Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Να στηρίξουν την πολιτική του μνημονίου και να επιδείξουν συναίνεση στα μέτρα και στις μεταρρυθμίσεις ζήτησε ευθέως με δηλώσεις το το πρωί της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Όλι Ρεν, στην πιο ξεκάθαρη ίσως παρέμβαση που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Κομισιόν προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.






"Σχετικά με τις διαφορές στην εσωτερική πολιτική -είπε χαρακτηριστικά- περιμένουμε απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να δείξουν περισσότερη συναίνεση και ομοφωνία, παρά τις αντιθέσεις, για να στηρίξουν το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που είναι απαραίτητο. Αυτό είναι ένα πραγματικό τεστ αξιοπιστίας των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και σε τελική ανάλυση ένα τεστ για την πολιτική βούληση των Ελλήνων".





"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είναι στο χέρι της Ελλάδας τώρα να ενωθούν όλοι για να ξεπεράσουν τις τεράστιες αυτές οικονομικές προκλήσεις" κατέληξε ο κ. Ρεν.





Υπέρ της λογικής συναίνεσης παίρνει θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε: "Η ώρα της στείρας αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης έχει περάσει προ πολλού και ήδη βρισκόμαστε υπό συνθήκες πραγματικού οικονομικού πολέμου. Άρα χρειάζεται εθνική επιστράτευση. Η κυβέρνηση εξετάζει κάθε καλή ιδέα, κάθε συγκροτημένη πρόταση και στα όσα παρουσίασε ο κ. Σαμαράς υπάρχουν στοιχεία τα οποία πράγματι μπορούν και να συζητηθούν, να διερευνηθούν και να γίνουν αντικείμενο ευρύτερης συμφωνίας".





Η απάντηση πάντως της ΝΔ ειναι αρνητική. Κλιμάκιο της τρόικα βρέθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συναντήσει τον πρόεδρο και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος. Ωστόσο, οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική, χωρίς να γίνει καμία νίξη από την πλευρά της τρόικας στο θέμα της συναίνεσης.





Ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρέπεμψε στα χθεσινά λόγια του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν συναινεί στο λάθος που έκανε η κυβέρνηση προσυπογράφοντας την πολιτική του μνημονίου. "Η θέση του Αντώνη Σαμαρά είναι η χθεσινή και είναι ξεκάθαρη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.





Η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον ρ/σ Real FM, δήλωσε ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι τόσο σκληρά που κανένα κόμμα δεν θα μπορεί να σηκώσει μόνο του το βάρος της ευθύνης των αποφάσεων, ενώ εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σκέπτεται τη συμμετοχή προσωπικοτήτων στην κυβέρνηση.





Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προβλέπει ότι η τρόικα θα μας επιβάλει την συναίνεση. "Δίνουν οδηγίες απ' έξω -είπε- να προχωρήσουμε αγκαλιά αλλιώς δεν θα πάρουμε τα λεφτά από τη δόση. Όταν σας το έλεγα εγώ να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε δεν θέλατε και τώρα σας το επιβάλει ο επικυρίαρχος".





Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνομιλήσει με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις "παρουσιάζοντάς τους όλη την αλήθεια και δεχόμενος και ορισμένες προτάσεις τους", επισημαίνοντας ότι αν δεν επιτευχθεί εθνική συνεννόηση, τότε θα είναι μονόδρομος οι πρόωρες εκλογές.



http://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου