Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ανεπιθύμητοι στο ΕΚΗ όσοι ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο!

Ανεπιθύμητοι στο ΕΚΗ όσοι ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο!: "Μετά από απόφαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου"

Ειρηνική βραδινή πορεία στο Ηράκλειο

Ειρηνική βραδινή πορεία στο Ηράκλειο: "Σε κεντρικούς δρόμους της πόλης - Διακριτική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ"

real.gr - ALTER ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

OnAirNews: Βίντεο ΣΟΚ!Του ανοίγει το κεφάλι χωρίς λόγο(ΒΙΝΤΕΟ...

OnAirNews: Βίντεο ΣΟΚ!Του ανοίγει το κεφάλι χωρίς λόγο(ΒΙΝΤΕΟ...: "Χωρίς λόγο αστυνομικός σηκώνει το γκλόπ και με όλη την δύναμη του χτυπάει στο κεφάλι διαδηλωτή που δεν φοράει ούτε κουκούλα ούτε κράνος αλλά..."

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΡΩΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη της οικονομικής κρίσης, χωρίς όμως να υιοθετήσει μια «ισοπεδωτική συνταγή», εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το Βουκουρέστι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο Ρουμάνος ομόλογός του, Τραΐάν Μπασέσκου, ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε την ανάγκη να προστατευτούν τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βαλκανική πολιτική της Ελλάδας, στη στήριξη που παρέχει η Αθήνα στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας ότι, στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, στόχος είναι ένα «οριστικό όνομα, για όλες τις χρήσεις».

«Η Ελλάδα επιδιώκει μια λύση που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα της περιοχής. Ένα όνομα οριστικό, για όλες τις χρήσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει να τροφοδοτεί τον πυρετό του εθνικισμού. Δεν αποκτά, όμως, κάνεις ιστορικό παρελθόν στήνοντας ανδριάντες».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να λάβει τέλος η τουρκική εισβολή και κατοχή και να επιτευχθεί μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και ευρωπαϊκή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρουμανίας εξέφρασε την κατανόηση και την πλήρη στήριξή του «στα δύσκολα μέτρα που αναγκάζεται να πάρει η Ελλάδα» και υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία, προς όφελος και των δύο λαών.

Πηγη
"zougla.gr" 

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Σε εξέλιξη νέα επεισόδια στο Σύνταγμα

Συγκεντρώθηκαν ξανά οι «Αγανακτισμένοι»







Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη πλατεία Συντάγματος μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Οι κεντρικές λεωφόροι παραμένουν κλειστές για τα αυτοκξνητα, ενώ εκατοντάδες πράσινα λέιζερ «στοχεύουν» τη Βουλή. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική εξαιτίας της υπερβολικης χρήσης δακρυγόνων νωρίτερα σήμερα. Οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στην πλατεία λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφων το μεσημέρι. Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότους λάμψης έπεσαν στην Αμαλίας και στις 9 το βράδυ.Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία εννέα άτομα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε 14 συλλήψεις και δέκα επτά προσαγωγές.








Νωρίτερα σήμερα η πλατεία Συνταγματος είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης.




Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, με εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και ξενοδοχεία.





Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.



Πάντως το απόγευμα δημιουργήθηκε ένταση, με αντεγκλήσεις, μπροστά από τη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι τους απέκλεισαν από την περαιτέρω πορεία τους. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι τις 7 το απόγευμα είχε προχωρήσει σε 14 συλλήψεις και 17 προσαγωγές.



Ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλές βιτρίνες καταστημάτων της οδού Ερμού και του Συντάγματος.



Νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκαν ομπρέλες που βρίσκονται έξω από το κατάστημα Public, ενώ οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδόφραγμα στην Καραγιώργη Σερβίας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ομπρέλα από τα McDonald's.



Στο μεταξύ, κλειστοί είναι από το πρωί οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.



Ναυτεργάτες επιχείρησαν να αποκλείσουν το λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων προς Κυκλάδες. Κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.



«Μπλόκο» στην πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή οργανώνουν για αύριο οι «Αγανακτισμένοι».



Οι αυριανές κινητοποιήσεις



Αύριο, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, προγραμματίζεται η περικύκλωση της Βουλής και τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» καλούν σε συγκεντρώσεις στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.



Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι καλούν, επίσης, τους οδηγούς ΙΧ να βοηθήσουν την περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις οκτώ το πρωί συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».



«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία αύριο το πρωί στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.



Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια στις 10 το πρωί.



"Τα Νεα"

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα 21/6: Ψήφος μη εμπιστοσύνης από τον λαό!

Ο "ΚΥΡ"ΣΑΤΥΡΙΖΕΙ

Πηγη
"Βημα"

OnNews: ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙ...

OnNews: ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙ...: "Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δι..."

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Η απόλυτη κηδεμονία

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Η απόλυτη κηδεμονία: "Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 Η απόλυτη κηδεμονία Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr Το πρωινό της Τετάρτης,..."

Bloggers ενωμένοι ποτέ νικημένοι!!: αγαπητέ αστυνομικέ!... Σε λέω αγαπητό, ...

Bloggers ενωμένοι ποτέ νικημένοι!!: αγαπητέ αστυνομικέ!...
Σε λέω αγαπητό, ...
: "αγαπητέ αστυνομικέ!... Σε λέω αγαπητό, παρότι… Όταν έδινα εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, με είχες φιλοδωρήσει με ένα φάκελο ικανό..."

'σώψυχα και λίγη πλάκα...: τα ρέστα μου!

'σώψυχα και λίγη πλάκα...: τα ρέστα μου!: "χῶμα ἑλληνικό, Γ. Δροσίνης Τώρα ποὺ θὰ φύγω καὶ θὰ πάω στὰ ξένα, καὶ θὰ ζοῦμε μῆνες, χρόνους χωρισμένοι, ἄφησε νὰ πάρω κάτι κι ἀπὸ σέν..."

Μεσοβδόμαδα ανοίγει το Συνταξιοδοτικό | Sigma Live

Μεσοβδόμαδα ανοίγει το Συνταξιοδοτικό | Sigma Live

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

"ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ"

 
 
Ο Τζόναθαν Τζόουνς γράφει στον «Guardian» γιατί πρέπει να ενισχυθεί ο ελληνικός τουρισμός
«Βοηθήστε την Ελλάδα να σωθεί!»
«Οι πολιτιστικές διακοπές στην Ελλάδα ίσως μπορούν να βοηθήσουν τώρα αυτόν τον όμορφο τόπο, και ως εκ τούτου την ευρωπαϊκή οικονομία» γράφει αυτή την εβδομάδα ο δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Τζόναθαν Τζόουνς
 

«Οι διακοπές για να δείτε έναν απ' τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας μπορεί να είναι και η ώθηση που χρειάζεται τώρα η (ελληνική) οικονομία. Εξάλλου, τους χρωστάμε για τους Δελφούς» γράφει αυτή την εβδομάδα ο δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Τζόναθαν Τζόουνς, στο blog του «On art» (Περί τέχνης).

«Φαινομενικά είναι λίγο εκτός θέματος, τη στιγμή που οι διαδηλωτές στην Αθήνα κλονίζουν το ανησυχητικά εύθραυστο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και ένα έθνος εξαναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στον οικονομικό μαζοχισμό και ποιός ξέρει τι άλλο. Αλλά η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη, και, στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι καθόλου εκτός θέματος. Ο τουρισμός παραμένει μια ελπίδα που 'χει απομείνει στην ελληνική οικονομία και γι' αυτό, καθώς προχωρά το καλοκαίρι, αξίζει να σκεφτούμε μερικούς καλλιτεχνικούς και αρχιτεκτονικούς λόγους για να την επισκεφτούμε» συνεχίζει ο ίδιος προτρέποντας τους αναγνώστες (και επίδοξους ταξιδιώτες) να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: την επίσκεψη στις γεωγραφικές και πολιτιστικές ομορφιές της Ελλάδας αλλά και την οικονομική αρωγή μ' ένα πνεύμα αλληλεγγύης.

«Οι Δελφοί, στην Ελλάδα, έχουν την ισχυρή αξίωση να θεωρούνται το πιο θαυμάσιο τοπίο πάνω στη γη. Απ' την τελευταία, σύντομη επίσκεψή μου εκεί, μού έχουν εντυπωθεί στο μυαλό σαν το αρχέτυπο όλων των κλασικών έργων ζωγραφικής με τοπία, η ονειρική τοποθεσία, που μ' ένα τρόπο, ο Τέρνερ, ο Κλοντ και ο Πουσέν προσπαθούσαν να απεικονίσουν» στα έργα τους, επισημαίνει ο Τζόουνς που απ' ότι φαίνεται λατρεύει το συγκεκριμένο μέρος της χώρας μας.

«Στη μνήμη μου, ο κρυστάλλινος, γαλανός ουρανός των Δελφών, φωτίζει τα μάρμαρα και ασημώνει τα φύλλα των λιόδεντρων, κάνοντάς τα να σπινθηροβολούν καλύτερα ακόμα και σε σχέση με τα φωτεινότερα έργα του Τέρνερ. Το τοπίο αυτό μοιάζει να γεννήθηκε στον ουρανό, είναι αιθέριο. Τα γνήσια χρώματά του και η τέλεια αρμονία της κουλτούρας και φύσης το ανυψώνουν στον φανταστικό κόσμο των θεών. Στους Δελφούς, η ελληνική μυθολογία γίνεται πραγματικότητα» τονίζει ο ίδιος αφού αναφερθεί διεξοδικά στην ιερότητα του τόπου όπου λατρευόταν ο θεός Απόλλων.

«Αυτό είναι που ερεθίζει τη σκέψη μας σχετικά με τις ελληνικές αρχαιότητες: σε κάνουν να πιστεύεις σε μας, τους ανθρώπους. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός συνδύαζε την περιέργεια, τη φαντασία και το πάθος για την ομορφιά σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταστεί παράδειγμα για μας από τότε - αυτό το «κλασικό» μοντέλο μιας υγιούς κουλτούρας. Όταν επισκέπτεσαι τους εκπληκτικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας καταλαβαίνεις γιατί οι Ιταλοί της Αναγέννησης και οι νεοκλασικιστές του 18ου αιώνα σέβονταν τους αρχαίους Έλληνες. Η Ακρόπολη στην Αθήνα, σαν τους Δελφούς, φαίνεται να πετά στα ουράνια της απόλυτης ομορφιάς, όχι μόνο για να στέκει ψηλότερα απ' τη σύγχρονη πόλη, αλλά, στην πραγματικότητα, για να συνδέεται με τους θεούς του Ολύμπου κατ' έναν τρόπο» και προσθέτει το Ναύπλιο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και την Κρήτη (του μινώταυρου) στις προτάσεις του. «Αυτά τα μέρη θα κυνηγούν τα όνειρά σας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Και επιπλέον, έχουν παραλίες»…

«Οι πολιτιστικές διακοπές στην Ελλάδα ίσως μπορούν να βοηθήσουν τώρα αυτόν τον όμορφο τόπο, και ως εκ τούτου την ευρωπαϊκή οικονομία. Μπορούν όμως να μας βοηθήσουν, σ' αυτούς τους χαοτικούς καιρούς, να θυμηθούμε τί μπορούν να επιτύχουν τα ανθρώπινα όντα. Η Ελλάδα, εν μέσω θύελλας, κατέχει μερικά απ' τα πιο λαμπρά μνημεία που έχετε δει ποτέ: πέτρες που αντανακλούν εμάς τους ανθρώπους με τον πιο κολακευτικό τρόπο. Για την ανθρωπότητα είναι το όγδοο θαύμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου» καταλήγει ενθουσιωδώς ο Τζόναθαν Τζόουνς.


http://www.tovima.gr/

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΕΡΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ!!!!!

ΕΛΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΑ - ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ - VIDEO CLIP (FAN MADE)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο μετά την αντίδραση της Τρόικας


Μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 8.000 ευρώ, επιβολή τέλους επιτηδεύματος για τους ελευθ. επαγγελματίες, εξωμείωση του ΕΦΚ του πετρελαίου για τους επαγγελματίες και μία σειρά περικοπών ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπ. Οικονομικών Ε.Βενιζέλος



Συγκεκριμένα:



Μειώνεται το αφορολόγητο όριο στις 8.000 από 12.000 ευρώ σήμερα. Θα εξαιρεθούν οι κάτω των 30 ετών, οι άνεργοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών με εισόδημα ως 12.000 ευρώ. Μεταξύ 8.000 και 12.000 ευρώ ο συντελεστής φορολογίας θα είναι 10%.



Θα επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με την έδρα και άλλα κριτήρια. Το τέλος εκτιμάται ότι θα είναι μεσοσταθμικά 300 ευρώ ανά περιοχή.



Αύξηση στο 5% του υψηλότερου συντελεστή για την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, για τους βουλευτές, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και τα ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 12.000 – 20.000 ευρώ θα δώσουν έκτακτη εισφορά ίση με το 1% του εισοδήματος τους. Όσοι έχουν 20.001 – 50.000 2%, όσοι λαμβάνουν 50.001 ως 100.000 3%, και πάνω από 100.000 4%. Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά θα γίνεται στο σύνολο του εισοδήματος και όχι κλιμακωτά.



Ο υπουργός πρότεινε την αύξηση 5% επί του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (σήμερα είναι 21 ευρώ ανά 1.000 λίτρα) και την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης



Για τα ακίνητα, πρότεινε να μειωθεί (όπως ήταν γνωστό και τις προηγούμενες ημέρες) το ατομικό αφορολόγητο για την ακίνητη περιουσία στις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία, από 400.000 ευρώ σήμερα, ενώ δεν θα επιβληθεί τέλος ακίνητης περιουσίας, το οποίο θα ενσωματωνόταν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. “Δεν είναι μέσο η ΔΕΗ να εισπράτεις φόρους”, είπε ο υπουργός.



Στο μέτωπο των περικοπών, ο κ.Βενιζέλος προανήγγειλε νέα μέτρα. "Γίνεται επανέλεγχος γραμμή γραμμή ώστε να γίνει μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και θα συνεχίσουμε και για τα επόμενα έτη", είπε ο υπουργός.



"Ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αποδεκτές από τους εταίρους αλλαγές", είπε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε ότι έμενε η οριστικοποίηση μέτρων ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επανέλαβε την κρισιμότητα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου για την 5η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αλλά και την ύπαρξη β' πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Επίσης επανέλαβε ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όπως είπε θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου και θα δοθεί αύριο στα κόμματα.



Βασικός στόχος του Προγράμματος, σημείωσε, είναι να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν, δηλαδή την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.



Το νέο πρόγραμμα αποτελείται σύμφωνα με τον υπουργό από τρείς πυλώνες:



- Ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ



- Συμμετοχή των ιδιωτών μέσω της διαδικασίας της Βιέννης



- Νέο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ



«Όλα αυτά διασυνδέονται με ένα κοινό παρονομαστή που είναι η βούληση των Ελλήνων να παλέψουμε για να βγουμε από την κρίση και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», υπογράμμισε.



Ειδικότερα όσον αφορά στη διαδικασία της Βιέννης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αναμένει θετικές εξελίξεις. Πρόκειται για μια εθελοντική παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα που είναι καλοδεχούμενη, σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει εμφανής διαθεσιμότητα των τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων να μετάσχουν στη διαδικασία.



Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές τράπεζες ώστε να συμμετάσχουν στην εθελοντική διακράτηση των ομολόγων, στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας, ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε ότι η συμμετοχή "είναι απολύτως εθελοντική". Ωστόσο τόνισε ότι "ενθαρρύνουμε τις ελληνικές τράπεζες να συμμετάσχουν".



Ο υπουργός δήλωσε ότι στον εφαρμοστικό νόμο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση για τη δημιουργία του Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Στο Ταμείο θα συμμετέχουν δύο ξένοι παρατηρητές: ο πρώτος θα οριστεί απ' τα κράτη μέλη της ΕΕ και ο δεύτερος απ' την Κομισιόν.



"ΙΣΟΤΙΜΙΑ"

ΓΕΝΝΗΣΗ ΓΥΠΑΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Για πρώτη φορά ύστερα από 22 χρόνια
Γέννηση γυπαετού στην Κρήτη
 Ενας νεοσσός γυπαετού γεννήθηκε στην περιοχή των Αστερουσίων Ορέων για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Οι μακροχρόνιες προσπάθειες προστασίας του είδους από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και της Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έφεραν αποτέλεσμα.

Ο γυπαετός χαρακτηρίζεται ως «κρισίμως κινδυνεύον» είδος στο Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων, καθώς μόνο έξι ζευγάρια ζουν στην ελληνική επικράτεια, όλα στην Κρήτη. Μάλιστα, πρόκειται για τους μοναδικούς γυπαετούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Πρόκειται για ένα είδος γύπα. Έχει μια μεγάλη ρομβοειδή ουρά, δυναμικό πέταγμα, σχετικά γρήγορο με πολλούς ελιγμούς, το οποίο περισσότερο θυμίζει μεγάλο γεράκι, παρά ένα πουλί με άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 2,80 μέτρα και βάρος τα 5 ή ακόμη και τα 7 κιλά.
Ο γυπαετός μπορεί να πετάξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες και κάθε στιγμή της ημέρας, δηλαδή πολύ νωρίς το πρωί, αργά το απόγευμα, ακόμη και μέσα στα σύννεφα και στο ψιλόβροχο. Μπορεί εύκολα να απογειωθεί μετά από ένα μεγάλο γεύμα, σε αντίθεση με τα όρνια τα οποία πρέπει πρώτα να χωνέψουν την τροφή.
Ο αρσενικός και ο θηλυκός γυπαετός ζευγαρώνουν για μια ζωή. Αρχίζουν τις ερωτοτροπίες τους νωρίς τον Οκτώβριο έως και τον Ιανουάριο. Πετούν πλάι-πλάι, ακροβατούν με πλεγμένα τα νύχια τους και βουτούν στο κενό. Διατηρούν μια επικράτεια περίπου 350 τετραγωνικών χιλιομέτρων, την οποία υπερασπίζονται ενάντια σε άλλους γυπαετούς.
Η «Κοκάλα» στις «σπάστρες»
Ο γυπαετός είναι το μοναδικό πλάσμα στον πλανήτη, το οποίο τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά (70-90%) με κόκαλα. Στην Κρήτη οι βοσκοί το αποκαλούν «Κοκάλα» από τη συνήθειά του να σπάει τα μεγαλύτερα κόκαλα σε βραχώδεις πλαγιές, τις «σπάστρες», με μία χαρακτηριστική τεχνική. Τα πετάει από μεγάλο ύψος σε βραχώδεις απότομες πλαγιές, διαδικασία την οποία επαναλαμβάνει ώσπου τελικά να σπάσουν τα κόκαλα.
«Την αισιοδοξία για την επιβίωση του είδους σκιάζει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), αποτελούμενου από 24 ανεμογεννήτριες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη φωλιά των γυπαετών και εξ ολοκλήρου εντός της προστατευόμενης περιοχής του Δικτύου Natura 2000. Τα μεγάλα αρπακτικά, όπως ο Γυπαετός και το Όρνιο, είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών», λέει η υπεύθυνη θεμάτων πολιτικής της Ορνιθολογικής κυρία Μαλαμώ Κορμπέτη.
Θανατηφόρα μεταλλικά φτερά
Από το 2007 στην συγκεκριμένη περιοχή η Ορνιθολογική έχει καταγράψει οχτώ προσκρούσεις όρνεων (οι επτά θανατηφόρες) στα πτερύγια των ήδη εγκατεστημένων ανεμογεννητριών. Γι΄ αυτό καλεί το ΥΠΕΚΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιληφθούν τη βλάβη που θα δημιουργηθεί στο φυσικό κεφάλαιο της χώρας με την ισχύουσα νομοθεσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
Οπως αναφέρει η κυρία Κορμπέτη «η πράσινη ενέργεια παύει να είναι πράσινη αν γίνεται με άναρχες και ασχεδίαστες μεθόδους. Η άμεση ανάκληση όλων των αδειών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από αιολικούς σταθμούς χωροθετημένους εντός των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) και των μεταναστευτικών διαδρόμων της χώρας κρίνεται αναγκαία, προτού ο όρος ΖΕΠ μετατραπεί σε έναν ακόμη περιβαλλοντικό ευφημισμό».

"tovima.gr"

OnNews: Δημοσκοπήσεις και ΟΗΕ «δικαιώνουν», τον Σαμαρά!

OnNews: Δημοσκοπήσεις και ΟΗΕ «δικαιώνουν», τον Σαμαρά!: "Διπλή δικαίωση για τον Αντώνη Σαμαρά, σήμερα, οπότε βρίσκεται για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με τις πιέσεις ξένων παραγόντων για συναίνεση...."

OnNews: Το Διαδίκτυο παίρνει τη σκυτάλη από τα παραδοσιακά...

OnNews: Το Διαδίκτυο παίρνει τη σκυτάλη από τα παραδοσιακά...: "Διαδίκτυο, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ψηφιακές συσκευές παίρνουν τη σκυτάλη από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως η τηλεόραση και ο Τύ..."

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

48 ώρες στο δρόμο! Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

48 ώρες στο δρόμο! Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΓΕΛΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ



AnevaseTo: Το εξοργιστικό βίντεο της Ολλανδικής τηλεόρασης γι...

AnevaseTo: Το εξοργιστικό βίντεο της Ολλανδικής τηλεόρασης γι...: "Το δημόσιο κανάλι Vara της Ολλανδίας, που ιδεολογικά ανήκει στο χώρο των Σοσιαλιστών, παρουσίασε σε show του ένα άκρως προσβλητικό σκετσά..."

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕΣ!!

Προωθούνται τα νομοσχέδια για τους συνεταιρισμούς, τις συγχωνεύσεις οργανισμών και την ορθή χρήση φυτοφαρμάκων σύμφωνα με τον Κ. Σκανδαλίδη

Προωθούνται τα νομοσχέδια για τους συνεταιρισμούς, τις συγχωνεύσεις οργανισμών και την ορθή χρήση φυτοφαρμάκων σύμφωνα με τον Κ. Σκανδαλίδη

ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΣΕΑ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΖΗΤΑ Η ΚΕΟΣΟΕ









Την συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής με σκοπό την διερεύνηση των ιδιαίτερων συνθηκών εξάπλωσης του περονόσπορου στα αμπέλια αλλά και την σύνταξη φακέλων και την ενεργοποίηση των διαδικασιών για την υπαγωγή των περιοχών σε προγράμματα αποζημίωσης, μέσω των Π.Σ.Ε.Α, ζητά με ανακοίνωσή της η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων ΚΕΟΣΟΕ. Σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ Η κατάσταση σήμερα περιγράφεται ως δραματική στις αμπελουργικές περιοχές του Τυρνάβου, της Αγχιάλου, της Βοιωτίας, της Αττικής της Ευβοίας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, του Λασιθίου και του Ηρακλείου Κρήτης.

Περισσοτερα
http://www.agrotypos.gr/

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 94000Ε ΣΕ 7 ΑΦΕΡΕΓΓΥΕΣ ΝΤΟΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ









Πρόστιμα ύψους 93.965,39 ευρώ σε επτά επιχειρήσεις μεταποίησης ντομάτας, διότι κατά τους σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με εκπρόθεσμες ή/και με μη πληρωμές, προς τις συμβληθείσες με αυτές Ομάδες Παραγωγών, όσον αφορά την εμπορική αξία της πρώτης ύλης που παραδόθηκε προς μεταποίηση το έτος 2010, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Η επιβολή των ανωτέρω χρηματικών προστίμων έγινε σε εφαρμογή του άρθρου 11 «Κυρώσεις» της με αριθ. 278486/05.03.2008 ΚΥΑ «Συμπληρωματικά μέτρα σε εκτέλεση του Καν (ΕΚ) 1182/2007 του Συμβουλίου, στον τομέα των ντοματών που παραδίδονται για μεταποίηση» όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει και αφορά τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, που είτε εξόφλησαν εκπρόθεσμα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τις συμβληθείσες Ομάδες Παραγωγών, είτε δεν έχουν εξοφλήσει πλήρως αυτές, μέχρι και την ημέρα επιβολής του προστίμου.




Περισσοτερα
http://www.agronews.gr/

ΤΡΟΦΙΜΑ:ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Με όπλο την ποιότητα των προϊόντων τους και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν «κτίσει» επί σειρά ετών με τους καταναλωτές







Ανοδικά, κόντρα στην κρίση και στο σκληρό ανταγωνισμό των πολυεθνικών, κινούνται ορισμένες από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων.



Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους και η σχέση εμπιστοσύνης που έχουν «χτίσει» επί σειρά ετών με το αγοραστικό κοινό φαίνεται πως είναι τα «κλειδιά» με τα οποία καταφέρνουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους και να εμφανίζουν σημαντικά κέρδη. Επιπλέον, οι εταιρείες αυτές ευνοούνται από τη στροφή των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα, η οποία το τελευταίο διάστημα -ελέω ύφεσης- παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.



Μία από αυτές είναι η βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων «Ε. Ι. Παπαδόπουλος», η οποία, παρά το γεγονός πως δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο με έντονο ανταγωνισμό τόσο από πολυεθνικές όσο και μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις, πέτυχε να εμφανίσει σημαντικά κέρδη και πωλήσεις στη διάρκεια του 2010.



Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 13 εκατ. ευρώ (έναντι 14 εκατ. ευρώ το 2009) και οι πωλήσεις στα 112,5 εκατ. ευρώ (από 116,9 εκατ. ευρώ το 2009). Η εταιρεία «ποντάρει» στο οργανωμένο δίκτυο διανομής, στη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων της, αλλά και στις προσιτές τιμές, οι οποίες τείνουν να γίνουν το μοναδικό πράγμα που κεντρίζει πλέον το ενδιαφέρον των καταναλωτών.



Χαρτοφυλάκιο

Σε ανάλογα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι επιδόσεις της εταιρείας θρεπτικών προϊόντων «Γιώτης», οι πωλήσεις της οποίας το 2010 ανήλθαν στα 71,4 εκατ. ευρώ έναντι 69,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,1%. Παράλληλα, τα κέρδη, παρά την ελαφρά κάμψη τους, διαμορφώθηκαν σε 4,7 εκατ. ευρώ από 6,9 εκατ. ευρώ το 2009.



Η εταιρεία δίνει έμφαση στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των κατανωλωτών. Το 2009 πρόσθεσε στη γκάμα της τη σειρά βιολογικών προϊόντων με την επωνυμία Organic και τη σειρά προϊόντων υγιεινής διατροφής με την επωνυμία Fytro. Σήμερα, παράγει, συσκευάζει και διακινεί στη Ελλάδα και στο εξωτερικό εκατό διαφορετικά προϊόντα από βρεφικές τροφές, ροφήματα έως τούρτες και επιδόρπια.



Εξαγωγές

Στις εταιρείες που ξεχωρίζουν ανήκει και η «Μέλισσα Κίκιζας», της οποίας τα κέρδη πριν τους φόρους κατά την περσινή χρονιά σημείωσαν άνοδο 78,2% και ανήλθαν σε 8,2 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ. Ανάλογη πορεία ακολούθησαν οι πωλήσεις, καθώς έφθασαν στα 70 εκατ. ευρώ από 62,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12,3%. Η εταιρεία απορροφά ετησίως 100.000 τόνους ελληνικά σκληρά σιτάρια, ενώ διαθέτει καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγοντας σε ετήσια βάση περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών.



Εξάγει το 20% της παράγωγής της σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ολλανδία και το Κονγκό. Στόχος της είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια στο 50%. Ανθεκτικότητα, παρά την κάμψη της κατανάλωσης, έδειξε, τέλος, η εταιρεία εμφιάλωσης αναψυκτικών «Λουξ Μαρλαφέκας». Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2010 παρέμειναν στα 19,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη πριν τους φόρους περιορίστηκαν στα 2,9 εκατ. ευρώ από 3,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.



Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΑΠΕ στους ισολογισμούς 463 επιχειρήσεων με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ για το 2010, προέκυψε πως τέσσερις στις δέκα ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων ήταν ζημιογόνες, με συνέπεια ο κλάδος να παρουσιάσει αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα για πρώτη φορά εδώ και αρκετές δεκαετίες.



"Η"

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΤΩΝ ΜΑΡΑΣΙΩΝ



Ακούγοντας τους φύλακες από την άλλη πλευρά ένιωθε πάντα την ανάγκη να δηλώνει την παρουσία της και την ελληνικότητα του τόπου υψώνοντας κάθε μέρα την ελληνική σημαια.


Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 100 ετών η γυναίκα σύμβολο του Έβρου, η γερόντισσα των Μαρασίων.



Το σπίτι της γιαγιάς Βασιλικής Λαμπίδου βρίσκεται στα 300 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια, με φυσικό σύνορο τον Έβρο, στο χωριό Μαράσια. Η ίδια γνώρισε σε νεαρή ηλικία την προσφυγιά, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1921 και έλεγε ότι ακούγοντας τους φύλακες από την άλλη πλευρά ένιωθε πάντα την ανάγκη να δηλώνει την παρουσία της και την ελληνικότητα του τόπου.



Κάθε μέρα ένας Έλληνας φαντάρος επισκεπτόταν τη γνωστή Γερόντισσα των Μαρασίων, ώστε να τη βοηθήσει να περπατήσει μέχρι την αυλή του σπιτιού της και να σηκώσει την ελληνική σημαία, όπως κάνει από τότε που ήταν έφηβη.



Για την προσφορά της στην πατρίδα η κ. Λαμπίδου έλαβε πριν από λίγες ημέρες μία τιμητική διάκριση, πέραν αυτών που έχει λάβει από το στρατό, την Ακαδημία Αθηνών και όλη την τοπική κοινωνία. Η απόδοση τιμής προήλθε αυτή τη φορά από το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.



Την κηδεία ανέλαβε ο στρατός. Θα γίνει σήμερα στις 12:00 στα Μαράσια Έβρου παρουσία του αρχηγού του στρατού.



"Η"

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

volida: ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ

volida: ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ: "Πριν 25 χρόνια η ίδρυση ενός Αστεροσκοπείου στην Κρήτη έμοιαζε σκέψη ρομαντική και ουτοπική, όμως... το όραμα των επιστημόνων μοιράστηκε ..."

ΤΕΕ ΤΑΚ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ" ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΟΥΡΝΩΝ

Αποδοκιμασίες Σηφουνάκη

Με τον συνεταιρισμό βιοκαλλιεργητών ο Ζ. Καλογεράκης

Με τον συνεταιρισμό βιοκαλλιεργητών ο Ζ. Καλογεράκης: "Για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα"

Στο Ρέθυμνο διπλωμάτες & επενδυτές του "Invest In Greece"




Το πρόγραμμα αφορά στη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να ενημερωθούν και να γνωριστούν οι εμπορικοί ακόλουθοι με τον επιχειρηματικό κόσμο των νομών της Κρήτης




Με στόχο τη διερεύνηση επιχειρηματικών ευκαιριών και συνεργασιών, βρέθηκαν στο Ρέθυμνο 40 εμπορικοί ακόλουθοι από πρεσβείες της Ευρώπης, της Ασίας, και της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι βρίσκονται στην Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Invest in Greece" (Επενδύστε στην Ελλάδα).



Το πρόγραμμα αφορά συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να ενημερωθούν και να γνωριστούν οι εμπορικοί ακόλουθοι με τον επιχειρηματικό κόσμο των νομών της Κρήτης για να μεταφέρουν τις εκτιμήσεις τους και την πληροφόρηση στους επιχειρηματίες των χωρών τους.



Οι εμπορικές συναλλαγές και συνεργασίες είναι το μεγάλο ζητούμενο των τοπικών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων, και για το λόγο αυτό, οι εμπορικοί ακόλουθοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Creta Farm" και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.



Ενημερώθηκαν, για τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων τα οποία και δοκίμασαν, ενώ συζήτησαν για την πορεία των επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών του νομού. Στο Ρέθυμνο, δεκαεννέα επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον περαιτέρω επαφής με εμπορικούς ακόλουθους.

περισσοτερα
cretalive.gr


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

Το δρομολόγιο που θα συνδέει την Κρήτη με την Καλαμάτα θα πραγματοποιείται ως τις 12 Σεπτεμβρίου
Δρομολόγια από την Κίσαμο στην Καλαμάτα, κι αντιστρόφως, ξεκινησε από σήμερα Σάββατο το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος".
Το πλοίο έλυσε κάβους στις 12:20 μετά το μεσημέρι μεταφέροντας 75 επιβάτες και 17 ΙΧ αυτοκίνητα.
Κάθε Σάββατο, το πλοίο θα αναχωρεί στις 12 το μεσημέρι από την Κίσαμο για Κύθηρα και Καλαμάτα με άφιξη στον τελικό προορισμό στις 8:40 μ.μ., ενώ το αντίστροφο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Καλαμάτα κάθε Σάββατο στις 9:20 μ.μ. με ενδιάμεσο σταθμό τα Κύθηρα και άφιξη στην Κίσαμο στις 6 π.μ. της Κυριακής.

http://www.cretalive.gr/

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ: Μουσικη του τοπου μου

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ: Μουσικη του τοπου μου: "Κάντε ένα κόπο και ακούστε. ΑΞΊΖΕΙ"

ΟΙ ΡΙΜΕΣ ΤΟΥ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑΝΟΥ

Οι ρίμες του Εννιαχωριανού Γιάννη Μαλαξιανάκη



 
Ένα ωραίο βιβλίο με πολυποίκιλη ύλη από ρίμες που έγραψε ένας  70χρονος λαϊκός ριμαδόρος  λάβαμε πρόσφατα από τον ίδιον το συγγραφέα και αποτέλεσε την αιτία  για να γράψουμε δυο λόγια ώστε να πληροφορηθούν ακόμα  περισσότεροι αναγνώστες τη σημασία που έχει η πνευματική λαϊκή σοφία ορισμένων ανθρώπων όπως είναι ο Γιάννης Μαλαξιανάκης από το Βλάτος των Εννιά Χωριών Κισάμου Χανίων. “Από το έτος 1998 και μετά τη συνταξιοδότηση μου άρχισα να γράφω ρίμες σε δεκαπεντασύλλαβο και όχι μόνο. Προηγουμένως ουδέποτε είχα ασχοληθεί με ποιητικό λόγο. Μέχρι σήμερα έχω γράψει πάνω από 260 ρίμες με θέματα τοπικά, ιστορικά, λαογραφικά, πολιτικής επικαιρότητας, σατιρικά, θρησκευτικά και αφιερώσεις”, επεσήμανε τηλεφωνικά, όταν τον ρωτήσαμε να μας μιλήσει για το βιβλίο του, λέγοντας ακόμα ότι. “Είναι το πρώτο μου βιβλίο αλλά έχω αρκετή ύλη που συνεχώς αυξάνεται και σκέφτομαι να κυκλοφορήσω αργότερα  το δεύτερο βιβλίο μου”.   Μέσα, λοιπόν, από την πλουσιότατη θεματολογία ξεχωρίσαμε το πρώτο θέμα το οποίο αφορά τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο συγγραφέας, το Βλάτος των Εννιά Χωριών Κισάμου Χανίων. 
Εννιά Χωριά
Στη δυτική τη Κίσαμο, απʼ τα παλιά τα χρόνια,
ανθούσανε Εννιά Χωριά με ζέστες και με χιόνια.
Έλος και Βλάτος και Ρογδιά, Κούνενι και Κεφάλι,
Παπαδιανά, Κεραμωτή κι Αμυγδαλοκεφάλι.
Λίμνη, Περβόλια, Αερινός, Πλοκαμιανά στοπ βάθος
Κι αν άφησα και μερικά, συγνώμη για το λάθος.
Είναι χωριάπου βρίσκονται, στην εσχατιά τση Κρήτης
Και κάθε βράδυ από ψηλά περνά Αποσπερίτης.
Εννιά Χωριά τα λέγανε, μα ήταν παραπάνω,
Παλιά ευημερούσανε, στοίχημα γιʼ αυτό βάνω.
Το Στόμιο είχε κίνηση, λιμάνι, φασαρία,
και σʼ ένα βράχο απέναντι , να στέκει η Παναγία.
Το Μοναστήρι, ονομαστό για το χρυσό σκαλί  του,
Γιʼ αυτό Χρυσοσκαλίτισσα, τη λένε τη Μονή του.
Αιώνες τώρα στέκεται στη θάλασσʼ από πάνου,
Φύλακας και βιγλάτορας της Δυτικής Κισάμου.
Γάμοι γινότανε παλιά και πιο πολλά βαφτίσια,
Κι από τους Τούρκους γλίτωσε, χάρις εις τα μελίσσια.
Ο δρόμος προς Εννιά Χωριά, περνούσʼ απʼ τα Σταυράκια
και ύστερα συνέχιζε για Στόμιο, Βαλσαμάκια. 

Αναδημοσιευση απο

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΙΝΑΧΩΡΙΟ


 ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ

 ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ.


 ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑ.


ΛΙΒΑΔΙΑ



 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟ



ΕΛΟΣ

ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ

ΑΣΠΡΗ ΛΙΜΝΗ


ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ
ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ -ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΓΔΙΑ!!

ΚΑΛΟΥΔΙΑΝΑ

ΤΟΠΟΛΙΑ











ΡΟΓΔΙΑ
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ


ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΠΕΡΙΔΗΣ


ΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΟΓΔΙΑ


ΠΑΝΩ ΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΟΓΔΙΑ


ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΥΠΑΕΤΟΥ ΡΟΓΔΙΑΣ



Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου

Απολίτιστο Στέκι: Οι "Αγανακτισμένοι" κατά των κουκουλοφόρων!

Απολίτιστο Στέκι: Οι "Αγανακτισμένοι" κατά των κουκουλοφόρων!: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κουκουλοφόροι παρεισέφρησαν στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και βόμβε..."

NewsIt.gr: Ο Παπανδρέου στον Παπούλια

isotimia.gr - The Score - Γ. Παπανδρέου: "Προχωράμε σε κάθε περίπτωση"

Σε κάθε περίπτωση προχωράμε με αίσθημα ευθύνης» δήλωσε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος συναντάται με τον Κάρολο Παπούλια.




«Είναι στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός.



Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή και τόνισε ότι είναι «στιγμή εθνικής συνεννόησης». Πρόσθεσε ότι ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να υπάρξει ένα πεδίο συνεννόησης. «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του» πρόσθεσε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ Η ΒΟΥΛΗ



Αποκλεισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές είναι αυτή την ώρα το Μέγαρο Μαξίμου και το κτήριο του Κοινοβουλίου, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται αυτή την ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Ομάδα νεαρών παρεισέφρυσε στον όγκο των διαδηλωτών και κάποιοι πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυναμείς. Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Επίσης, κατά της ομάδας νεαρών κινήθηκε και ομάδα παό τους διαδηλωτές.



Ένταση σημειώθηκε στην οδό Ρηγίλης, όπου διαδηλωτές πέταξαν αβγά.



Ένταση δημιουργήθηκε στην βασ. Σοφίας, έξω από τα ανθοπωλεία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη γύρω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.



Πριν από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέρασαν μπροστά από τον φράχτη. Το κτήριο της Βουλής είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, που προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτή μια είσοδο για τους βουλευτές.



Στην Αθήνα βρίσκονται ανεπτυγμένες 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί και από την Περιφέρεια. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνει μέρος στις σημερινές επιχειρήσεις είναι, κατά πληροφορίες, γύρω στις 10.000.



Λίγο νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού μπροστά από διαδηλωτές.

Περισσοτερα
http://www.isotimia.gr/

asfiktiko: Βουλευτές: "Πώς θα µπούµε την Τετάρτη στη Βουλή;"

asfiktiko: Βουλευτές: "Πώς θα µπούµε την Τετάρτη στη Βουλή;": "Ψυχρολουσία περίµενε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν το τριήµερο στις εκλογικές τους περιφέρειες. Λίγα 24ωρα µετά τη δηµοσιοποίηση τ..."

ΣΟΚ:''ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΚΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο "ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ"ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ






Ήταν μια αντίστιξη πραγματικά μοναδική: την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεσπάθωναν εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η Άνγκελα Μέρκελ άκουγε προσεκτικά τον Μπαράκ Ομπάμα, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, να της ζητά να μην αφήσει την Ελλάδα να πέσει. Και ενώ οι «Αγανακτισμένοι» μούντζωναν για μια μέρα ακόμη το ελληνικό κοινοβούλιο, διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδιδαν ότι το ύψος της νέας οικονομικής στήριξης αναμένεται να φτάσει στα 100 δισ. ευρώ.



Η δημόσια παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ακόμη και σε όσους γνωρίζουν ότι η διοίκηση Ομπάμα είναι η φιλικότερη δύναμη προς την κυβέρνηση Παπανδρέου μεταξύ όλων των εταίρων και των συμμάχων. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, η αμερικανική πλευρά παρεμβαίνει προς τη γερμανική πριν από τη λήψη κάθε σημαντικής απόφασης σε σχέση με το ελληνικό πρόβλημα.



Αλλά αυτή τη φορά σήκωσε το βάρος ο ίδιος ο πρόεδρος, χωρίς προσχήματα και χωρίς τη συνήθη στη διπλωματία εποικοδομητική ασάφεια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εξαιρετικά ισχυρές εντυπώσεις.



Οι ΗΠΑ έχουν τη σταθερή θέση ότι ενδεχόμενη ελληνική κατάρρευση θα προκαλούσε σοβαρούς κραδασμούς σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και ότι η οικονομική αποσταθεροποίηση θα μεταφερόταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με βάση αυτό το σκεπτικό ζητούν από το Βερολίνο να εγγυηθεί την ελληνική οικονομική ασφάλεια για να μην αναπτυχθεί δυναμική καταστροφής στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.



Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές που γνωρίζουν τον κώδικα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η στήριξη Ομπάμα έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον επενδύει προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο θεωρεί απολύτως αξιόπιστο συνομιλητή, συνεργάσιμο και μυημένο στα μυστικά της διεθνούς διπλωματίας. Στην πραγματικότητα, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, η αμερικανική πλευρά δεν εξετάζει καν το σενάριο ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική αλλαγή εδώ σύντομα και διαμορφώνει τη στρατηγική της εκλαμβάνοντας ως δεδομένη την αντοχή του κ. Παπανδρέου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον προτίθεται να ενθαρρύνει αμερικανικές επενδύσεις στην ελληνική επικράτεια και αυτό το μήνυμα έχει μεταφερθεί στην Αθήνα πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η εμπέδωση κανόνων διαφάνειας/υγιούς ανταγωνισμού και η κοινωνική ειρήνη είναι οι όροι που τίθενται. Μέχρι να εκπληρωθούν, η αμερικανική πλευρά θα επιμένει ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία και ότι αυτής της προσπάθειας θα ηγηθεί το Βερολίνο που διατηρεί την πρωτοκαθεδρία εντός της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στα οικονομικά.

Αγγελικη Σπανου

Περισσοτερα
http://www.isotimia.gr/

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Στην Κρήτη η Φλόγα των Special Olympics

 
 

Ξεκινάει σήμερα στην Κρήτη η λαμπαδηδρομία της φλόγας της ελπίδας των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει από το Καστέλι Κισάμου. Τη Φλόγα θα μεταφέρουν 46 άτομα, τρία παιδιά-αθλητές των Special Olympics και 43 αστυνομικοί από διάφορες χώρες του κόσμου.
"Νεα"

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μίμης Ανδρουλάκης: «Το Μεσοπρόθεσμο είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας» - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μίμης Ανδρουλάκης: «Το Μεσοπρόθεσμο είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας» - oικονομία(ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Μ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ)

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΚΙΣΑΜΟΣ: ΑΛΑΛΟΥΜ με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστέλλι...!

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΚΙΣΑΜΟΣ: ΑΛΑΛΟΥΜ με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστέλλι...!: "Τελικά πότε θα γίνει η εκδήλωση της Λαμπαδηδρομίας των Special Olympics στο Καστέλλι; Η πρώτη ανακοίνωση του Δήμου Κισάμου ανέφερε ότι η εκδ..."

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ: Μάταλα revisited: Η χίπικη κουλτούρα ξαναζεί

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ: Μάταλα revisited: Η χίπικη κουλτούρα ξαναζεί: "Μάταλα revisited: Η χίπικη κουλτούρα ξαναζεί !!! Κάποτε, πριν από πολλά πολλά χρόνια, μια υπέροχη παραλία στην Κρήτη αποτελούσε έναν από τ..."

isotimia.gr - Εποπτεύων - Ο καιρός των μεγάλων εκπτώσεων και της αγοράς «ασημικών»

isotimia.gr - Εποπτεύων - Ο καιρός H ΠΡΩΤΗ αποκρατικοποίηση είναι γεγονός, εισφέροντας στα δημόσια ταμεία 400 εκατ. H Deutsche Telekom απέκτησε ακόμα ένα 10% του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να καταστεί ο «απόλυτος άρχων» του Oργανισμού με 40%. Αφού το ποσοστό του Δημοσίου και του ΙΚΑ έπεσε στο 10% (6%+4% αντιστοίχως), το διοικητικό συμβούλιο γίνεται 11μελές, με 6 μέλη στον έλεγχο της DT. Το τίμημα για το 10%, ήτοι 400 εκατ., ιδιαιτέρως χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Γερμανοί, το 2009, για το 6% του ΟΤΕ πλήρωσαν 674 εκατ. Αλλά τέτοιες εποχές, όλα είναι σε έκπτωση... Και οι Γερμανοί -όπως γράφει και ο ξένος Τύπος- αγοράζουν φτηνά ό,τι θέλουν και πουλάνε ακριβά ό,τι έχει ακόμα μεγάλη αξία...




Μόλις άνοιξε το «χρυσωρυχείο» των αποκρατικοποιήσεων



ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ νύφη αποτελεί για τους ξένους οίκους η πώληση του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών για την πρόσληψη συμβούλου προσέτρεξε όλη η αφρόκρεμα των διεθνών συμβούλων.



Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα περιλαμβάνονται οι Citigroup, JP Morgan, Deutsche Bank, Morgan Stanley ενώ ακούστηκαν επίσης και οι Credit Suisse, Goldman Sachs και UBS. Ως φαίνεται τα τελευταία τρία χρόνια οι επενδυτικοί κολοσσοί είχαν «ξεμείνει» από τις καλές δουλειές στην Ελλάδα και τις χρυσές προμήθειες που ελάμβαναν, με αποτέλεσμα τώρα να «στριμώχνονται» για τις πρώτες θέσεις. Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αποτελεί και ένα από τα φιλέτα των αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, έχει ήδη ανάψει τα αίματα...



Νέα τροπή και αποκαλύψεις για τον πολύπαθο Πετζετάκι

"Περισσοτερα στην Ισοτιμια"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ




Πρόσκληση προς τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, τόσο πριν από την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, όσο και μετά από αυτήν, κατά την εφαρμογή των μέτρων, απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.



“Με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας. Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: “Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας. Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις. Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις. Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους”.



Ο κ.Παπανδρέου τόνισε: “Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες.Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή. Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας. Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή. Μπροστά μας έχουμε μια νέα, δύσκολη, σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος του Ιουνίου, εγώ θα κάνω όπως πάντα το καθήκον μου. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, εάν η χώρα μας πάει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό, η θέση μας θα είναι ακόμα ισχυρότερη. Θα αποτελούσε εγγύηση και για τους εταίρους μας”.



"Συστράτευση μόνο για επαναδιαπραγμάτευση"



Αρνητικός στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προσυπογράφει πολιτική που βαθαίνει την κρίση και ότι «η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».



Αρνητικά τα κόμματα της Αριστεράς. «Εθνική κυβέρνηση» θέτει ως προϋπόθεση ο ΛΑΟΣ για να στηρίξει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.





"ΙΣΟΤΙΜΙΑ"

ΒΑΖΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ







Επαχθής θα είναι ο λογαριασµός των µέτρων του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούµενοι, µε την έκτακτη εισφορά να πρωταγωνιστεί, αλλά και νέες επιβαρύνσεις να προστίθενται

Σύµφωνα µε όσααποκάλυψε χθες ο υπουργός Οικονοµικών ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου, ηέκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα κυµαίνεται µεταξύ 1% και 3-4% επί του εισοδήµατος των φορολογουµένωνκαι θα εφαρµοσθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράµµατος, δηλαδή ώς το 2015. Θα αρχίσει απόφέτος µε βάση τα εισοδήµατα του 2010. ∆εν ξεκαθάρισε ποιο θα είναι το όριο εισοδήµατος πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται. Πάντως,είπε ότι θα ληφθεί µέριµνα για να µην επιβαρυνθούν άνεργοι και συνταξιούχοι.



Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, ο ίδιος ανέφερε πως εξετάζεται να επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 0,1-0,2% επί της αντικειµενικής αξίας τους, µέσω κάποιου λογαριασµού κοινής ωφέλειας, γιαακίνητα αξίας πάνω από κάποιο όριο, ενδεχοµένως 100.000



ευρώ. Ετσι,ένας ιδιοκτήτης ακινήτου100.000



ευρώ θα πληρώνει 100ευρώ τον χρόνο. Εναλλακτικά,θα υπάρξει µείωση του αφορολόγητου ορίουγια την επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας (σήµερα είναι 400.00



0 ευρώ). ∆εν αποκλείεται να γίνεισυνδυασµός και των δύο.



Ακόµη, επιβάρυνση για τους φορολογουµένους θα προκύψει από την κατάργησητων φοροαπαλλαγών που εφαρµόζονται σήµερα ή από τη χορήγησήτους µε εισοδηµατικά ή περιουσιακά κριτήρια.



Επίσης, σύµφωνα µε το Μεσοπρόθεσµο καιτις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονοµικών:



n Θα αυξηθούν φέτος κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.



n Θα αυξηθούν τατεκµήριαδιαβίωσης.



n Θα καθιερωθούν τεκµήρια επιτηδεύµατος για τουςελεύθερους επαγγελµατίες.



n Παραµένει ανοιχτό το ενδεχόµενο να εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρµανσης και κίνησης, και απλώς εξετάζονταιεναλλακτικοίτρόποι για να µην υπάρχει απώλεια εισοδήµατος για ταχαµηλά εισοδήµατα και για τις περιοχές µε ειδικές καιρικές συνθήκες.



n Θα επιβληθεί ένα τέλος στις χρηµατοοικονοµικές συναλλαγές, πιθανώς και στις συναλλαγέςµε πιστωτικές κάρτες.



n Παραµένει ανοιχτό το ενδεχόµενο να επιβληθεί φόρος επί των αναψυκτικών.



n Παραµένει ανοιχτή η προοπτική επιβολής φόρου στο φυσικό αέριο. n Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε πισίνες, αυτοκίνητα µεγάλου κυβισµού, ακίνητα µεγάλης αξίας και σκάφη.



n Καθιερώνεται εισφοράυπέρ ανέργωνγια τους δηµοσίους υπαλλήλους, ύψους 3%, ενώ η υφιστάµενη σχετική εισφορά στον ιδιωτικό τοµέα θα αυξηθεί ελαφρώς, όπως είπε ο υπουργός. Κι αυτό γιατί φέτος ο ΟΑΕ∆επιβαρύνθηκε µε επιπλέον 700 εκατ. ευρώ λόγω αύξησης των ανέργων.



Ολα αυτάτα µέτραθα εξειδικευθούν στον εφαρµοστικό νόµο του

Το υπουργείο Οικονοµικών βάζει στο στόχαστρο τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Το πλαίσιο για τον επαναπατρισµό τους θα αναµορφωθεί

Μεσοπρόθεσµου, οοποίος θα κατατεθεί τη µεθεπόµενη εβδοµάδα. Αλλος φορολογικός νόµος, εξάλλου, θα κατατεθεί τον Σεπτέµβριο, ο οποίος θα προβλέπει µείωση του αριθµού και τουύψους των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ και µείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.



Παράλληλα, το υπουργείο Οικονοµικών βάζει στο στόχαστρο τα κεφάλαια που έχουν φύγει στοεξωτερικό. Οπως είπε οΓιώργος Παπακωνσταντίνου, θα αναµορφωθεί το πλαίσιο για τον επαναπατρισµό τους, µε στόχο να δοθούν κίνητρα σ’ αυτή την κατεύθυνση.



Για όσους δεν επαναπατρίσουν τα κεφάλαιαπου έχουν βγάλει στο εξωτερικό,ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα εφαρµοσθεί πόθεν έσχες, τηρουµένης, βεβαίως, της κοινοτικής νοµοθεσίας. «∆εν είναι στοαπυρόβλητοόσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όσοι έχουνβγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό», είπε.



Εξάλλου,πρόσθεσεότι η κυβέρνηση έχειαρχίσει διαπραγµατεύσεις µε τιςελβετικές αρχές για τα χρήµατα τωνΕλλήνων στηνΕλβετία, όπως έχουν κάνει ηΓερµανία και η Βρετανία.



Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει σε άρση του τραπεζικού απορρήτου για πρόσωπα που άσκησαν δηµόσια εξουσία.



Στα θετικά του Μεσοπρόθεσµου είναι η αναστολή για φέτος της αύξησης των αντικειµενικών αξιών των ακινήτων και η επέκταση της απαλλαγής του πόθεν έσχες για ακίνητα και πέραν της πρώτης κατοικίας.



ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ. Ο Γιώργος Πακωνσταντίνου µίλησεσε δραµατικούς τόνους για το διακύβευµα τουΜεσοπρόθεσµου Προγράµµατος, λέγοντας ότι η ψήφισή του είναι προϋπόθεση για την έγκρισηπρογράµµατος περαιτέρω χρηµατοδότησηςτων δανειακών αναγκών της χώρας απότην τρόικα, µετάτο 2012. Κάτι που µε τη σειρά του είναι προϋπόθεση για να εκταµιευθεί και η επόµενη δόση του δανείου. «Εχουµε να επιλέξουµε µεταξύ του δύσκολου δρόµου και της καταστροφής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχειεπιλέξει το πρώτο.







Με το πιστόλι στον κρόταφο



ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι η υλοποίηση του προγράµµατος αποκρατικοποιήσεων, όπως περιγράφεται, ανά τρίµηνο, είναι προϋπόθεση για την εκταµίευση της επόµενης δόσης του δανείου κάθε φορά. Αυτό σηµαίνει ότι τα χέρια της κυβέρνησης είναι δεµένα, µε µικρά περιθώρια ευελιξίας, όπως εξήγησε ο υπουργός. Πάντως, ο ίδιος εκτίµησε ότι «οι χρόνοι είναι µεν δύσκολοι αλλά ρεαλιστικοί», καθώς τον Ιούνιο θα προσληφθούν σύµβουλοι για όλες σχεδόν τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα βοηθήσει καθοριστικά και το νέο ταµείο που δηµιουργείται



Νέα περίοδος προσαρµογής



ΤΡΙΕΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ προσαρµογής δίνει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα στους δηµοσίους υπαλλήλους µέχρις ότου εφαρµοσθούν πλήρως οι κανόνες του ενιαίου µισθολογίου. Οι κανόνες αυτοί θα εφαρµοσθούν, βεβαίως, αµέσως στους νεοπροσλαµβανοµένους, όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τοενιαίο µισθολόγιοθα καθιερωθεί µεειδικό νόµο, ο οποίοςυπολογίζεται ότιθα ψηφισθεί στις αρχές Ιουλίου. Πιθανόταταθα τεθεί σεεφαρµογή από τονΣεπτέµβριο. Ο λογαριασµός που θα πληρώσουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ∆ΕΚΟ, πάντως, δεν περιορίζεται στις περικοπές επιδοµάτων που θα προέλθουν από το ενιαίο µισθολόγιο. Για κάποιουςαφορά τις ίδιες τις θέσεις εργασίαςτους. Ο υπουργός Οικονοµικών είπε χθεςότι για τουςεργαζοµένους στους δηµόσιους φορείς πουθα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν προβλέπεται επαναξιολόγηση µέσω ΑΣΕΠ, εργασιακή εφεδρείαή «αποµακρύνσεις», όπωςανέφερε χαρακτηριστικά, δηλαδή απολύσεις. «Εισάγουµε τον θεσµό της εργασιακής εφεδρείας», ανέφερε. Ως χαρακτηριστικό παράδειγµα συρρίκνωσης, εξάλλου, επικαλέσθηκε την ΕΡΤ. Σε ό,τι αφορά τον αριθµό των δηµοσίων υπαλλήλων είπε ότι στην περίοδο ώς το 2015 θα µειωθείκατά 150.000, δηλαδή κατά 20%,ενώ αν συνυπολογισθεί και η µείωση του 2010, θα φτάσει στο πρωτοφανές ποσοστό του 25%.



"ΤΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. - LAFONISI S.O.S.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ Λαφονήσι 2011 Νέα αρχ...

ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. - LAFONISI S.O.S.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ


Λαφονήσι 2011 Νέα αρχ...
: "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ Λαφονήσι 2011 Νέα αρχή με μπολντόζες , μπαζώματα και τις αρμόδιες υπηρεσίες απούσες … Αλλά η παραλία δεν ..."

Απολίτιστο Στέκι: Εξώδικο κατά του Μνημονίου σε βουλευτές από 1380 κ...

Απολίτιστο Στέκι: Εξώδικο κατά του Μνημονίου σε βουλευτές από 1380 κ...: "Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου. Μέσα από το εξώδικο, το οποίο ε..."

Κώστας Χατζής - ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (English Subtitles) 1976

OnNews: Παπακωνσταντίνου: Οι δανειστές μας επιβάλλουν τα χ...

OnNews: Παπακωνσταντίνου: Οι δανειστές μας επιβάλλουν τα χ...: "Συνέντευξη για τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για την περίοδο 2012 – 2015, παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνστ..."

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

5 χρόνια Δωρεάν Οινογνωσίες στο Veneto

5 χρόνια Δωρεάν Οινογνωσίες στο Veneto

Απολίτιστο Στέκι: Ανταρσία και από τον Μίμη Ανδρουλάκη!

Απολίτιστο Στέκι: Ανταρσία και από τον Μίμη Ανδρουλάκη!: "'ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΣΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ!' Για επιδεικτική αλαζονεία κατηγορεί τον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, σ..."

Ιστορία και Πολιτισμός της Δυτικής Μάνης: το ψωμί ψωμάκι και στην αρχαιότητα

Ιστορία και Πολιτισμός της Δυτικής Μάνης: το ψωμί ψωμάκι και στην αρχαιότητα: "Σε μέρες Μνημονίου και πτώσης της κατανάλωσης, ακόμη και σε είδη διατροφής, είναι παρηγορητικό να μαθαίνεις πως ένα χοιρινό μπουτάκι στην α..."

Νέα διάκριση για τα τρομερά παιδιά του πολυτεχνείου Κρήτης! ~ Λόγιος Ερμής

Νέα διάκριση για τα τρομερά παιδιά του πολυτεχνείου Κρήτης! ~ Λόγιος Ερμής

ΤΟ ...ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

«Ιστορίες γύρω από ένα τραπέζι» στη Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών








Το βούτυρο – και όχι το ελαιόλαδο - είναι το βασικό υλικό της λεγόµενης µεσογειακής κουζίνας. Και τα καλά ψάρια είναι τα… παρακατιανά! Μια εκδήλωση γαστρονοµίας στη Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών ανασκεύασε και θρυµµάτισε πολλά από τα στερεότυπα της σύγχρονης εποχής για τη διατροφή.



Φανταστείτε µια εικόνα: Ενα τραπέζι µεγάλο και στρωµένο κάτω από µια γέρικη ελιά. Γύρω, ηλιοκαµένοι και χαµογελαστοί άνθρωποι τρώνε ενώ η θάλασσα λαµπιρίζει µπροστά τους. Να το στερεότυπο της µεσογειακής κουζίνας.



Και ιδού και µια αιρετική –και πάντως τεκµηριωµένη - ανασκευή: «Η εικόνα της ηλιόλουστης Μεσογείου µε υπεραιωνόβιους και βρακοφόρους Κρήτες έγινε το αρχέτυπο-κλισέ της µεσογειακής κουζίνας και η φαντασίωση της ∆ύσης. Η αλήθεια είναι πιο πολύπλοκη. Η διαιτητική ∆ύση αφαίρεσε την πολυπλοκότητα και την αντικατέστησε µε µια µονολιθική διατροφική πυραµίδα. Η µεσογειακή κουζίνα δεν είναι για δίαιτα, αλλά για γλέντι στρωµένο πάνω σε µια πολύχρωµη κουρελού»,ανέφερε στην εισήγησή του ο Αλβέρτος Αρούχ (γνωστός και ως Επίκουρος), συγγραφέας και βαθύς γνώστης της γαστρονοµίας.



Ο ίδιος δεν χαρίστηκε βέβαια ούτε στους µύθους για την κρητική κουζίνα: «Η Κρήτη παρουσιάζε ται µε το εξής παράδοξο: Ενώ πλέει στα λίπη, οι Κρητικοί δεν πάσχουν από καρδιοπάθειες. Γι’ αυτό ζουν πολύ. Κι αυτό, γιατί η κουζίνα τους βασίζεται στα αγριόχορτα ενώ το λίπος εδώ βασίζεται στο αντιοξειδωτικό και µονοκόρεστο ελαιόλαδο.



Και βέβαια οι Κρήτες έτρωγαν λάδι, έτρωγαν όµωςκαι πρόβειοβούτυρο. Καιδεν ζούσαν περισσότερο λόγω ελαιολάδου αλλά επειδή έκαιγαν πιο πολλές θερµίδες απ’ όσες καίµε εµείς καιγιατί απέφευγαντα κρέατα και κυρίως τα κόκκινα και προτιµούσαν αγριοκάτσικα, κουνέλια και χοιρινό. Η λιτότητα της διατροφής τους και τα πενιχρά µέσα τους εξηγούν τη µακροζωία τους. Ο νεοπλουτισµός εξάλλου διέλυσε τη διατροφική πυραµίδα και οι Νεόκρητες πάσχουν απόκαρδιοπάθειες όπωςοι υπόλοιποι Ελληνες».



Η οµιλία του προκάλεσεαίσθηση σεµια πανδαισία µε οµιλίες, τραγούδια, ταινίες,ποιήµατα, µια πανηγυρική βραδιά στην ΚεντρικήΣκηνή της Στέγης Γραµµάτων και Τεχνών το βράδυ της Τετάρτης,που συντόνισεο δικός µαςΜανώλης Πιµπλής.Μια εκδήλωσηµε τίτλο «Ιστορίες γύρω από ένα τραπέζι. Η τέχνη του φαγητού και των σχέσεων», που έκλεισε τις φετινές εκδηλώσεις τουκύκλου «Λέξειςκαι Σκέψεις». Και άφησε µια γλυκιά γεύση.


Δ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ
"ΤΑ ΝΕΑ"