Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Διήμερη περιοδεία στην πόλη των Χανίων πραγματοποιεί ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.
Σε ομιλία του σήμερα το μεσημέρι, τόνισε την ανάγκη να ενωθεί ο λαός και να υπάρχει κοινός στόχος ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση που σήμερα υπάρχει. Η περιοδεία του ξεκίνησε από το χωριό Νίππος Αποκορώνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι οργανώσεις Χανίων, Σφακίων και Κισσάμου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, που προχώρησε και στην ίδρυση δύο ακόμα οργανώσεων του Κινήματος «Σπίθα» για τον Αποκόρωνα και το Ρέθυμνο, στο Νίππος, έγινε δεκτός με μπαλωθιές, κρητικούς χορούς και ριζίτικα τραγούδια, ενώ ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης σε χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι το θεατράκι που δημιουργείται στο δήμο θα πάρει το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης».

Σε ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την ευχή οι «Σπίθες» να γίνουν γρήγορα φλόγα, προέβλεψε ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται στο τέλος του και χαρακτήρισε την οικονομική κρίση παγκόσμια.

«Τα επιτεύγματα εκείνοι που τα έκαναν ήταν οι λαοί. Εκείνοι που τα χάλασαν ήταν αυτοί που ο λαός επέλεξε», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε την ανάγκη να ενωθεί ο λαός και να υπάρχουν κοινοί στόχοι.

«Κάθε φορά που είμαστε ενωμένοι κάνουμε θαύματα», είπε ο μουσικοσυνθέτης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε την πολιτισμό, άρμα των λαών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει μουσική για τους δούλους δεν υπάρχει τέχνη για τους δούλους. Μόνο για τους ελεύθερους».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη αντίστασης του ελληνικού λαού στους ξένους, εμφανίσθηκε ενοχλημένος από την παρουσία στα υπουργεία ξένων εμπειρογνωμόνων και υποστήριξε ότι σήμερα δεν έχει σημασία για το ποιος κυβερνά τον τόπο, όταν πάνω από αυτόν βρίσκεται η τρόικα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο Γαλατά.

"creteplus.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου