Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ




Πρόσκληση προς τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, τόσο πριν από την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, όσο και μετά από αυτήν, κατά την εφαρμογή των μέτρων, απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.



“Με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας. Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: “Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας. Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις. Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις. Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους”.



Ο κ.Παπανδρέου τόνισε: “Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες.Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή. Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας. Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή. Μπροστά μας έχουμε μια νέα, δύσκολη, σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος του Ιουνίου, εγώ θα κάνω όπως πάντα το καθήκον μου. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, εάν η χώρα μας πάει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό, η θέση μας θα είναι ακόμα ισχυρότερη. Θα αποτελούσε εγγύηση και για τους εταίρους μας”.



"Συστράτευση μόνο για επαναδιαπραγμάτευση"



Αρνητικός στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προσυπογράφει πολιτική που βαθαίνει την κρίση και ότι «η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».



Αρνητικά τα κόμματα της Αριστεράς. «Εθνική κυβέρνηση» θέτει ως προϋπόθεση ο ΛΑΟΣ για να στηρίξει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.





"ΙΣΟΤΙΜΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου