Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ



Στο λιμάνι της Σούδας τελείωσε το ταξίδι για 21 λαθρομετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε ξύλινο σκάφος από την Τουρκία, κατά δήλωσή τους, με προορισμό την Ιταλία.



Το ξύλινο πλοιάριο μήκους περίπου 30 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν και παιδιά, εντόπισε τα ξημερώματα της Τρίτης σκάφος της Frontex νότια των Κυθήρων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γραμβούσας και Κυθήρων.



Όπως δήλωσε ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων, Αντώνης Δασκαλάκης, «χθες το μεσημέρι από το σκάφος της Frontex εντοπίσθηκε ύποπτο σκάφος το οποίο έπλεε βόρεια της Κρήτης. Γύρω στις 10 το βράδυ, άνδρες του λιμενικού και της Frontex το πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι μετέφερε λαθρομετανάστες».



Οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη τριών ατόμων τουρκικής υπηκοότητας που κατηγορούνται ότι μετέφεραν τους λαθρομετανάστες. Οι δύο από αυτούς δήλωσαν μέλη του πληρώματος.



Οι 21 Αφγανοί που επέβαιναν στο σκάφος οδηγήθηκαν στο παλιό δημαρχείο της Σούδας όπου η Αντιπεριφέρεια Χανίων έστειλε νερά και τρόφιμα για τις πρώτες ανάγκες. Τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση εξέτασαν γιατροί.



Στο σκάφος επέβαιναν 10 άνδρες 3 γυναίκες και 8 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών, ενώ ένα από τα παιδιά για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Χανίων.



Οι αρχές σχηματίζουν δικογραφία η οποία και θα σταλεί στον εισαγγελέα Χανίων ενώ η τύχη των επιβαινόντων θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου που προβλέπει ο νόμος.



www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου