχειρήσεων".



ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

"Παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία των καταναλωτών, ντόπιων και τουριστών, από την απεργία των ταξί, ιδιαίτερα στα λιμάνια και στα

αεροδρόμια, της Χώρας, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των οδηγών-ιδιοκτητών ταξί" λέει σε ανακοίνωση της η Ενωση καταναλωτών Κρήτης.

Η Ενωση θεωρεί ότι οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί εξαπατήθηκαν, από δύο Υπουργούς της ίδιας Κυβέρνησης, "είπα-ξείπα", κρίνει τον αγώνα των αυτοκινητιστών, "ηθικά" δίκαιο, και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Ραγκούση να αναλογιστεί τις Οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στη δοκιμασία που έχει ρίξει η άκαιρη απόφασή του, (άνοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών) την Χώρα, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη για τη Χώρα περίοδο.

"Η Ενωση καλεί τον Υπουργό να σταματήσει την διαμάχη με τους Οδηγούς ταξί, και να ανακαλέσει την απόφασή του επανερχόμενος, στην προηγούμενη Υπουργική απόφαση, που ικανοποιούσε τα αιτήματα του Κλάδου" τονίζεται στην ανακοίνωση.

 
http://www.haniotika-nea.gr/

marathokefala

ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ




Στις 05:15 σήμερα το πρωί αναχώρησε η ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο 11ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας το οποίο θα διεξαχθεί στην Τραπεζούντα της Τουρκίας, 24-30 Ιουλίου.

Στην αποστολή μετέχουν συνολικά 139 άτομα, εκ των οποίων οι 58 είναι αθλητές (ανάμεσά τους ο σφυροβόλος του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Μιχάλης Αναστασάκης και οι ποδηλάτες του Ο.Α. Σούδας, Στέλιος Φαραντάκης, Βασίλης Χαιρετάκης που διακρίνονται από αριστερά στις φωτ.) και οι 39 αθλήτριες.

Τα παιδιά αυτά θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο στίβο, στην κολύμβηση, στο τένις, στη γυμναστική, στην ποδηλασία, στο τζούντο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.

Αρχηγός της αποστολής είναι ο Β' αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Σάκης Βασιλειάδης, ενώ οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 4.000 αγόρια-κορίτσια από 49 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμη, από σωματεία του νησιού μας θ' αγωνιστούν -στο στίβο- οι: Μαρία Γραμματικάκη (σφύρα), Φλωρεντία Καλογεράκη (σφαιροβολία, δισκοβολία), Γεώργιος Ριζωνάκης (2000μ φυσικά εμπόδια), Ελευθερία Τερζάκη (σφαιροβολία, δισκοβολία) και στο βόλεϊ η Μαρία Γενιτσαρίδη.



Πηγη
"χανιωτικα νεα"

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ



Ζητά συλλήψεις και παραπομπές στο αυτόφωρο για όσους παρακωλύουν τις συγκοινωνίες





Μέσα σε λιγότερο από έξι ώρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες των ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. και ζητάει αυτή τη φορά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση επιβατών.



Αργά το μεσημέρι, ο κ. Τέντες εξέδωσε νέα, δεύτερη διορθωτική, όπως την αποκαλεί, παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λπ., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.



Αναλυτικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στη δεύτερη αυτή «σκληρή» παραγγελία του: «Αν διαπράττουν (σ.σ.: οι ιδιοκτήτες ταξί) το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (σ.σ.: προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών».



Είναι αυτονόητο, συνεχίζει στην παραγγελία του ο Ιω. Τέντες, ότι «οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία».



Νωρίτερα το πρωί ο Ιω. Τέντες είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες - εξπρές.



Ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητούσε από τους συναδέλφους του να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των λιμανιών, αεροδρομίων, οδών κ.λπ.



Επίσης, επεσήμανε στους, κατά τόπους, εισαγγελείς ότι πρέπει να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη εθνικών οδών, κ.λπ. αν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης της αδείας κυκλοφορίας.



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι αυτοκινητιστές



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου «να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας», ζήτησε την Παρασκευή ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Δημήτρης Ασημακόπουλος χαρακτήρισε «βαρύ πολιτικό ατόπημα» τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου.



Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε την Παρασκευή με την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί. Σε

δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι ο κλάδος διεκδικεί να ισχύσει και στη χώρα μας το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το καθεστώς έκδοσης αδειών ταξί «με κανόνες, πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα».



Χαρακτήρισε αυθόρμητες τις αντιδράσεις απεργών με τους αποκλεισμούς λιμένων, αεροδρομίων ή

το άνοιγμα των διοδίων, καθώς υποστήριξε ότι οι μορφές των αντιδράσεων δεν προσδιορίζονται κεντρικά.



Ο πρόεδρος του κλάδου κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τόνισε ότι η αναλογία ταξί ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.



Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς από την πλευρά του υπουργείου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι και πρέπει να έχει ενιαία φωνή».



Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αυτοκινητιστών και δήλωσε αντίθετος με την «αυτορύθμιση» της αγοράς, με την οποία όπως είπε είναι αντίθετος και ο πρωθυπουργός, καθώς η αυτορύθμιση έφερε τη χώρα μας στο χείλος της πτώχευσης.



Ζήτησε πάντως από τους απεργούς να είναι προσεκτικοί, ώστε οι κινητοποιήσεις τους να μη πλήττουν άλλους επαγγελματικούς κλάδους και τους ίδιους τους πελάτες τους καθώς «κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς τη συμμαχία της κοινωνίας».



Ο κ. Λυμπερόπουλος συμφώνησε ότι ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν, άφησε όμως και αιχμές λέγοντας ότι «πολλοί από αυτούς που σήμερα φωνάζουν, μας εκμεταλλεύονται».






"Το ΒΗΜΑ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ METRO



«Τα Χανιά αποτελούν έναν τόπο μαγικό, γεμάτο από φυσικές ομορφιές, φιλόξενους ανθρώπους, ιστορία, μνήμες και πολιτισμό, που ξυπνάνε όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις». Με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, περιγράφει σε συνέντευξή του στη «metro» τους λόγους για τους οποίους φέτος η πόλη του αναδείχθηκε σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Ένα «θαυμάσιο μείγμα», όπως λέει και ο ίδιος, ενώ έδωσε έμφαση για τη διάκριση αυτή στους κατοίκους της περιοχής.





"chania.gr"

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ











Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (ΕΠΚΧΑΝ) προέβη σε δημόσια καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές της Κρήτης (Δήμους-Αστυνομία) για την ανεξέλεγκτη επαιτεία που επικρατεί στο νησί και ζητά την άμεση παρέμβασή τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, στην καταγγελία αναφέρονται: «Μπορεί η οικονομική κρίση της χώρας μας να αφαίρεσε από κάθε νοικοκυριό χρήματα, από τον οικογενειακό του προϋπολογισμό, μπορεί κάποιοι πολίτες να πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας, αλλά το τσουνάμι των επαιτών που καθημερινά συναντά ο καθένας από μας παντού (στο δρόμο, στη στάση, έξω από τα σούπερ-μάρκετ, στις τράπεζες, σε καφέ, κ.λπ.) είναι εικόνα που δεν τιμά κανένα.

Κυριολεκτικά, πλημμύρισε το νησί μας από άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Μας κάνει να "αποσύρουμε" τα αισθήματα της φιλευσπλαχνία μας και να νιώθουμε θυμό για την εμμονή και την επιμονή των επαιτών, αλλά και για την ανεξέλεγκτη κατάσταση».



«Η κατάσταση έχει ξεφύγει»



«Γνωρίζουμε», προστίθεται, «ότι τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών είναι υπαρκτά, αλλά δε γίνεται σε κάθε βήμα μας να βλέπουμε και ένα χέρι ανοιχτό, να μας αιτεί και να μας απαιτεί να τον συνδράμουμε, προβάλλοντάς μας κυρίως ''ανίατη αρρώστια'' είτε προσωπική, είτε οικείου προσώπου τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και από τους τοπικούς άρχοντες (δημάρχους), αλλά και από την Πολιτεία (Αστυνομία).

Οι υπηρεσίες οφείλουν να πάρουν μέτρα γι’ αυτήν την κατάσταση. Εάν υπάρχει πραγματική ανάγκη, να φροντίσουν τα άτομα αυτά με τη μέριμνα των δομών της κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας. Επειδή το γεγονός αυτό, εκτός από την όχληση, επηρεάζει και τη διαμόρφωση εικόνας στους επισκέπτες του νησιού μας, ιδιαίτερα στην σεζόν που διανύουμε, καταγγέλλουμε δημόσια την κατάσταση αυτή. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα από τους Δήμους σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές».








"neakriti.gr"

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Πλήρως διασφαλισμένο είναι το τραπεζικό σύστημα μετά την χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλ ών






Πλήρως διασφαλισμένο είναι το τραπεζικό σύστημα μετά την χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών ξεκαθάρισαν τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.



“Δίνεται ένα μήνυμα υποστήριξης στον τραπεζικό κλάδο με εξασφάλιση της χρηματοδότησης του” είπε ο πρωθυπουργός .



Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς και διευκρίνισε πως θα παρέχεται απρόσκοπτα ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την συνεργασία και την εγγύηση του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF)



Στην Αθήνα οι Έλληνες τραπεζίτες διαβεβαίωναν πως οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς και ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό. Συμπλήρωναν δε, ότι καθώς δημιουργείται ένα πλέγμα ασφαλείας για την ελληνική οικονομία, θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.



Ας σημειωθεί ότι χθες στις Βρυξέλλες μετέβησαν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Βασίλης Ράπανος ως επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, οι οποίοι προσεκλήθησαν από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Και θα πρέπει να επισημανθεί ότι τη Σύνοδο Κορυφής παρακολούθησε και ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, κ. Ζόζεφ Ακερμαν.



Όπως σημειώνουν τα τραπεζικά στελέχη, οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών δείχνουν ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει. Και απαντούν σε σειρά ερωτήσεων για την επόμενη μέρα των ελληνικών τραπεζών:



ΕΡΩΤΗΣΗ: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;



Όχι απαντούν οι Ελληνες τραπεζίτες και η Τράπεζα της Ελλάδος. Την ίδια διαβεβαίωση δίνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.



Μάλιστα όπως αναφέρουν επικεφαλής τραπεζών, με τη λύση που δόθηκε «θωρακίζεται» η χώρα και δημιουργείται μηχανισμός ασφάλειας για τις τράπεζες και κατ΄ επέκταση για τις καταθέσεις των Ελλήνων. Επιπλέον πολιτικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι οι Ευρώπη δείχνει πλέον την πρόθεση της να ισχυροποιήσει το ευρώ.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ασφαλείς οι οι ελληνικές τράπεζες;



Απάντηση: Απολύτως, δημιουργείται ένα πλέγμα προστασίας όχι μόνο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά γενικότερα για τις τράπεζες της ευρωζώνης.



Παράλληλα θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο απομείωσης της αξίας των ομολόγων τους , αφού δημιουργείται ένα πιο σταθερό περιβάλλον για τη χώρα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας οι ελληνικές τράπεζες;



Απάντηση: Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν με τις ίδιες ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης όπως αυτή αποτυπώθηκε στα τελευταία stress test. Τραπεζικοί και οικονομικοί κύκλοι την υπολογίζουν στα 7 με 10δισ ευρώ. Με τον τρόπο αυτό οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας για τις ίδιες και τους καταθέτες τους.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα γίνει με τη ρευστότητα των τραπεζών;



Απάντηση: Δεν θα πληγεί η ρευστότητα τραπεζών. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ Τρισέ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα με την εγγύηση του EFSF (ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης).



Η ενεργοποίηση του EFSF αποτελεί εγγύηση για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.



Παράλληλα το EFSF, θα μπορεί να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να τα αγοράζει σε τρέχουσες τιμές (ότι έκανε δηλαδή μέχρι τώρα η ΕΚΤ).



Η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του EFSF, γίνεται προς τρεις βασικές κατευθύνσεις, και θα του επιτρέπεται στο εξής: Να επεμβαίνει προληπτικά, χρηματοδοτώντας τις χώρες που βλέπουν το κόστος δανεισμού τους να αυξάνεται επικίνδυνα. Πριν δηλαδή αυτές βρεθούν εκτός αγορών. Να χρηματοδοτεί την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών μέσω δανείων προς τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν είναι ενταγμένες σε πρόγραμμα στήριξης. Να επεμβαίνει στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων «σε εξαιρετικές περιπτώσεις» με βάση ανάλυση της ΕΚΤ και με ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του EFSF.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Για πόσο χρόνο θα μείνει η χώρα σε καθεστώς «selective default»;



Απάντηση: Αρχικά οι οίκοι αξιολόγησης αναμένεται να βαθμολογήσουν την Ελλάδα στην κλίμακα «selective default, στην οποία θα παραμείνει για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων και στη συνέχεια οι τρεις αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Στην περίπτωση της Ουρουγουάης η χώρα είχε παραμείνει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας 2 βδομάδες.



"Η"

ΕΜΠ: 17ο ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

ΕΜΠ: 17ο ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί κατά της απελευθέρωσης των αδειών



Με κινητοποιήσεις απαντούν χιλιάδες οδηγοί ταξί ανά την επικράτεια, προκειμένου να σταματήσουν την απελευθέρωση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στην απελευθέρωση των μεταφορών. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λοιπόν, οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει ανά την Ελλάδα, κομβικά σημεία σε οδικούς άξονες και σημεία μετεπιβίβασης στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησής τους, η οποία ξεκίνησε από σήμερα (18/7) στις 5 το πρωί .

Νωρίτερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου ζήτησε με εντολή της να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.



Συγκεκριμένα, από το πρωί στο λεκανοπέδιο Αττικής, οι οδηγοί ταξί έχουν παρκάρει 2.000 οχήματα κατά μήκος της Αττικής οδού από το Κορωπί προς αεροδρόμιο, ενώ άλλα περίπου 500 ταξί έχουν παρκάρει κατά μήκος της Ακτής Ποσειδώνος, κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στο λιμάνι στο Πειραιά. Περί την 1 το μεσημέρι, οι οδηγοί ταξί αποχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στον απόπλου για τα συμβατικά πλοία ή τα κρουαζιερόπλοια. Μόνο η πρόσβαση στο λιμάνι καθυστερούσε, λόγω αυξημένης κίνησης.



Στη Θεσσαλονίκη, αυτοκινητοπομπή έχει αποκλείσει τα διόδια των Ν. Μαλγάρων, τα πρώτα διόδια έξω από την συμπρωτεύουσα που η τιμή για την διέλευση του οχήματος 2,80 ευρώ από 2 ευρώ μέχρι την 31η Ιανουαρίου. Εκεί, οι οδηγοί 1.356 ταξί προχώρησαν σε συμβολική απελευθέρωση των διοδίων. Περί τις 13.00 θα ξεκινήσουν από τα Μάλγαρα για να κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητα τους μέσα στην πόλη (Δικαστήρια, Εγνατία, Νέα Εγνατία) και θα καταλήξουν στην περιοχή Βούλγαρη, όπου θα διαλυθούν.



Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Στην Κατερίνη απέκλεισαν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στην Ημαθία τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Κινητοποιήσεις έγιναν και στις Σέρρες, στην Έδεσσα.



Στα Τρίκαλα, οι οδηγοί ταξί έκαναν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το ίδιο έκαναν και στα Χανιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΤΑΞΙ στα Χανιά, Ηλία Καραπατάκη, η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική και έχουν ακινητοποιηθεί από την απεργία 301 ΤΑΞΙ, 4 αυτοκίνητα που εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες, ενώ κανονικά κυκλοφορεί το λευκό ΤΑΞΙ μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Στα ακινητοποιημένα οχήματα ΤΑΞΙ των Χανίων υπάρχει αφίσα στην οποία αναφέρεται «Ναι στην απελευθέρωση αλλά με ευρωπαϊκούς όρους», καθώς οι αυτοκινητιστές ζητούν να θεσπιστούν ευρωπαϊκά όπως υποστηρίζουν κριτήρια στην αδειοδότηση, δηλαδή ανά χίλιους κατοίκους ένα ΤΑΞΙ. Σύμφωνα με στοιχεία, που παρέθεσε ο κ. Καραπατάκης από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απελευθέρωση, στο αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης συγκοινωνιών Χανίων έχουν κατατεθεί περίπου 80 αιτήσεις για νέες άδειες. Ακόμα, ο κ. Καραπατάκης υποστηρίζει ότι τον τελευταίο χρόνο, στα Χανιά, ο κλάδος παρουσιάζει πτώση στην κίνηση κατά 60-70%.



Βέβαια, αντίθετη γνώμη εκφράζουν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί φορείς. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι δυσκολίες ή και ο αποκλεισμός στην πρόσβαση στα αεροδρόμια και τα λιμάνια δημιουργούν προβλήματα στον τουρισμό, βασικού πυλώνα ανάπτυξης και ελπίδα της χώρας μας για να βγει από την κρίση». Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση και τους ενδιαφερόμενους κλάδους να προσέλθουν με ψυχραιμία σε διάλογο και να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.



Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία καταδικάζει την στάση των οδηγών ταξί. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην καρδιά της κρισιμότερης τουριστικής περιόδου των τελευταίων ετών για τη χώρα, οι οδηγοί ταξί με τη μορφή της διαμαρτυρίας που επέλεξαν, καταφέρνουν ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην εικόνα της χώρας διεθνώς […] Θυμίζουμε ότι οι χώροι που σήμερα αποκλείουν (αεροδρόμιο και λιμάνι) αποτελούσαν διαχρονικά τους προνομιακούς τόπους εργασίας τους» Η Ομοσπονδία καλεί τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας.



Στο ίδιο πνεύμα και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ) αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του: «Ο Τουρισμός βρίσκεται για ακόμα μία φορά έρμαιο αιφνίδιων συντεχνιακών κινητοποιήσεων. Δεν είναι δυνατό, κάθε κοινωνική ομάδα που θίγεται -σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί- να παρακωλύουν την κυκλοφορία στις βασικές πύλες εισόδου της πρωτεύουσας, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Δεν είναι δυνατό να δυσφημείται η Ελλάδα, καθημερινά διεθνώς. Δεν είναι δυνατό η Κυβέρνηση να αιφνιδιάζει με τις αποφάσεις της, χωρίς διάλογο». Τέλος ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και σεβασμό του ελληνικού τουρισμού.





Πηγη
http://www.traveltimes.gr/

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

"ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ"ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΤΑΞΙ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Το μεσημέρι γνωστοποίησαν ότι θα παραταθεί για ένα 24ωρο η απεργία, ως τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά το απόγευμα στο site του ΣΑΤΑ αναρτήθηκε ανακοίνωσε "η απεργία συνεχίζεται επ' αόριστο".



«Η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστο, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο. Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.



Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν ειλικρινή συγνώμη, όπως αναφέρουν, από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες.



Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.



Πορεία στη Βουλή



Το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη, και πορεία προς τη Βουλή, χωρίς αυτοκίνητα ενώ αύριο αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών.



Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζουν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την Παρασκευή, ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε ότι ο κλάδος προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας αν το υπουργείο παραμείνει ανυποχώρητο στις θέσεις του.



Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούν αυτοκινητιστές και σε άλλες πόλεις της χώρας.





"Ισοτιμια"

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ 7 ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος της φετινής χρονιάς προσδοκώνται έσοδα της τάξης των 4,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τo 1,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί η επέκταση σύμβασης στο ΔΑΑ, η επέκταση σύμβασης και νέες άδειες στον ΟΠΑΠ, η πώληση ποσοστού της ΕΥΑΘ, ΟΛΘ και εξ ολοκλήρου τα κρατικά λαχεία.





Σήμα σε αγορές και τρόικα ότι εξελίσσεται, εντός χρονοδιαγράμματος και με διαδικασίες - εξπρές, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για την άντληση εσόδων 50 δισ. ευρώ έως το 2015, επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση: Παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε χθες προκηρύξεις για την εύρεση συμβούλων για επτά ιδιωτικοποιήσεις. Από τις αναλυτικές προκηρύξεις προκύπτει, μεταξύ άλλων, πως το Δημόσιο προχωρεί στην εκχώρηση νέων αδειών καζίνο, ενώ εκχωρεί σε ιδιώτη το μάνατζμεντ των ΕΛΤΑ πουλώντας τουλάχιστον το 40% της επιχείρησης έως τις αρχές του 2012.



Παράλληλα «δίνει» σε ιδιώτες τη συντήρηση των δικτύων του ΟΣΕ αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση των μεγάλων σταθμών (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο) ενώ συστήνει -προς πώληση- εταιρείες ειδικού σκοπού για την τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από την εμπορική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού και μετάλλων στη Β. Ελλάδα.



Εσοδα

Έως το τέλος της φετινής χρονιάς προσδοκώνται έσοδα της τάξης των 4,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ μόνο εντός του τελευταίου τριμήνου του 2011 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 17 κινήσεις. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί η επέκταση σύμβασης στο ΔΑΑ, η επέκταση σύμβασης και νέες άδειες στον ΟΠΑΠ, η πώληση ποσοστού της ΕΥΑΘ, ΟΛΘ και εξ ολοκλήρου τα κρατικά λαχεία. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, έως την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν προσφορές οι ενδιαφερόμενοι σύμβουλοι για τις εξής αποκρατικοποιήσεις:



1. Την πώληση, εντός του τετάρτου τριμήνου του 2011, του 49% του Καζίνο της Πάρνηθας. Παράλληλα οι σύμβουλοι θα αναλάβουν να παρουσιάσουν στο Δημόσιο τις επιλογές του, για την αποκόμιση πρόσθετων εσόδων, όσον αφορά τη διαχείριση του καθεστώτος αποκλειστικότητας που ισχύει για τις υφιστάμενες άδειες, αλλά και τις δυνατότητες έκδοσης νέων.



2. Την πώληση, έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012, τουλάχιστον του 40% των ΕΛΤΑ σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα έχει και τον έλεγχο του μάνατζμεντ της εταιρείας.



3. Την πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την εκχώρηση σε ιδιώτες με συμβάσεις παραχώρησης της εμπορικής εκμετάλλευσης των μεγάλων σιδηροδρομικών σταθμών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο και την εκχώρηση σε ιδιώτες της συντήρησης του δικτύου, μέσω της σύστασης θυγατρικής (ROSCO).



4. Την πώληση εταιρειών ειδικού σκοπού που θα ενσωματώσουν τα δικαιώματα του Δημοσίου επί των μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου από την εμπορική εκμετάλλευση μεταλλευτικών κοιτασμάτων στη Β. Ελλάδα (Χαλκιδική και Θράκη). Τα πρώτα έσοδα αναμένονται εντός του τετάρτου τριμήνου του 2012



5. Την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή, εντός του τετάρτου τριμήνου του 2011, του 55,2% που διαθέτει το Δημόσιο στη ΛΑΡΚΟ.



6. Την ομαδοποίηση των περιφερειακών μικρών λιμανιών και μαρίνων της χώρας (πλην των 12 μεγάλων - Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Ραφήνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας) και τη σύσταση ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες θα ιδιωτικοποιηθούν στη συνέχεια.



7. Την ομαδοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (πλην του αεροδρομίου του Ηρακλείου) και την εύρεση στρατηγικών επενδυτών για την εκμετάλλευσή τους.



Στη Βουλή το Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ταμείου που θα «τρέξει» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος. Διευθύνων σύμβουλος του ταμείου αναλαμβάνει ο Κ. Μητρόπουλος, πρόεδρος αναλαμβάνει ο καθηγητής Ι. Κουκιάδης. Εντεταλμένος σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος θα είναι ο Αν. Ταπραντζής. Ως μέλη επιλέχθηκαν ο Α. Βαρθολομαίος και η Α. Ζωηρού.



Επίσης, ως παρατηρητές θα συμμετάσχουν δύο εκπρόσωποι της Κομισιόν και των χωρών της Ευρωζώνης που θα έχουν το δικαίωμα να ορίζουν τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων. Το ταμείο πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του το αργότερο μέχρι αύριο και θα είναι ο «προσωρινός ιδιοκτήτης» των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών. Σε πρώτη φάση στο νέο ταμείο θα μεταβιβαστούν όλες οι συμμετοχές του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, εισηγμένες και μη, και σε δεύτερο χρόνο τα υπόλοιπα κρατικά.



Προσφορές έως 25 Iουλίου

Σε συμβούλους για:



1. Πώληση 49% του Kαζίνο Πάρνηθας-Eκχώρηση νέων αδειών καζίνο



2. TPAINOΣE Πώληση 49% - συμβάσεις παραχώρησης για τους πέντε μεγάλους σταθμούς της χώρας - πώληση νέας θυγατρικής (ROSCO) για συντήρηση δικτύου



3. Περιφερειακά αεροδρόμια (ομαδοποίηση και εύρεση στρατηγικών επενδυτών)



4. Mικρά λιμάνια και μαρίνες (ομαδοποίηση - σύσταση ανωνύμων εταιρειών και ιδιωτικο­­ποίηση)



5. EΛTA Πώληση τουλάχιστον 40% σε στρατηγικό επενδυτή και εκχώρηση του μάνατζμεντ.



6. Πώληση εταιρειών ειδικού σκοπού, στις οποίες θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου επί μελλοντικών εσόδων από εμπορική εκμετάλλευση μεταλλευτικών κοιτασμάτων στη B. Eλλάδα.



7. ΛAPKO Πώληση του 55,2% σε επενδυτή - εκχώρηση του μάνατζμεντ.



"Η"

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kedrodasos

ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ part 2/2

ΓΙΟΡΤΗ ταινία μαθητών ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ 2011

ΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ταινία μαθητών ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ 2010

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, 1983 - 2010

Έκθεση φωτογραφίας, σκηνογραφίας, κουστουμιών και ειδικών εφέ "Το Νησί" 1η στάση στα Χανιά

Έκθεση φωτογραφίας, σκηνογραφίας, κουστουμιών και ειδικών εφέ "Το Νησί" 1η στάση στα Χανιά

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ενημερωτικό κιόσκι στην πλατεία της Μητροπόλεως στην είσοδο του ενετικού λιβανιού των Χανίων, έθεσε από σήμερα, Παρασκευή, σε λειτουργία ο δήμος Χανίων.



Από το ειδικό περίπτερο (κιόσκι) δίνονται ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.



Το χώρο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, που εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη μέχρι και σήμερα τουριστική κίνηση στα Χανιά.



«Είμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία για την τουριστική κίνηση είναι ενθαρρυντικά. Η επιτυχής πορεία των επισκέψεων με πλοία κρουαζιέρας, σε συνδυασμό με τις αυξημένες αφίξεις στο αεροδρόμιο και το λιμάνι Χανίων, μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε.



Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα κατέπλευσε στη Σούδα ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο με περίπου 4.000 επιβαίνοντες, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται με πλοία κρουαζιέρας στα Χανιά περίπου 16.000 επισκέπτες.



Ωστόσο, ο δήμαρχος τόνισε ότι για να διατηρηθεί η καλή εικόνα των Χανίων χρειάζεται συνεχής προσπάθεια.



«Καλώ τους δημότες να συνεργαστούν με το Δήμο. Τους καταστηματάρχες, να είναι προσεκτικοί, να αποφύγουν ειδικά στο παλιό λιμάνι την άγρα πελατών, είναι κάτι που σημειώνουν οι τουρίστες κρουαζιέρας στα ερωτηματολόγια που τους δίνομε», δήλωσε.



http://www.kathimerini.gr/

Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ"ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδης έθεσε τη μεγαλόνησο στη διάθεση της διεθνούς κοινότητας



Την Κρήτη προτείνει ως σημείο συλλογής και μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη





Την προσφορά της Κρήτης ως κέντρου για τη συλλογή και μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Λιβύη έθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, στη διάρκεια συνάντησης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Λαμπρινίδης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.





Ο κ. Λαμπρινίδης μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά την συνάντηση, αναφέρθηκε στο μεγάλο, όπως είπε, θέμα που είναι η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Λιβύη.





«Είναι απελπιστική η κατάσταση» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «στο θέμα αυτό η Ελλάδα έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».



«Επανέλαβα τη διάθεσή μας η Κρήτη να λειτουργήσει ως κέντρο, τόσο συλλογής όσο και μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη» είπε.





Τόνισε, επίσης, ότι η δημιουργία του νέου πολιτικού καθεστώτος δε θα πρέπει να περιμένει την απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι, αλλά πρέπει να προωθείται παράλληλα με τις διαδικασίες λύσης της κρίσης στη Λιβύη.





Αναφερόμενος στη μετάβαση της χώρας προς την Δημοκρατία ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην αποκλειστεί κανείς από τη διαδικασία αυτή. Αυτό συμπεριλαμβάνει και ανθρώπους που είναι σήμερα στο καθεστώς στην Τρίπολη, όχι τον Καντάφι τον ίδιο, αλλά δεν μπορεί να έχουμε μία μετάβαση στη δημοκρατία όπου να αποκλείουμε κάποιους.»



Η Λιβύη είναι μία χώρα που θα μπορούσε, εάν δεν συμφωνήσουν όλοι, να σπάσει σε πολλά κομμάτια και πριν φτάσουμε στη δημοκρατία, να έχουμε σημαντική βία. Αυτό, έχουμε υποχρέωση ως διεθνής κοινότητα, να το αποφύγουμε».







«Μπορούμε να στηρίξουμε την πορεία προς την Δημοκρατία, αλλά πρέπει οι ίδιοι οι Λίβυοι να αποφασίσουν πώς θα πάνε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλους» κατέληξε ο υπουργός.





Ο κ. Λαμπρινίδης, μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι συνεχίζεται η προετοιμασία της κοινής συνεδρίασης των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση, εξέφρασε την ελπίδα του να επαναλειτουργήσει σύντομα η Εκκλησιαστική Σχολή στην Χάλκη.





Συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο





Την συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξήρε ο κ. Λαμπρινίδης, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.





Ο κ. Λαμπρινίδης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο.





Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας υπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ίμβρο.







"ΒΗΜΑ"

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Στις 31 Ιουλίου οι Ζωνιανοί σπάνε το ρεκόρ Γκίνες!

Στις 31 Ιουλίου οι Ζωνιανοί σπάνε το ρεκόρ Γκίνες!: "Στο πλαίσιο της φετινής γιορτής παρασκευάστηκε ένα τυρί τύπου Γραβιέρα, το οποίο θα αποτελέσει την αφορμή η περιοχή και οι κτηνοτρόφοι της να μπουν στο Βιβλίο Γκίνες"

"cretalive.gr"

Στην Ολυμπιάδα Βιολογίας Χανιώτισσα μαθήτρια

Στην Ολυμπιάδα Βιολογίας Χανιώτισσα μαθήτρια: "Στην Κίνα"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ




Τί μπορεί να κρύβεται;





Την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για το τι πυρομαχικά κρύβουν οι αποθήκες της βάσης της Σούδας -οι αναφορές κάνουν λόγο για βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου- και πώς αυτά συντηρούνται, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος, τονίζει ο επιστημονικός συνεργάτης στον "Δημόκριτο", χημικός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Νίκος Κατσαρός.



Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Κύπρο, επικοινωνήσαμε με τον κ. Κατσαρό και τού ζητήσαμε την άποψή του για το τι συμβαίνει στη βάση της Σούδας.



Ο κ. Κατσαρός απάντησε:



"Είχε και παλαιότερα αναφερθεί με κάθε βεβαιότητα ότι υπάρχουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στη βάση της Σούδας. Είναι γνωστό ότι τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου είτε χρησιμοποιηθούν στις βάσεις για ασκήσεις είτε στρατιώτες οι οποίοι έρχονται σε επαφή, οπωσδήποτε μπορούν να μολυνθούν από το απεμπλουτισμένο ουράνιο.



Αλλά και σε κάποια απρόβλεπτη περίπτωση ατυχήματος και έκρηξης στις αποθήκες όπου υπάρχουν τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, τότε αυτά μπορούν να μολύνουν και το χώρο της βάσεως αλλά ενδεχόμενα και τον χώρο έξω από τη βάση με απεμπλουτισμένο ουράνιο.



Είναι επίσης γνωστό ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο αποδίδει ραδιενέργεια για πάρα πολλά χρόνια και είναι ύποπτο για καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις. Επίσης μολύνει τόσο το θαλάσσιο περιβάλλον όσο και την τροφική αλυσίδα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο συνέβη στο Κόσοβο.



Θα πρέπει λοιπόν οι ελληνικές Aρχές να γνωρίζουν καλά πού είναι αποθηκευμένα αυτά τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και τις συνθήκες με τις οποίες συντηρούνται έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο πιθανό ατύχημα".



Ακόμα ο κ. Κατσαρός αναφέρει ότι "είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και εκρηκτικά βλήματα τα οποία περιέχουν δυναμίτιδα και τα οποία θα πρέπει να συντηρούνται με τις κατάλληλες συνθήκες, ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, ώστε να αποφευχθεί κάποιο παρόμοιο ατύχημα.



Και επειδή αυτά δεν είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό, θα πρέπει η στρατιωτική ηγεσία, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ελληνικές αρχές να ζητήσουν μια πλήρη ενημέρωση και μια παρακολούθηση και εποπτεία των αποθηκών που έχουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, είτε εκρηκτικά βλήματα οιασδήποτε μορφής".



Πηγη

http://www.cretalive.gr/

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

Η κλιματική αλλαγή επιταχύνει το ποσοστό με το οποίο τα ζώα και τα φυτά εκλείπουν. Μέχρι το τέλος του αιώνα, ένα στα δέκα είδη θα μπορούσε να βρεθεί στα πρόθυρα της εξάλειψης, εξαιτίας των συνεπειών της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Τα συμπεράσματα της έρευνας ενισχύουν την άποψη ότι η γη δοκιμάζει αυτήν την περίοδο μια παγκόσμια μαζική εξάλειψη, όπου το ποσοστό στο οποίο τα είδη χάνονται είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από τα ιστορικά ποσοστά εξαλείψεων. Πρόκειται για την έκτη μεγάλη μαζική εξάλειψη στην ιστορία της ζωής στη γη. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι περίπου το 10% των ειδών που βρίσκονται εν ζωή σήμερα θα μπορούσε να εξαφανιστεί μέχρι το 2100. Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα μεταβαλλόμενα μοντέλα των βροχοπτώσεων και η αυξανόμενη όξυνση των ωκεανών επιδρούν συνολικά στη βιωσιμότητα των τρωτών ειδών. Στους ωκεανούς, για παράδειγμα, η αυξανόμενη οξύτητα απειλεί την επιβίωση των οργανισμών που ζουν στους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ οι αυξανόμενες θερμοκρασίες ωθούν μερικά είδη φυτών και ζώων που ζουν σε βουνά να μεταναστεύουν σε υψηλότερα σημεία. «Η έρευνά μας αποτελεί μια πρόσκληση για δράση. Ο μεγάλος αριθμός των ειδών που μειώνονται ήδη θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν τα πράγματα συνεχίσουν όπως σήμερα. Είναι η στιγμή να σταματήσουμε να προβάλλουμε τις αβεβαιότητες ως δικαιολογία για να μη δράσουμε», επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης.



"Η"

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ:"ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ"

Την ανάγκη να εφαρμοστεί με συστημικό τρόπο και πειθαρχία το σχέδιο της κυβέρνησης επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και «εμπιστοσύνη στους χειρισμούς που κάνουμε ως χώρα».



Υπογράμμισε ακόμη ότι έχει «πολύ μεγάλη σημασία όλα να γίνονται σε κλίμα εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής γιατί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα πρέπει να κατανοήσει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στο μεγάλο γήπεδο της Ευρώπης και των διεθνών αγορών, ευτυχώς ή δυστυχώς –και εδώ τώρα ζούμε το δυστυχώς- επηρεάζουν τη ζωή, το εισόδημα, την περιουσία, την προοπτική, το δικαίωμα στην εργασία και επηρεάζουν και το μέλλον των παιδιών μας».



Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εθνικό σχέδιο και προτεραιότητες και πως γνωρίζει ποιοι κίνδυνοι βρίσκονται μπροστά της, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε «ωφέλιμο αποτέλεσμα μέσα από την κρίση».



«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κρίση λειτουργεί ως προοίμιο μίας λύσης, η οποία πάντα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά», κατέληξε.



Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι θεσμικό δικαίωμα του κόμματός του να έχει πλήρη και αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του καθ ύλιν αρμόδιου υπουργού, σε σχέση «με τις ραγδαίες εξελίξεις και διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα πρόβλημα που εμείς, από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι δεν είναι ελληνικό αλλά είναι ευρωπαϊκό και απαιτείται, μέσα από δύσκολους χειρισμούς, πολιτική λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη από τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.



Όπως είπε, «η πλήρης, έγκυρη ενημέρωση σε ό,τι έχει να κάνει με όλες τις λεπτομέρειες ενός πολύπλοκου ζητήματος, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη σκληρή κριτική μας, αλλά και με τις προτάσεις μας να συμβάλουμε ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό».



"Ισοτιμια"

ΙΚΑ:ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ 3.5 ΔΙΣ.

Μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων συνολικά κατά 3,3 δισ. ευρώ πέτυχε στο ασφαλιστικό σύστημα το υπουργείο Εργασίας.

Κάνοντας έναν απολογισμό ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι οι δαπάνες που μειώθηκαν ανέρχονται στα 2,53 δισ. ενώ 756 εκατ. προέκυψαν επιπλέον από την αύξηση εσόδων.



Οι μειώσεις αυτές προέρχονται κατά 1,077 δισ. ευρώ από τις περικοπές στα φάρμακα και σε άλλες δαπάνες υγείας καθώς και 1,045 δισ. από τις περικοπές των δώρων στις συντάξεις.



Όπως είπε ο υπ. Εργασίας υπάρχει πρόβλημα στο ποσοστό απορρόφησης της κρατικής επιχορήγησης, η οποία το α΄ εξάμηνο στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων έχει φτάσει στο 62,17% της συνολικής επιχορήγησης, ενώ η αντίστοιχη απορρόφηση για το ΙΚΑ φθάνει το 91%.



Οριοθετώντας τους άλλους στόχους για το επόμενο διάστημα ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι:

1. Μέχρι τις 20 Ιουλίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη νέα λίστα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

2. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ.

3. Μέχρι τις 20 του μηνός θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

4. Μέχρι 20 Ιουλίου ΙΚΑ και ΟΓΑ ενεργοποιούν την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του εργόσημου.

5 Μέχρι τέλος Αυγούστου ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα επικουρικά ταμεία και οι όποιες προσαρμογές χρειαστεί να γίνουν θα νομοθετηθούν από το

Σεπτέμβριο και θα ισχύσουν από 1/1/2012.



Τέλος ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το ίδρυμα θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης στις επιχειρήσεις που χρωστούν και εκτίμησε ότι 3,5 δισ. επι συνόλου 8,2 δισ. μπορούν να εισπραχθούν καθώς οφείλονται σε επιχειρήσεις που είναι εν ζωή.



isotimia.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

H οποία μπορεί να φτάσει και τα 2.000 μόρια στην Περιφέρεια και στις Τεχνολογικές σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου






Θεαματική πτώση των βάσεων, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 2.000 μόρια στην Περιφέρεια και στις Τεχνολογικές σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου (Ξάνθη, Κοζάνη, Βόλο και Χανιά), «δείχνουν» τα βαθμολογικά στοιχεία των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων.



Παράλληλα, σε όλα τα περιζήτητα τμήματα της χώρας, θα καταγραφεί πτώση των βάσεων, ενώ οι Ιατρικές Σχολές της περιφέρειας θα κινηθούν κάτω από τα 19.000 μόρια. Και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη όμως, θα υπάρξει πτώση των βάσεων στις Ιατρικές Σχολές, αλλά σε μικρότερο βαθμό (150-200 μόρια). Ωστόσο, οι σχολές αυτές, θα κρατηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γύρω στα 19.000 μόρια.





Θεαματική μείωση αριστούχων

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης ανά κατεύθυνση,οι αριστούχοι υποψήφιοι εφέτος μειώθηκαν δραστικά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πέρυσι 1.217 άτομα παρέδωσαν γραπτά στην κατηγορία από 19 έως 20 στη θετική κατεύθυνση, ενώ εφέτος ο αριθμός αυτός «έπεσε» στους 488.





Παράλληλα, όπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός και φροντιστής κ. Γ. Χατζητέγας, εντυπωσιακή πτώση θα καταγραφεί στις τεχνολογικές σχολές και τα φυσικομαθηματικά τμήματα του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, ενώ οι περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου Αθήνας και Θεσσαλονίκης (Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών κλπ.) θα είναι εφέτος κάτω των 19.000 μορίων.





Την ίδια στιγμή, στο πρώτο επιστημονικό πεδίο είχαμε 1.000 λιγότερους αριστούχους σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι οι Νομικές σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν πτώση, που αναμένεται ότι θα φτάσει και τα 400 με 500 μόρια στην Κομοτηνή. Πτώσεις θα έχουν και τα Παιδαγωγικά τμήματα της περιφέρειας. Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί πτώση σε όλα τα περιφερειακά τμήματα που μπορεί να φτάσει και τα 1.500 μόρια.



Συνολικά από τους 85.600 υποψήφιους, οι 30.409 έδωσαν γραπτά με βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Οι 55.191 υποψήφιοι παρέδωσαν γραπτά μεταξύ των δυο βαθμολογικών άκρων (10-20). Ο αριθμός των 6.178 υποψηφίων κατατάσσεται στην κατηγορία των αριστούχων (18-20). Αντιθέτως, από 0 μέχρι 5 έγραψαν 7682 άτομα (8,99%).



Συγκεκριμένα:





- Θεωρητική Κατεύθυνση. Από 36.895 υποψήφιους, κάτω από τη βάση έγραψαν οι 12.717, ενώ μεταξύ 10 και 20 έγραψαν οι 24.178 υποψήφιοι. Στην κλίμακα 19-20 έχουμε εφέτος 319 αριστούχους (253 λιγότερους από πέρυσι). Στην κλίμακα 18-19, καταγράφονται 1.997 άτομα εφέτος (756 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι). Τα περισσότερα γραπτά ωστόσο συνωστίζονται στις βαθμολογίες γύρω από το 15 (2.965 άτομα και ποσοστό 8,04% έγραψαν από 15 έως 16). Γραπτά με χαμηλότατη βαθμολογία (από 0 έως 5 κάτω από τη βάση) παρέδωσαν 3.291 άτομα (13,26%).





- Θετική κατεύθυνση. Από τους 11.665 υποψήφιους, κάτω από τη βάση έγραψαν 1920 άτομα, ενώ μεταξύ των βαθμολογιών 10 και 20 έγραψαν 9.745 υποψήφιοι. Στην βαθμολογική κλίμακα 19-20 έχουμε μόνο 488 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν καταγραφεί στην ίδια κατηγορία 1.217 άτομα. Τα περισσότερα γραπτά συνωστίζονται στην κατηγορία μεταξύ 17 και 18 (1539 άτομα, ποσοστό 13,19% των υποψηφίων). Αντιθέτως, μεταξύ του 0 και του 5 κάτω από τη βάση έγραψαν 422 άτομα (3,61%).





- Τεχνολογική κατεύθυνση 1. Από τους 777 υποψηφίους, κάτω από τη βάση έγραψαν οι 148, ενώ μεταξύ 10 και 20 έγραψαν οι 629 υποψήφιοι. Τα περισσότερα γραπτά συνωστίζονται στις βαθμολογίες μεταξύ 16 και 17 (93 άτομα, δηλαδή 11,97%). Γραπτά μεταξύ 0 και 5 έδωσαν 21 άτομα (2,71%).





- Τεχνολογική κατεύθυνση 2. Από τους 36.263 υποψηφίους, κάτω από τη βάση έγραψαν οι 15.624, ενώ μεταξύ 10 και 20 έγραψαν οι 20.639 υποψήφιοι. Στην κλίμακα 19 - 20 έχουμε μόνο 422 άτομα με άριστα γραπτά, ενώ πέρυσι υπήρχαν 862 άτομα (440 λιγότερα. Στην κλίμακα 18-19 εφέτος υπάρχουν 1379 αριστούχοι, ενώ πέρυσι ήταν 2.622 (1243 λιγότεροι). Τα περισσότερα γραπτά συνωστίζονται στις βαθμολογίες μεταξύ 5 και 6 κάτω από τη βάση! Συγκεκριμένα, 2.508 άτομα (6,92%) παρέδωσαν γραπτά μεταξύ 5 και 6. Συνολικά 3.948 άτομα (10,88%) παρέδωσαν γραπτά μεταξύ των βαθμολογιών 0 και 5.





Ειδικά μαθήματα





Χαμηλές επιδόσεις είχαν οι υποψήφιοι και εφέτος στα ειδικά μαθήματα. Στην Αρμονία το 55,51% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση. Στο Ελεύθερο σχέδιο οι περισσότεροι υποψήφιοι (ποσοστό 34,83%) συγκεντρώθηκαν στις βαθμολογίες από 12 έως 15. Το 32,54% των υποψηφίων συγκεντρώθηκε στις βαθμολογίες από 15 έως 18. Άριστα (18 με 20) «πήραν» μόνο 164 άτομα (ποσοστό 6,72%). Στο Γραμμικό Σχέδιο άριστους βαθμούς έλαβαν 519 άτομα (ποσοστό 22,30%). Οι περισσότεροι υποψήφιοι (ποσοστό 36,95%) πήραν βαθμούς μεταξύ 15-18. Κάτω από τη βάση έγραψε το 16,11% των υποψηφίων.





Στα Αγγλικά το 31,25% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση. Αριστους βαθμούς έλαβε μόνο το 2,95% των υποψηφίων. Οι περισσότεροι κινήθηκαν στις βαθμολογίες μεταξύ 12 -15. Στα γαλλικά, οι περισσότεροι υποψήφιοι έλαβαν βαθμούς μεταξύ 15-18 και περίπου το 20% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση. Χειρότερες ήταν οι επιδόσεις εκείνων που διαγωνίστηκαν στα Γερμανικά.



"ΒΗΜΑ"

ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με «απόφαση επιστροφής» θα γυρνούν στις χώρες προέλευσής τους








Με διαδικασίες εξπρές θα γίνονται πλέον οι απελάσεις των παράνομων αλλοδαπών μετά και την ισχύ του ν. 3907/2011 με τον οποίο εναρμονίζεται η νομοθεσία της χώρας μας με την Οδηγία 2008/115/ΕΚ.





Με τις διατάξεις της Οδηγίας, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, θεσπίζεται μία εναρμονισμένη, σε επίπεδο κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαδικασία επιστροφής του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας, με στόχο την παύση της παράνομης παραμονής του.





Ως «παράνομη παραμονή» χαρακτηρίζεται η παρουσία στην ελληνική επικράτεια κάθε υπηκόου τρίτης χώρας που «δεν πληροί ή δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις εισόδου, όπως ορίζονται στο άρθρο 5 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν, ή τις λοιπές προϋποθέσεις εισόδου παραμονής ή διαμονής της κείμενης νομοθεσίας».



Για κάθε παράνομα διαμένοντα υπήκοο τρίτης χώρας οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εκδόσουν «απόφαση επιστροφής». Με την απόφαση αυτή κηρύσσεται ως παράνομη η παραμονή υπηκόου τρίτης χώρας και του επιβάλλεται η υποχρέωση επιστροφής:





- στη χώρα καταγωγής του





- σε χώρα διέλευσης, σύμφωνα με κοινοτικές ή διμερείς συμφωνίες επανεισδοχής ή άλλες ρυθμίσεις





- σε άλλη τρίτη χώρα, στην οποία αποφασίζει εθελοντικά να επιστρέψει και στην οποία γίνεται δεκτός.







Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η επιστροφή του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας πραγματοποιείται σε δύο στάδια:





- είτε με την οικειοθελή συμμόρφωσή του, κατά την οποία τηρείται η υποχρέωση επιστροφής εντός της προθεσμίας που ορίζεται για τον σκοπό αυτό στην οικεία «απόφαση επιστροφής».





- είτε, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της προθεσμίας οικειοθελούς αναχώρησης, με την εκτέλεση της «απόφασης επιστροφής» με αναγκαστική απομάκρυνση. Η απομάκρυνση συνίσταται στην φυσική μεταφορά του υπηκόου τρίτης χώρας εκτός ελληνικής επικράτειας.





Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με την εγκύκλιο, έχουν υποχρέωση να εκδίδουν «αποφάσεις επιστροφής» για τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια «ανεξαρτήτως εάν εισήλθαν και διέμεναν παράνομα ή κατέστησαν παρανόμως διαμένοντες στη χώρα».



Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για τους αλλοδαπούς οι οποίοι:





- υπόκεινται σε απαγόρευση εισόδου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού 562/2006 Κώδικα Συνόρων Σένγκεν ή συλλαμβάνονται ή παρακολουθούνται από τις αρμόδιες αρχές σε χέση με παράνομη χερσαία, θαλάσσια ή εναέρια διέλευση των συνόρων και στους οποίους δεν έχει χορηγηθεί στη συνέχεια άδεια ή δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα





- υπόκεινται σε απέλαση που επιβάλλεται με δικαστική απόφαση, ως μέτρο ασφαλείας ή ως παρεπόμενη ποινή ή υπόκεινται σε διαδικασίες έκδοσης.





Επιπλέον, οι υπηρεσίες μετανάστευσης οφείλουν να εκδίδουν «αποφάσεις επιστροφής» στις ακόλουθες περιπτώσεις:





- απόρριψης αιτήματος για αρχική χορήγηση άδειας διαμονής





- απόρριψης αιτήματος για ανανέωση άδειας διαμονής





- ανάκλησης εκδοθείσας άδειας διαμονής





- απόρριψης αιτήματος λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής από τον υπήκοο τρίτης χώρας αιτήματος ανανέωσης της άδειας διαμονής του



απο το ΒΗΜΑ

OnNews: Αγανακτισμένοι προς Καμίνη: «Δεν φεύγουμε από την ...

OnNews: Αγανακτισμένοι προς Καμίνη: «Δεν φεύγουμε από την ...: "«Δεν φεύγουμε από τη πλατεία», είναι το σαφές μήνυμα που στέλνουν οι «αγανακτισμένοι» στον Γιώργο Καμίνη με αφορμή την απόφαση να προχωρήσει..."

OnNews: «Η αναδιάταξη θα γυρίσει το ΕΣΥ 30 χρόνια πίσω»

OnNews: «Η αναδιάταξη θα γυρίσει το ΕΣΥ 30 χρόνια πίσω»: "Φόβους πως η προωθούμενη αναδιάταξη του συστήματος Υγείας θα γυρίσει το ΕΣΥ 30 χρόνια πίσω εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι νοσοκομειακοί γι..."

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Αρχίζει και στο νομό Χανίων η δακοκτονία. Υστερα από προσπάθειες και παρεμβάσεις φορέων, σήμερα αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα, καθορίστηκαν ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του δάκου σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το πρόγραμμα των ψεκασμών ενάντια στον δάκο, ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, "σε συνέχεια των ψεκασμών για την αντιμετώπιση του Δάκου, εκτός από τα Σφακιά και τον Αποκόρωνα, εδόθη εντολή έναρξης δολωματικών ψεκασμών σε περιοχές του Νομού".

Ετσι, σήμερα Σάββατο 9 Ιουλίου θα γίνουν ψεκασμοί σε: Ακρωτήρι, Μουρνιές, Νεροκούρου, Σταλός, Αγ. Μαρίνα, Πλατανιάς, Βρύσσες Κυδωνίας, Πατελάρι, Μόδι, Γεράνι, Λουτράκι, Κεφάλια, Κεραμωτή.

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου θα γίνουν ψεκασμοί στις περιοχές: Βαρύπετρο, Βαμβακόπουλο, Γαλατάς, Αγιά, Κυρτομάδω, Θέρισο,

Κοντομαρί, Βλαχερωνίτισσα, Ξαμουδοχώρι, Κυπάρισσος, Κάτω Κάμπος, Σφηνάρι, Πλάτανος, Γραμβούσα,

Καστέλλι, Καλουδιανά, Δραπανιάς, Κάτω Φαλελιανά, Ραβδούχα, Αφράτα, Καμισιανά, Ταυρωνίτης, Πολεμάρχι, Βούβες.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου θα γίνουν ψεκασμοί στις περιοχές: Δαράτσο, Συρίλι, Ντερές, Ζουνάκι, Σπηλιά, Ροδωπού, Χρυσαυγή.


Πηγη
"Χανιωτικα Νεα"

ΕΦΕΤ:ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 327.000 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ, σε 52 επιχειρήσεις τροφίμων, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών.



Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.



Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.





"isotimia.gr"

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΚΙΣΣΑΜΟΣ-ΚΙΣΑΜΟΣ (ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ): Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ

ΚΙΣΣΑΜΟΣ-ΚΙΣΑΜΟΣ (ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ): Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ: "Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2007 ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΠΕΝΕΙ Η ΙΔΕΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΥΑΔΥΚΤΙΟ. ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΡ..."

(ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ)

ένας Έλληνας πολίτης: ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜ...

ένας Έλληνας πολίτης: ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜ...: "Κανείς δεν μιλάει για την μεγάλη προδοσία που γίνεται στην Ελλάδα, που ξεπουλάμε με τον εφαρμοστικό νόμο ( διαβάστε τον νόμο με σχόλια ) ..."

Sto klari: Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας!

Sto klari: Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας!: "Η ιστοσελίδα γραφείου real estate στον Καναδά, ασχολείται με τις αγοραπωλησίες νησιών. έχει λοιπόν ξεχωρίσει και προβάλλει γι αυτ..."

KISAMOS MUSIC & CULTURE - ΚΙΣΑΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ - ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ

KISAMOS MUSIC & CULTURE - ΚΙΣΑΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ - ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ: "1944 - 2011 Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον μεγάλο καλλιτέχνη που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες ημέρες. Ο Παναγιώτης Καστά..."

fractal: Ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 200.000 ευ...

fractal: Ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 200.000 ευ...: "ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ... ΜΟΝΟ την Τεταρτη ριξανε 2.200 βομβιδες χημικων και κροτου λαμψης! και παραγγειλανε αλλα 10.000 καιν..."

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μ.ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Για πρώτη φορά μετά το τραγικό γεγονός που του κόστισε την ακοή, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος περιγράφει σε επιστολή που έστειλε στον «Εξάντα» τη μαρτυρία του για τα όσα έζησε στις 15 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.




«Ήταν κάπου 9 το πρωί στις 15 Ιουνίου, όταν έφτασα με το μετρό στο Σύνταγμα. Αποφάσισα να μη βγω στον κεντρικό χώρο της πλατείας αλλά στην έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας. Βγαίνοντας στο πεζοδρόμιο, είδα στη Βασιλίσσης Σοφίας κάτι που με «πάγωσε».



Ένα σιδερένιο τείχος. Ένα τείχος που όμοιό του είχα δει να στήνουν οι πάνοπλοι ισραηλινοί στρατιώτες απέναντι από τους άοπλους Παλαιστινίους αμάχους.



Αμέσως ένα προαίσθημα ανησυχία και ενδόμυχα ένας φόβος αν θέλεις με κυρίεψε. Αυτοί τη φορά ήταν αποφασισμένοι για όλα είπα μέσα μου.



Αυτό με έκανε να είμαι πιο προσεκτικός και πιο επιφυλακτικός. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να ξεσπάσει η «φωτιά».



Οι απλοί έλληνες πολίτες που βρίσκονταν εκεί, ήταν και αυτοί προβληματισμένοι με τους αστυνομικούς «ρόμποκοπ» όπως τους ονόμαζαν κοροϊδευτικά, λόγω των ειδικά ενισχυμένων στολών που φορούσαν.



Η ώρα περνούσε όταν ξαφνικά βρισκόμενος στο τέλος της πλατείας Συντάγματος, άρχισε ομοβροντία χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Μαζική και χωρίς στόχευση. Ο κόσμος πανικόβλητος έτρεχε να κρυφτεί. Και εγώ μαζί τους σε μια γωνιά Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Με το ένα το κινητό για να μεταδίδω με την άλλη η φωτογραφική μηχανή. Τα λεπτά ατελείωτα και μαζί το κλάμα και η δυσφορία στην αναπνοή. «Θα αντέξεις» έλεγα στον εαυτό μου δίνοντας κουράγιο. Βλέπω μέσα από την στοά του υπουργείου Οικονομικών πίσω από τα ΜΑΤ να βγαίνουν κουκουλοφόροι με καδρόνια στα χέρια. «Πάγωσα».



Αυτό δεν πρέπει να το χάσω είπα.



Μα ξαφνικά μπροστά μου σωριάζεται ένας ηλικιωμένος. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Μαζί με κάποιους άλλους συμπολίτες μας, τον σηκώσαμε και τον πήγαμε στο πρόχειρο ιατρείο στην πλατεία.

Περισσοτερα
http://www.real.gr/

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ"









Πού πα ρε Καραμήτρο… Για την κυβέρνηση λέω. Που αποφάσισε (υποτίθεται), υπό την πίεση της Ευρώπης και του ΔΝΤ, να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Ολα, εκτός από εκείνο του… Δημόσιου Υπάλληλου. Οταν όλα ανοίγουν, αυτό κλείνει. Μια και καλή (μια και για πάντα;).



Ελα όμως που οι συντεχνίες τσινάνε. Δεν θέλουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Δεν θέλουν καν τον ανταγωνισμό. Μια χαρά λειτουργούσαν δεκαετίες τώρα, σαν μικρές και μεγάλες επαγγελματικές «φαμίλιες», όπου όχι απλώς καθόριζαν τα του οίκου τους (και «καθάριζαν» όποιον ένιωθαν ότι τους απειλούσε), αλλά μαζί όριζαν τα έξοδα και τα των δικών μας οίκων. Τιμές, επιβαρύνσεις, ποιότητα υπηρεσιών κλπ κλπ πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο...



Δημόσιοι υπάλληλοι κατ’ ουσίαν και αυτοί, υπό την έννοια της μονιμότητας (που ίσχυε μάλιστα μετά θάνατον, για τους… νόμιμους κληρονόμους!), αλλά και της προστασίας από τα κόμματα και το Κράτος (ή το παρακράτος). Προς τα οποία μάλιστα κατέβαλαν και τον όβολό τους, όχι πάντως μέσω της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, όχι πάντα πάνω από το τραπέζι…



Γέννημα – θρέμμα των πολιτικών μας και της ελληνικής (βασιλευόμενης ή προεδρικής, αλλά πάντα κληρονομικής) Δημοκρατίας οι κάθε είδους επαγγελματικές συντεχνίες, μηδέ αυτών του Τύπου εξαιρουμένων. Γι’ αυτό και τώρα μπορούν και αντιδρούν και αντέχουν στις προσπάθειες απελευθέρωσης των επαγγελμάτων. Μία – μία περνάνε μέσα από το πολιτικό σύστημα διατάξεις που ουσιαστικά κρατούν κλειστό το επάγγελμα – ή απλώς αποθαρρύνουν όποιον σκέφτεται να το ακολουθήσει.



Εγώ πάντως τους καταλαβαίνω. Αν δει κανείς τον μέσο όρο του δηλωμένου εισοδήματός τους, θα κλαίει μαζί τους. Πεινάνε οι άνθρωποι, όχι τώρα που πεινάμε όλοι, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια. Και ο λόγος για τον οποίον αντιδρούν είναι διότι σκέφτονται το συμφέρον των δικών σου παιδιών. Για να μην πεινάσουν και αυτά.



Και τι θα κάνουν, πού θα βρουν δουλειά, θα μου πεις. Ο,τι έκανες και εσύ. Θα καταφύγουν στο σύστημα, για να τα… βοηθήσει. Και να του χρωστάνε. Την εργασία (ή την ανεργία).



Στο κάτω – κάτω δεν χρειάζεται να (μπορούν να) είναι όλοι αφεντικά και με άδεια επαγγέλματος. Ας γίνουν και κάποιοι υπάλληλοι. Ιδιωτικοί υπάλληλοι «δημοσίων υπαλλήλων».



Αμ πώς, που έλεγε και ο μακαρίτης ο Χατζηχρήστος…




Στελιος Σοφιανος
"το ΒΗΜΑ"

ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ



Στο λιμάνι της Σούδας τελείωσε το ταξίδι για 21 λαθρομετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε ξύλινο σκάφος από την Τουρκία, κατά δήλωσή τους, με προορισμό την Ιταλία.



Το ξύλινο πλοιάριο μήκους περίπου 30 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν και παιδιά, εντόπισε τα ξημερώματα της Τρίτης σκάφος της Frontex νότια των Κυθήρων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γραμβούσας και Κυθήρων.



Όπως δήλωσε ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων, Αντώνης Δασκαλάκης, «χθες το μεσημέρι από το σκάφος της Frontex εντοπίσθηκε ύποπτο σκάφος το οποίο έπλεε βόρεια της Κρήτης. Γύρω στις 10 το βράδυ, άνδρες του λιμενικού και της Frontex το πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι μετέφερε λαθρομετανάστες».



Οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη τριών ατόμων τουρκικής υπηκοότητας που κατηγορούνται ότι μετέφεραν τους λαθρομετανάστες. Οι δύο από αυτούς δήλωσαν μέλη του πληρώματος.



Οι 21 Αφγανοί που επέβαιναν στο σκάφος οδηγήθηκαν στο παλιό δημαρχείο της Σούδας όπου η Αντιπεριφέρεια Χανίων έστειλε νερά και τρόφιμα για τις πρώτες ανάγκες. Τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση εξέτασαν γιατροί.



Στο σκάφος επέβαιναν 10 άνδρες 3 γυναίκες και 8 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών, ενώ ένα από τα παιδιά για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Χανίων.



Οι αρχές σχηματίζουν δικογραφία η οποία και θα σταλεί στον εισαγγελέα Χανίων ενώ η τύχη των επιβαινόντων θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου που προβλέπει ο νόμος.



www.kathimerini.gr

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ


Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αστυνομικές αρχές στο παλαιό λιμάνι των Χανίων, προανήγγειλε το πρωί ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, προκείμενου, όπως τόνισε, να παταχθεί το φαινόμενο της άγρας πελατών.
«Αποφασίσαμε και πιστεύω αυτή την εβδομάδα να γίνει πραγματικότητα να υπάρξει μικτό συνεργείο, μικτό κλιμάκιο που θα αποτελείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμενικού. Είναι πιθανόν αυτό το κλιμάκιο να ενισχυθεί και από προσωπικό της Αντιπεριφέρειας.
Είμαστε αποφασισμένοι την ατμομηχανή του δήμου που λέγεται λιμάνι και παλιά πόλη να την περιφρουρήσουμε, να την αναβαθμίσουμε γιατί αυτή είναι η πηγή πλούτου για τα Χανιά», τόνισε ο Μανώλης Σκουλάκης.

Πηγη
http://www.newsbomb.gr/

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΜΥΡΤΙΛΑ:ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΗΤΑΣ






Τα μπλε μούρα φροντίζουν το δέρμα και την υγεία του οργανισμού μας κι έχουν πλούσια αντικαρκινική δράση.





Μπλε, το χρώμα του καλοκαιριού! Θάλασσα, γαλανός ουρανός και μύρτιλλα. Ή κατά κόσμο, blueberries. Ένας καρπός που τα οφέλη του δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένα στην χώρα μας, αν και το κλίμα και η ελληνική φύση είναι ιδανικά για την καλλιέργειά του. Απαντώνται αυτοφυή σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, κυρίως στη Δράμα, και της Θεσσαλίας.





Πηγή νεότητας και ομορφιάς

Τα μύρτιλλα αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας. Το δέρμα μας παραμένει σφριγηλό και νεανικό, τα κύτταρά μας αναδομούνται και η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται.

Φτιάξτε scrub σώματος για απαλό και λαμπερό δέρμα με δύο φλιτζάνια καστανή ζάχαρη, δύο κουταλάκια πολτοποιημένα μπλε μούρα και τρία κουταλάκια χυμό λεμονιού.





Η λύση για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος

Καθώς τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, εμφανίζουν έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Χάρη σε αυτές και σε πολλά ακόμη συστατικά τους, εμποδίζουν την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, προλαβαίνοντας λοιμώξεις το ουροποιητικού συστήματος. Για όσους αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, μια χούφτα μύρτιλλα κάθε πρωί μαζί με γιαούρτι μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.





Μπλε καρπός εναντίον του καρκίνου

Οι ανθοκυανίνες, φυτικές ουσίες που περιέχονται στα μύρτιλλα και είναι υπεύθυνες για το μπλε τους χρώμα, μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τον καρκίνο και φαίνεται πως μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois. Αντικαρκινικές κι όχι μόνο ιδιότητες επιδεικνύει η ουσία ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στην φλούδα των μπλε μούρων. Επίσης, εμφανίζει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Μισή κούπα την ημέρα είναι αρκετή για να απολαύσουμε αυτά τα οφέλη. Δοκιμάστε να τα βάλετε μέσα σε κέικ και πίτες.





Τροφή για τον εγκέφαλο

Για να γίνεστε κάθε μέρα κι εξυπνότεροι, προτιμήστε για κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά μια χούφτα ξερά μπλε μούρα. Σύμφωνα με έρευνα του Peninsula Medical School στην Βρετανία, τα μύρτιλλα έχουν την ικανότητα να αντιστρέφουν την σχέση απώλειας μνήμης - ηλικίας, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχουν.





Αν οι παραπάνω ιδιότητες των μύρτιλλων δεν φτάνουν για να σας πείσουν να τα βάλετε στην ζωή και το τραπέζι σας, τότε λάβετε υπόψη ότι είναι επίσης, πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Ε, περιέχουν επίσης, β καροτένιο και τα ιχνοστοιχεία κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο.



Οικονομικά και η καλλιέργεια του blueberry είναι αποδοτική με δεδομένη την υψηλή τιμή του προϊόντος: ένα κεσεδάκι νωπών blueberries Δράμας, βάρους 125 γραμμαρίων, πωλείται στη λιανική τιμή προς 5 ευρώ, ενώ οι χυμοί στοιχίζουν 3,30 ευρώ το μπουκάλι, η κομπόστα και η μαρμελάδα 6,30, η πάστα 7,60 και τα αποξηραμένα φύλλα (πίνονται ως ρόφημα) 1,5 ευρώ η συσκευασία.



"Το Βημα"

Η ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ







Πώς να χρησιμοποιήσετε «αλλιώς» το πιο διάσημο των λαχανικών






Για υγιές δέρμα που ακτινοβολεί φυσικά βάλτε στη διατροφή σας... σάλτσα ντομάτας, μπανάνα, ρόδι, καρότο και σκόρδο



Η λάμψη και η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας! Κι όπως όλα τα μαγικά πράγματα σε αυτή τη ζωή περνάει απ' το στομάχι. Μπορεί να βάζουμε τις ενυδατικές και τα αντηλιακά μας, να δίνουμε λάμψη στο μακιγιάζ μας με διάφορα προϊόντα, όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από την φυσική ομορφιά.




Χρησιμοποιώντας τους θησαυρούς της φύσης, με απλούς τρόπους μπορούμε να ζωντανέψουμε την εσωτερική μας λάμψη. Ο ιστότοπος του περιοδικού Whole Living κάνει έξυπνες προτάσεις για όλους, πλούσιες σε λυκοπένιο, Ω - 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και μεταλλικά στοιχεία.





Σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Η ντομάτα είναι η πλουσιότερη πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει το δέρμα από την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Γιατί όμως, να προτιμήσουμε την σάλτσα;



Σε αντίθεση με άλλα φρούτα και λαχανικά, που χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά, το ψήσιμο της ντομάτας απελευθερώνει περισσότερο λυκοπένιο, καθιστώντας ευκολότερη την απορρόφησή του από τον οργανισμό. Φτιάξτε λοιπόν, μια σάλτσα ντομάτας (ακόμα κι από κονσέρβα) για να συνοδεύσετε τα φαγητά σας. Μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα φρέσκο ελαιόλαδο, το οποίο διευκολύνει την απορρόφηση λυκοπενίου από τον οργανισμό.





Smoothie με μπανάνα και γιαούρτι

Πάρτε μια γερή δόση πρωτεϊνών, καλίου, ασβεστίου, Ω - 3 λιπαρών οξέων και ιχνοστοιχείων με ένα μόνο γευστικό και δροσιστικό πρωινό. Βάλτε μέσα στο μίξερ 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης, μια μέτρια μπανάνα, μισό κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 - 2 μικρές κουταλιές μέλι και 2/3 της κούπας παγάκια. Χτυπήστε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί και σερβίρετε αμέσως.





Φυσικά αναψυκτικά από ρόδι, μούρα ή γκρέιπφρουτ

Οταν θέλετε να δροσιστείτε με ένα αναψυκτικό, προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας με χυμούς φρέσκων φρούτων, κατά προτίμηση από βιολογικές καλλιέργειες και ανθρακούχο νερό. Φροντίστε εάν πάρετε τυποποιημένους χυμούς να μην έχουν πρόσθετη ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες.



Τα μούρα, το ρόδι και όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη C, ενώ η έλλειψη πρόσθετων γλυκαντικών τα κάνει προτιμότερα από τα αναψυκτικά του εμπορίου. Μοιράστε σε δύο ψηλά ποτήρια μισή κούπα χυμό ρόδι, μισή κούπα χυμό γκρέιπφρουτ, τον χυμό από 1 - 2 lime και συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό.

Παγώστε καλά και απολαύστε το αναψυκτικό σας με πάγο και μια φέτα λεμόνι.





Στήθος κοτόπουλο «παναρισμένο» με καρύδια

Για ένα ελαφρύ υγιεινό γεύμα, εμπλουτισμένο με Ω - 3 λιπαρά οξέα ετοιμάστε στήθος κοτόπουλου με επικάλυψη από καρύδια, μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών.



Για να φτιάξετε την θρεπτική κρούστα, βάλτε μέσα στο μπολ του μίξερ 2 ξερές φέτες ψωμί ολικής άλεσης, μισή κούπα καρύδια και 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα μίγμα λεπτοκομμένο σαν τριμμένη φρυγανιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ένα μεγάλο αυγό. Προτού ψήσετε το κοτόπουλο, βουτάτε το στήθος μέσα στο αυγό και κατόπιν στο μίγμα με το καρύδι.





Smoothie με καρότο και μάνγκο

Το καρότο αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις για ένα εναλλακτικό πρωινό, χάρη στο β - καροτένιο που στρώνει το έδαφος για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από άδειο στομάχι. Με τη σειρά του το μάνγκο εμπλουτίζει το πρωινό μας με βιταμίνες Β6, C και Ε, ενώ χαρίζει στο χυμό μας γλυκιά γεύση και παχιά υφή.

Χτυπήστε στο μίξερ για μισό λεπτό μισή κούπα χυμό καρότου, ¼ της κούπας μικρά

κομμάτια μάνγκο και ¼ της κούπας πάγο. Καλή απόλαυση!





Ομελέτα με λαχανικά

Η πεποίθηση πολλών επιστημόνων ότι το μεταλλικό στοιχείο σελήνιο βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, το καθιστά απαραίτητο συστατικό της διατροφής για ένα υγιές δέρμα. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι οι ξηροί καρποί, ιδιαίτερα τα καρύδια, τα δημητριακά, τα αυγά, το σκόρδο, τα θαλασσινά και το κρέας.



Μια ελαφριά διατροφική πρόταση για το καλοκαίρι είναι μια ομελέτα με ντομάτα και φρέσκα λαχανικά, που μπορεί να αντικαταστήσει ένα από τα σνακ ή προσθέτοντας κάποιο τυρί ή light αλλαντικό ή ακόμα και πατάτες μπορεί να γίνει ένα κύριο γεύμα. Για extra βιταμίνη C ψιλοκόψτε πολύχρωμες πιπεριές κι αν το αντέχετε, προσθέστε λίγο σκορδάκι στην σάλτσα ντομάτας.



"το Βημα"