Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για το χαράτσι της ΔΕΗ
.Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Τσίπρας σήμερα, έπειτα από την επίσκεψή του στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:


«Η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ακροδεξιάς έκανε την πρώτη υποχώρηση κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, των συνδικάτων και της αριστεράς.
Τώρα είναι η ώρα η πίεση να κλιμακωθεί, ώστε να καταργηθεί οριστικά αυτό το παράνομο, αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό χαράτσι το οποίο δεν πρέπει κανένας να πληρώσει και δεν πρέπει να αφήσουμε όλοι όσοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να εφαρμοστεί.


Μας λένε ότι αν δεν μαζευτούν αυτά τα χρήματα θα χρεοκοπήσει η χώρα. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς εναλλακτικά μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα, αλλά και περισσότερα χρήματα για τα δημόσια ταμεία με μια έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές, με ένα φόρο 1% ή 2% στον τζίρο των μεγάλων επιχειρήσεων, αυτών που τα βγάζουν στην Ελβετία, όχι όμως από αυτό το αντιλαϊκό χαράτσι.

Καλούμε και όλους τους δημάρχους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν και να μην γίνουν εντολοδόχοι μιας δοτής κυβέρνησης των τροϊκανών.Ο ελληνικός λαός μπορεί να αντισταθεί και να κερδίσει. Πρέπει όμως να συσπειρώσουμε την πάλη μας δίπλα στα συνδικάτα και να δημιουργήσουμε φορείς αντίστασης παντού. Δημοκρατικής, λαϊκής αντίστασης για να μην περάσει αυτή η πολιτική που ισοπεδώνει την κοινωνία».
 
"πρωτο θεμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου