Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΡΩΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη της οικονομικής κρίσης, χωρίς όμως να υιοθετήσει μια «ισοπεδωτική συνταγή», εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το Βουκουρέστι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο Ρουμάνος ομόλογός του, Τραΐάν Μπασέσκου, ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε την ανάγκη να προστατευτούν τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βαλκανική πολιτική της Ελλάδας, στη στήριξη που παρέχει η Αθήνα στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας ότι, στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, στόχος είναι ένα «οριστικό όνομα, για όλες τις χρήσεις».

«Η Ελλάδα επιδιώκει μια λύση που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα της περιοχής. Ένα όνομα οριστικό, για όλες τις χρήσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει να τροφοδοτεί τον πυρετό του εθνικισμού. Δεν αποκτά, όμως, κάνεις ιστορικό παρελθόν στήνοντας ανδριάντες».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να λάβει τέλος η τουρκική εισβολή και κατοχή και να επιτευχθεί μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και ευρωπαϊκή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρουμανίας εξέφρασε την κατανόηση και την πλήρη στήριξή του «στα δύσκολα μέτρα που αναγκάζεται να πάρει η Ελλάδα» και υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία, προς όφελος και των δύο λαών.

Πηγη
"zougla.gr" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου