Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η "Κρητική" κόντρα για την…Ιταλική παρμεζάνα στην έκθεση Xenia








Διαστάσεις παίρνει η διαμάχη που προέκυψε από την καταγγελία της βουλευτού Χανίων κας Ευαγγελίας Κουρουπάκη και της αντιπεριφερειάρχου Κρήτης κας Θεανώ Βρέντζου, πως στα εγκαίνια της 43ης έκθεσης Xenia , οι διοργανωτές προσέφεραν Ιταλικό τυρί παρμεζάνα (!!!) αντί για Ελληνικά τυριά.



Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των κ.κ. Κουρουπάκη και Βρέντζου και λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε ο πρόεδρος της Xenia AE κ. Τάσος Κούμανης προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός κάνοντας λόγο για μπουφέ στον οποίο υπήρχε και «ένα ξενόφερτο τυρί».



Παράλληλα αφήνει αιχμές για τους λόγους της δημοσιότητας που δόθηκε στο θέμα.



Ανταπαντώντας όμως η κα Κουρουπάκη επισημαίνει την αντιφατικότητα να πραγματοποιείται εκδήλωση για τα Ελληνικά προιόντα και την ίδια στιγμή να προσφέρεται στους προσκεκλημένους ξένο προιόν.



Ο πρόεδρος της Xenia AE Τάσος Κούμανης



«Κυρία Βουλευτή,



Κατά την ημέρα εγκαινίων της 43ης Διεθνούς έκθεσης xenia, βρεθήκατε στο χώρο που πραγματοποιείτο ένα κοκτέιλ και κρίνατε μια έκθεση των 40.000 τ.μ. εμβαδού με εκθέματα τουλάχιστον 15.000 εργοστασίων του χώρου εξοπλισμού ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης, γιατί στο μπουφέ υπήρχε και ένα ξενόφερτο τυρί.



Δεν περιμένατε επισκεπτόμενη την έκθεση να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, διότι αν ενδιαφερόσασταν για αυτό που 43 συνεχή έτη προσφέρουμε στην πρόοδο και ανάπτυξη του τουρισμού αυτής της χώρας, θα διαπιστώνατε ότι σε ένα τεράστιο χώρο που διαμορφώνουμε και προσφέρουμε δωρεάν, φιλοξενούμε όλα τα ελληνικά οινοποιία και ιδιαίτερα τα Κρητικά, και όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, που παράγουν επώνυμα κρασιά.



Εμείς έχουμε την ευαισθησία να προσπαθούμε με προσφορές δωρεάν περιπτέρων να φιλοξενούμε τα ελληνικά προϊόντα. Εάν εσείς, που δείξατε τόση μεγάλη ευαισθησία για ένα κομμάτι ξένο τυρί, δείχνατε την ίδια ευαισθησία για τα κρητικά προϊόντα καλό θα ήταν να φροντίζατε και εσείς για την προβολή των προϊόντων του τόπου σας. Προφανώς δεν υπήρχε καμία ευαισθησία αλλά θελήσατε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να δημιουργήσετε εντυπώσεις για να γίνετε αντιληπτή από τους υπόλοιπους παριστάμενους εις την εκδήλωση. Και ακόμη περισσότερο δημοσιοποιήσατε την υποτιθέμενη αγανάκτηση σας σε ένα Κρητικό portal για να δείξετε στους ψηφοφόρους σας το ενδιαφέρον σας για τα προϊόντα του τόπου σας.



Σας εύχομαι πάντα να έχετε τέτοιες επιθυμίες και καλές γιορτές.»



Η βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη



«Αξιότιμε κύριε Κούμανη,



Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, θα ήθελα να σας επισημάνω κάποια στοιχεία που ίσως σας διαφεύγουν.



Λέτε ότι κατά την ημέρα των εγκαινίων της 43ης έκθεσης XENIA βρέθηκα στο χώρο που πραγματοποιείτο ένα κοκτέιλ.



Σας απαντώ ότι εκλήθην ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ως Βουλευτής Χανίων, από την εκλεκτή συνάδελφό μου κυρία Μάγια Τσόκλη στην κεντρική εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης με θέμα “Η Ελλάδα μετά την κρίση: ανασυνθέτοντας το εθνικό μας προϊόν” παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κυρίου Παύλου Γερουλάνου.



Εκεί προσφερόταν ως κέρασμα στους καλεσμένους των εγκαινίων : ελληνικό κρασί και ιταλική παρμεζάνα!



Το θεώρησα, λοιπόν, αντιφατικό όταν διοργανώνεται μία εκδήλωση με θέμα το ελληνικό τουριστικό προϊόν να μας προσφέρετε ως κέρασμα προϊόν ξένης προέλευσης, ξεχνώντας ότι το κέρασμα είναι και προβολή και διαφήμιση.



Ουδέποτε αμφισβήτησα τη συμβολή και την προσφορά της XENIA A.E. στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας. Εξάλλου, τίμησα με την παρουσία μου τα εγκαίνια της έκθεσης, με τη θεσμική μου ιδιότητα.



Όμως, επειδή, αντίθετα με όσα μου καταλογίζετε, διαθέτω ιδιαίτερη ευαισθησία για τα κρητικά-ελληνικά προϊόντα, έκρινα σωστό να διαμαρτυρηθώ για τη συγκεκριμένη κίνηση που θεώρησα ατυχή, εκτιμώντας ότι οι παρατηρήσεις μου θα βρουν γόνιμο έδαφος για μελλοντικές διοργανώσεις.



Κύριε Κούμανη, παραδεχθείτε ότι έγινε ένα λάθος, ένα ατόπημα σε επίπεδο συμβολισμού αλλά και επί της ουσίας.



Όσο για τους ψηφοφόρους μου, γνωρίζουν προ πολλού το ενδιαφέρον μου για τα άριστα προϊόντα του τόπου μας διότι το έχω αποδείξει πλειστάκις στην πράξη με τη διαρκή στήριξη και συμβολή μου στην προβολή τους.



Τέλος, σας ενημερώνω ότι Χανιώτης τυροκόμος προσφέρει δωρεάν ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ για τα εγκαίνια της 44ης Έκθεσης ΧΕΝΙΑ!»

πηγη

"Flashnews.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου