Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

'ΟινοΚρητικά'

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στα Χανιά η οινική έκθεση 'ΟινοΚρητικά' με θέμα 'Οινοποιεία και Αρχιτεκτονική: Γη και ύλη' το επόμενο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στο Κ.Α.Μ.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 'οινοποιοί από όλη την Κρήτη θα παρουσιάσουν κρασιά από τοπικές αλλά και διεθνείς, ποικιλίες στο κοινό της πόλης'.
Οι οργανωτές καλούν τον κόσμο να έρθει στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο παλιό λιμάνι Χανίων, να γνωρίσει τον κρητικό αμπελώνα το Σάββατο 26/11 από τις 5μ.μ. έως τις 9:30μ.μ. και την Κυριακή 27/11 από τις 11π.μ. έως τις 9:30μ.μ., 'πάντα με την υποστήριξη από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας'.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει ομιλία από τον αρχιτέκτονα Οδυσσέα Σγουρό με θέμα 'Οινοποιεία και Αρχιτεκτονική: Γη και ύλη' και στις 5:30 το απόγευμα παρουσίαση 'Wines of Crete'.
Θα λάβουν μέρος: Οινοποιείο Ανώσκελη, Οινοποιία Μανουσάκη, Οινοποιείο Πνευματικάκης, Αμπελώνες Καραβιτάκης, Οινοποιείο Ντουράκης, Οινοποιείο Μηλιαράκη, Λυραράκης - ΓΕΑ Α.Ε., Οινοποιείο Δουλουφάκη, Ιδαία Οινοποιητική, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Στραταριδάκη, Οινοποιείο Ευφροσύνη, Οινοποιείο Τιτάκη, Οινοποιείο Διαμαντάκη, Κτήμα Ζαχαριουδάκης, Μονή Τοπλού.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Την έκθεση διοργανώνουν το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Χανίων - Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ ενώ πρόκειται για μια πρωτοβουλία του 'Μηδέν Αγαν'.

απο τα "Χανιωτικα Νεα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου