Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΙΚΑ:ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ 3.5 ΔΙΣ.

Μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων συνολικά κατά 3,3 δισ. ευρώ πέτυχε στο ασφαλιστικό σύστημα το υπουργείο Εργασίας.

Κάνοντας έναν απολογισμό ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι οι δαπάνες που μειώθηκαν ανέρχονται στα 2,53 δισ. ενώ 756 εκατ. προέκυψαν επιπλέον από την αύξηση εσόδων.



Οι μειώσεις αυτές προέρχονται κατά 1,077 δισ. ευρώ από τις περικοπές στα φάρμακα και σε άλλες δαπάνες υγείας καθώς και 1,045 δισ. από τις περικοπές των δώρων στις συντάξεις.



Όπως είπε ο υπ. Εργασίας υπάρχει πρόβλημα στο ποσοστό απορρόφησης της κρατικής επιχορήγησης, η οποία το α΄ εξάμηνο στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων έχει φτάσει στο 62,17% της συνολικής επιχορήγησης, ενώ η αντίστοιχη απορρόφηση για το ΙΚΑ φθάνει το 91%.



Οριοθετώντας τους άλλους στόχους για το επόμενο διάστημα ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι:

1. Μέχρι τις 20 Ιουλίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη νέα λίστα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

2. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ.

3. Μέχρι τις 20 του μηνός θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

4. Μέχρι 20 Ιουλίου ΙΚΑ και ΟΓΑ ενεργοποιούν την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του εργόσημου.

5 Μέχρι τέλος Αυγούστου ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα επικουρικά ταμεία και οι όποιες προσαρμογές χρειαστεί να γίνουν θα νομοθετηθούν από το

Σεπτέμβριο και θα ισχύσουν από 1/1/2012.



Τέλος ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το ίδρυμα θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης στις επιχειρήσεις που χρωστούν και εκτίμησε ότι 3,5 δισ. επι συνόλου 8,2 δισ. μπορούν να εισπραχθούν καθώς οφείλονται σε επιχειρήσεις που είναι εν ζωή.



isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου