Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ




Οι έμποροι ζητούν από τους τους καταναλωτές να στηρίξουν τα εγχώρια αγαθά







Την στήριξη των ελληνικών προιόντων ζητά από τους καταναλωτές η Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με την ευκαιρία της «Ημέρας του Καταναλωτή» την 15η Μαρτίου.



Ειδικότερα η ΕΣΕΕ με την ευκαιρία της αυριανής ημέρας και σε συνεργασία με τις 13 Ομοσποδνίες και τους 270 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους οργανώνει καμπάνια για:



- το πρόγραμμα «Συμμετέχω», με σκοπό την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ανέργων καταναλωτών, στο πλαίσιο των δράσεων του «Ευρωπαϊκού Έτους κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ. Στη δράση αυτή θα προστεθούν εφέτος κατόπιν αιτήματός τους πολύτεκνοι και τρίτεκνοι καταναλωτές,



- η πανελλαδική καμπάνια «Ταμειακές μηχανές παντού – Αποδείξεις απ’ όλους», με τη διανομή και τοποθέτηση αφισών στις προθήκες των καταστημάτων λιανικής και τη συνεργασία όλων των Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων της χώρας. Η δράση αυτή στόχο έχει την απομόνωση του παρεμπορίου και την προσπάθεια να περάσουν τα «αδήλωτα» 20 δισ. ετησίως - σ΄αυτό το ποσό εκτιμάται ο τζίρος τουπαρεμπορίου - μέσα από τις ταμειακές μηχανές του νόμιμου εμπορίου,



- να στηρίξει το κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων με barcode που ξεκινάει με αριθμό 520, συμπαρασύροντας έτσι τις μικρομεσαίες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τις πολυεθνικές αλυσίδες λιανεμπορίου να πράξουν το ίδιο.



Χαροντάκης Δημήτριος

ΑΠΟ
"ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου