Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ











Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (ΕΠΚΧΑΝ) προέβη σε δημόσια καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές της Κρήτης (Δήμους-Αστυνομία) για την ανεξέλεγκτη επαιτεία που επικρατεί στο νησί και ζητά την άμεση παρέμβασή τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, στην καταγγελία αναφέρονται: «Μπορεί η οικονομική κρίση της χώρας μας να αφαίρεσε από κάθε νοικοκυριό χρήματα, από τον οικογενειακό του προϋπολογισμό, μπορεί κάποιοι πολίτες να πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας, αλλά το τσουνάμι των επαιτών που καθημερινά συναντά ο καθένας από μας παντού (στο δρόμο, στη στάση, έξω από τα σούπερ-μάρκετ, στις τράπεζες, σε καφέ, κ.λπ.) είναι εικόνα που δεν τιμά κανένα.

Κυριολεκτικά, πλημμύρισε το νησί μας από άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Μας κάνει να "αποσύρουμε" τα αισθήματα της φιλευσπλαχνία μας και να νιώθουμε θυμό για την εμμονή και την επιμονή των επαιτών, αλλά και για την ανεξέλεγκτη κατάσταση».



«Η κατάσταση έχει ξεφύγει»



«Γνωρίζουμε», προστίθεται, «ότι τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών είναι υπαρκτά, αλλά δε γίνεται σε κάθε βήμα μας να βλέπουμε και ένα χέρι ανοιχτό, να μας αιτεί και να μας απαιτεί να τον συνδράμουμε, προβάλλοντάς μας κυρίως ''ανίατη αρρώστια'' είτε προσωπική, είτε οικείου προσώπου τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και από τους τοπικούς άρχοντες (δημάρχους), αλλά και από την Πολιτεία (Αστυνομία).

Οι υπηρεσίες οφείλουν να πάρουν μέτρα γι’ αυτήν την κατάσταση. Εάν υπάρχει πραγματική ανάγκη, να φροντίσουν τα άτομα αυτά με τη μέριμνα των δομών της κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας. Επειδή το γεγονός αυτό, εκτός από την όχληση, επηρεάζει και τη διαμόρφωση εικόνας στους επισκέπτες του νησιού μας, ιδιαίτερα στην σεζόν που διανύουμε, καταγγέλλουμε δημόσια την κατάσταση αυτή. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα από τους Δήμους σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές».








"neakriti.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου