Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ Η ΒΟΥΛΗ



Αποκλεισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές είναι αυτή την ώρα το Μέγαρο Μαξίμου και το κτήριο του Κοινοβουλίου, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται αυτή την ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Ομάδα νεαρών παρεισέφρυσε στον όγκο των διαδηλωτών και κάποιοι πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυναμείς. Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Επίσης, κατά της ομάδας νεαρών κινήθηκε και ομάδα παό τους διαδηλωτές.



Ένταση σημειώθηκε στην οδό Ρηγίλης, όπου διαδηλωτές πέταξαν αβγά.



Ένταση δημιουργήθηκε στην βασ. Σοφίας, έξω από τα ανθοπωλεία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη γύρω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.



Πριν από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέρασαν μπροστά από τον φράχτη. Το κτήριο της Βουλής είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, που προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτή μια είσοδο για τους βουλευτές.



Στην Αθήνα βρίσκονται ανεπτυγμένες 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί και από την Περιφέρεια. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνει μέρος στις σημερινές επιχειρήσεις είναι, κατά πληροφορίες, γύρω στις 10.000.



Λίγο νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού μπροστά από διαδηλωτές.

Περισσοτερα
http://www.isotimia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου