Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ:"ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ"

Την ανάγκη να εφαρμοστεί με συστημικό τρόπο και πειθαρχία το σχέδιο της κυβέρνησης επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και «εμπιστοσύνη στους χειρισμούς που κάνουμε ως χώρα».



Υπογράμμισε ακόμη ότι έχει «πολύ μεγάλη σημασία όλα να γίνονται σε κλίμα εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής γιατί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα πρέπει να κατανοήσει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στο μεγάλο γήπεδο της Ευρώπης και των διεθνών αγορών, ευτυχώς ή δυστυχώς –και εδώ τώρα ζούμε το δυστυχώς- επηρεάζουν τη ζωή, το εισόδημα, την περιουσία, την προοπτική, το δικαίωμα στην εργασία και επηρεάζουν και το μέλλον των παιδιών μας».



Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εθνικό σχέδιο και προτεραιότητες και πως γνωρίζει ποιοι κίνδυνοι βρίσκονται μπροστά της, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε «ωφέλιμο αποτέλεσμα μέσα από την κρίση».



«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κρίση λειτουργεί ως προοίμιο μίας λύσης, η οποία πάντα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά», κατέληξε.



Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι θεσμικό δικαίωμα του κόμματός του να έχει πλήρη και αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του καθ ύλιν αρμόδιου υπουργού, σε σχέση «με τις ραγδαίες εξελίξεις και διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα πρόβλημα που εμείς, από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι δεν είναι ελληνικό αλλά είναι ευρωπαϊκό και απαιτείται, μέσα από δύσκολους χειρισμούς, πολιτική λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη από τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.



Όπως είπε, «η πλήρης, έγκυρη ενημέρωση σε ό,τι έχει να κάνει με όλες τις λεπτομέρειες ενός πολύπλοκου ζητήματος, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη σκληρή κριτική μας, αλλά και με τις προτάσεις μας να συμβάλουμε ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό».



"Ισοτιμια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου